Sonik_Blast Публикувано Април 18, 2006 Report Share Публикувано Април 18, 2006 (Редактиран) И така дойде ред да напише тема за вдигане на наш собствен сървър...Тук имате 2 възможности,едната е да си качвате отделните части на сървръра като apache,php,perl,php my admin и т.н ръчно,като сами си го конфигурирате,а другата възможност е да си вземете готов пакет като wamp 5,които автоматично да ги качи и конфигурира вместо вас. Предлагам по-лесния вариант,засега е най-добре.Може да си изтеглите wamp 5 от тукСлед като го дръпнете е време да започнем инсталацията.Тя се състои от няколко натискания на мишката тайче няма да е много сложно,а и съм добавил картинки. Стъпка 1:Натиснете 2 пъти върху wamp5_1.4.5RC1.exe то.Ще ви се появи този прозорец: Снимка1 Натиснете next Стъпка 2: Тази стъпка се състои от 2 под-стъпки-да видим сега,кои са те: 1-натиснете върху accept the agreement2-натиснете next Снимка2 Стъпка 3: 1-Изберете къде да се качи пакета в случея C:\wamp2-натиснете next Снимка3 Стъпка 4: 1-Тук може да изберете различно име за папките и под-папките на пакета2-Натиснете next :-) Снимка4 Стъпка 5: 1-Отбележете ако желаете сървъра да се включва автоматично при всяко зареждане на ос-а.2-Натиснете next Снимка5 Стъпка 6: Тук трябва само да стоите и да чакате да се инсталира пакета,няма да отнеме повече от 1-2 минути. Снимка6 Стъпка 7: Натиснете OK Снимка7 Стъпка 8: Натиснете Open Снимка8 Стъпка 9: Вече сте готови със инсталирането на пакета след като ви попита инсталатора дали искате пакета да се включи сега,ако зададете да доло в дясния ъгъл на екрана ще се появи нова иконка - инициализираща,че пакета работи Трите положения на иконката:1-цялата иконка е бяла,това значи,че всичко работи точно и няма проблеми...2-бяла и жълта,това значи,че един от двата главни сервиза не работат3-червено и бяло...фатално...нищо не работи (да не ви се случва дано) Пръв контакт със ситемата: Натиснете с първото копче на мишката върху трейл иконката на wamp,отидете най-горе където пише localhost и го натиснете.Ще ви се зареди началната страница на сървъра.Ако понея няма грешки имате инсталиран перфектно php,apache,my sql. Отидете отново на трейл иконата на wamp намерете къде пише Phpmyadmin и натиснете.Това е вашата база данни,от тук може да си я редактирате да създавате и триете база данни и всичко. Създаване на потребителско име root и парола:Тук се предполага,че горните стъпки сте ги изпълнили правилно.Сега отваряте браузъра си и пишете: http://localhost/phpmyadmin Ще ви излезе следния прозорец: Снимка1 Натиснете привилегии ще ви се появи следния прозорец: Снимка2 Натиснете добавяне на нов потребител Ще ви излезе следното или подобно меню: Снимка3 Така да караме стъпка по стъпка тук: 1-За да караме по примера най-добре да си останете с това потребителско име универсално е root2-Напишете някоя дълга парола3-Повторете гореспоменатата парола4-Ако искате може да генерирате някоя парола5-Натиснете тук за да маркирате всичко6-Натиснете тук за да създадете потребителя (коре админ ник) Изтриите всички останалите потребители в пхпмайадмина. Изключете сървъра и влезте във папката на пхпмайадмина обикновенно C:\wamp\www\phpmyadmin\ Намерете следния файл: config.inc.php намеретеuserpassword и попълнете съответноrootпаролата ви Ще трябва да го направите на 3 места това нещо в този файл.След това запазете и затворете всичко.Включете сървръра.Вече сте готови,честит първи сървър. За повече информация по темата в тази тема. Автор:Sonik_BlastОригинална тема:WwW.WeBlEiT.InFo Редактиран Декември 8, 2011 от Sonik_Blast Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Април 18, 2006 Report Share Публикувано Април 18, 2006 Голямо благодаря,Sonik_Blast !Пак ще опитам утре,но и този път,ако не успея,ще си призная,че не ставам !А,бе,ще бъда откровен-синът ми ,вече,доста ме майтапи/а,той,е по-навътре в нещата,и неговият форум,доста върви/.Е,той е геймърски,но искам и аз нещо да понауча/имам си слабост/хоби// ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sonik_Blast Публикувано Април 18, 2006 Author Report Share Публикувано Април 18, 2006 Голямо благодаря,Sonik_Blast !Пак ще опитам утре,но и този път,ако не успея,ще си призная,че не ставам !А,бе,ще бъда откровен-синът ми ,вече,доста ме майтапи/а,той,е по-навътре в нещата,и неговият форум,доста върви/.Е,той е геймърски,но искам и аз нещо да понауча/имам си слабост/хоби// ! Oтказването лично аз не го приемам,ако имаш проблеми пращай лс та ще отговарям и така,но няма да се предаваш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slavev Публикувано Февруари 7, 2007 Report Share Публикувано Февруари 7, 2007 Е това е бате немаш равен Намерете следния файл: config.inc.php намеретеuserpassword и попълнете съответноrootпаролата ви Ще трябва да го направите на 3 места това нещо в този файл Ето това не ми стана ясно как да го напраим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sonik_Blast Публикувано Февруари 11, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 11, 2007 Отиваш с дир а на админа и търсиш съответния файл, после в тоя config търсиш user и слагаш root търсиш password и слагаш паролата си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimi Публикувано Юли 15, 2007 Report Share Публикувано Юли 15, 2007 Отиваш с дир а на админа и търсиш съответния файл, после в тоя config търсиш user и слагаш root търсиш password и слагаш паролата си. Правя всичко както е описано само не мога да се оправя с config.inc. Немога да нацеля местат дето да напиша myuser и mypassword.Как ли не опитвах и не ебава , дава ми следната грешка :#1045 - Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Юли 15, 2007 Report Share Публикувано Юли 15, 2007 Правя всичко както е описано само не мога да се оправя с config.inc. Немога да нацеля местат дето да напиша myuser и mypassword.Как ли не опитвах и не ебава , дава ми следната грешка :#1045 - Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) След като ги напишеш/промениш, рестартираш ли сървъра ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Юли 22, 2007 Report Share Публикувано Юли 22, 2007 След инсталацията не съм бутал нищо по него би трябвало да действа но не е така. Някой има ли идеи какъв е проблема. Пробвал сам и без Firewall пак същото. Не че има връзка, при положение че съм му дал разрешение. Незнам защо но с това апаче мога да достигна сайта си само локално, т.е. с localhost, но не и по IP или чрез преименувач като no-ip.com . А с нормално инсталирано отделно апаче мога и си бачка без проблеми. Това е втория ми проблем че апачето на wamp не дава достъп до index.html (.php) от вън. Настройки в гида на wamp не видях и ми е страмно че при мен не се получи така че ако имате идеи пишете.----------------------------------------------------*като сървъра не е включен ми изкарва нормалното Unable to connect*като е > Forbidden You don't have permission to access / on this server.---------------------------------------------------- ОК сам си реших проблема тъй като никой не помогна.Значи ако до скоро сте работели с Apache PHP MySQL по отделно останете си с тях, това е моето мнение.Иначе явно за да пуснеш сайт online трябва да имаш тези 3 неща или подобни, но в wamp5 имаш и опция ляв клик най-долу в менюто Put online *Put offline* защо има такава опция при положение че можеш да правиш същото от процеса на apache нямам си и представа, то следкато си го инсталирате тази опция е на *put offline* и трябва да го обърнете. Защо такава опция съществува явно за да ми изгуби времето. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Livingdead Публикувано Октомври 25, 2007 Report Share Публикувано Октомври 25, 2007 Опцията съществува, понеже често подобни сървър пакети се използват за тестване и разработка, а не реално за пускане на публичен сървър. Вероятно затова е и по подразбиране само с локален достъп сървърът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitariv1 Публикувано Декември 8, 2008 Report Share Публикувано Декември 8, 2008 Когато дам на phpmyAdmin ми дава това:Not FoundThe requested URL /phpmyadmin/ was not found on this server. Apache/1.3.31 Server at DIMITAR Port 80 Какво да правя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Септември 8, 2009 Report Share Публикувано Септември 8, 2009 Сложих си WAMPSERVER. Като му дам на localhost, не се свърза. Като му дам phpmyadmin, отново не се свързва. Свързва се директно към homepage на WEB Browser-a ми (в случая Google).Трябва да напиша 127.0.0.1 за да успея да вляза в страницата която е към WAMP и към phpmyadmin. Някой може ли да ми помогне, моля ви, спешно е??? Казаха ми че нямало голямо значение, ама все пак...Благодаря предварително.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sonik_Blast Публикувано Октомври 20, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 20, 2009 Просто рестартирай машината и след това в браузъра си напиши localhost Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Март 29, 2010 Report Share Публикувано Март 29, 2010 Инсталирах си Wampserver и при стартирането на phpmyadmin ми излиза следната грешка: 403 Forbidden You don't have permission to access /phpmyadmin/ on this server. На какво може да се дължи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yeti Публикувано Януари 15, 2011 Report Share Публикувано Януари 15, 2011 Аз да питам, без да искам (нарочно) си изтрих root потребителя от phpmyadmin и сега като цъкна в привилегии няма нищо, а и няма опция за добавяне на нов. Има ли начин да го оправя или трябва си прeинсталирам phpmyadmin-а ? Мерси предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост