nikostudent Публикувано Април 30, 2008 Report Share Публикувано Април 30, 2008 става дума за a data 1гб проблема е следния навремето още не знаех за така нареченото save remove и дърпах флашката направо без да спирам неиния сървис ефекта не закъсня сега когато вкарам в usb-то ми излиза иконата в my computer,засичами че съм я вкарам тоест назначава буква на устройство,появявя ми се зелената стрелкичка долу дясно(сега съм с виста ) но пак не става когато цъкна върху буквата на флашката ме пита за формат но не иска да го направи някой да е имал подобен порблем? предполагам би могло да се оправи след като ми я разпознава оправих се: отидох на сайта им adata.com.tw - пише го на флашката,оттам посочих модела и си свалих програма за форматиране сега всичко е ок Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Април 30, 2008 Report Share Публикувано Април 30, 2008 Форматирай си флаша на NTFS, вярно, че старите ОС, тип Уиндоус 95/98/МЕ... няма да я четат, но няма да имаш проблем с дърпането Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 30, 2008 Report Share Публикувано Април 30, 2008 Всяко флаш устройство може да работи в 2 режима - за бързо премахване и производителност. По подразбиране тези устройства работят в първия режим. При него не е нужно да се използва функцията Safe Remove. Ако се използват в режима за производителност, тогава ще трябва да се използва Safe Remove. Това се задава от Device Manager: включва се флаш устройството, отваря се Device Manager (Start -> Run -> devmgmt.msc -> OK) -> двоен клик върху Disk drives -> двоен клик върху даденото флаш устройство -> Policies. Там дори е описано това, което написах и тук. Прилагам и скрийншот:http://i26.tinypic.com/2u9peza.png Забележка: за да се форматира флаш памет в NTFS тя трябва да работи в режим за производителност и да се премахва чрез Safe Remove. В режим за бързо премахване NTFS е недостъпна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 Прости решения на обичайни ядове с USB устройствата за съхранение http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...n=6298&pn=1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 Забележка: за да се форматира флаш памет в NTFS тя трябва да работи в режим за производителност и да се премахва чрез Safe Remove. В режим за бързо премахване NTFS е недостъпна. Ще те помоля ако имаш флаш и възможност да го форматираш в NTFS и да си го стартираш в Quick Removal режим, защото аз имам 5 USB стика и всичките са форматирани под NTFS, проблеми никакви, а си ги разнасям на всякакви машини...Така де, просто да се увериш и сам, че не е задължително . А и никога, ама абсолютно никога не ползвам Safe Remove-a Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Не съм казал, че е задължително да са в режим Quick Removal, за да работят в NTFS, а че трябва да са в него, за да бъдат форматирани първоначално в NTFS. После режимът им на работа може да се смени. Внимавай, когато четеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Това също не е правилно, могат да се форматират и в Quick Removeal Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Това също не е правилно, могат да се форматират и в Quick Removeal Хайде да не говорим наизуст. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост