Jump to content

Препоръчан пост

става дума за a data 1гб проблема е следния навремето още не знаех за така нареченото save remove и дърпах флашката направо без да спирам неиния сървис ефекта не закъсня сега когато вкарам в usb-то ми излиза иконата в my computer,засичами че съм я вкарам тоест назначава буква на устройство,появявя ми се зелената стрелкичка долу дясно(сега съм с виста ) но пак не става когато цъкна върху буквата на флашката ме пита за формат но не иска да го направи някой да е имал подобен порблем? предполагам би могло да се оправи след като ми я разпознава

оправих се: отидох на сайта им adata.com.tw - пише го на флашката,оттам посочих модела и си свалих програма за форматиране сега всичко е ок

Сподели другаде

Всяко флаш устройство може да работи в 2 режима - за бързо премахване и производителност. По подразбиране тези устройства работят в първия режим. При него не е нужно да се използва функцията Safe Remove. Ако се използват в режима за производителност, тогава ще трябва да се използва Safe Remove. Това се задава от Device Manager: включва се флаш устройството, отваря се Device Manager (Start -> Run -> devmgmt.msc -> OK) -> двоен клик върху Disk drives -> двоен клик върху даденото флаш устройство -> Policies. Там дори е описано това, което написах и тук. Прилагам и скрийншот:

http://i26.tinypic.com/2u9peza.png

Забележка: за да се форматира флаш памет в NTFS тя трябва да работи в режим за производителност и да се премахва чрез Safe Remove. В режим за бързо премахване NTFS е недостъпна.

Сподели другаде

Забележка: за да се форматира флаш памет в NTFS тя трябва да работи в режим за производителност и да се премахва чрез Safe Remove. В режим за бързо премахване NTFS е недостъпна.

Ще те помоля ако имаш флаш и възможност да го форматираш в NTFS и да си го стартираш в Quick Removal режим, защото аз имам 5 USB стика и всичките са форматирани под NTFS, проблеми никакви, а си ги разнасям на всякакви машини...

Така де, просто да се увериш и сам, че не е задължително ;) .

А и никога, ама абсолютно никога не ползвам Safe Remove-a ;)

Сподели другаде

Не съм казал, че е задължително да са в режим Quick Removal, за да работят в NTFS, а че трябва да са в него, за да бъдат форматирани първоначално в NTFS. После режимът им на работа може да се смени. Внимавай, когато четеш.
Сподели другаде