Jump to content

Проблем със смесване на Windows XP и Vista

slavensk

Препоръчан пост

Значи преди бях с windows XP обаче исках да си инстална Vista и по късно ме обръзна и пробвах сума ти неща да я махна ! Инсталирах я с Vista Transformation Pack ! И като я махнах сега съм хем с Vista хем малко с Xp ( една част) Моля ви искам да ми помогнете как да я махна напълно да съм с WInodws XP плс
Сподели другаде

Описанието на проблема е крайно неясно. Ще може ли наново, но на български?

Ами значи бях с Windows XP но разбрах за програмата Vsita Transforamtion Pack и исках да я пробвам ! Но след няколко месеца реших , че встата не става :giggle: И исках да премина отнова на XP но когато Uninstall-нах Vista ми останаха иконите на Виста и др работки и сега ми е смесено Vista с XP а аз искам да я премахна и да ми е само XP но от някакна програмка да я махна а не с дривери ако маже аке не може значи ше остана така :crosseyes1:

Сподели другаде

Вариант 1:

Start => Run => пишеш sfc /scannow (слагаш инсталационния диск на Windows XP в оптичното устройство и даваш Retry всеки път при появата на диалогов прозорец)

Вариант 2:

Пробвай с TuneUp Utilities 2007 => TuneUp WinStyler 2 => Repair icon Cache

http://img86.imageshack.us/img86/1439/10598121se2.jpg

Зa версия 2008

Customize Windows => TuneUp Styler => Repair Icon Cache

http://img382.imageshack.us/img382/3954/20323250hk5.jpg

Вариант 3:

Просто инсталирай някоя актуализация като Service Pack 3, която да замести променените системни файлове от VTP 8 с оригиналните им версии...

Сподели другаде

Vista Transormation Pack е печално известен с некадърността си пакет. Вариантите са общо взето 2:

1) връщане на системата до дата по-ранна от датата на инсталиране на пакета чрез System Restore;

2) използване на System File Checker, която B-boy/StyLe/ спомена.

И двата варианта могат да доскапят положението вместо да го подобрят, така че процедираш на собствена отговорност.

Единственият сигурен и пълен начин за премахване на Vista Transformation Pack е преинсталация на Windows или връщане на image чрез Acronis True Image/Norton Ghost, в случай, че въобще се ползва такава програма.

Вместо крайно смотаната, разплута, платена и леко подвеждаща швабска боза TuneUp предлагам TweakUI (147KB), която има същата опция. След инсталацията се стартира от Start -> Run -> tweakui -> OK и опцията се намира в секция Repair -> Repair Now.

Ето едно полезно четиво: Ръководство: поддръжка на (предимно) Windows XP.

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Сигурно вече си се оправил, но ми дойде още нещо наум:

Друго, което можеш да опиташ:

Отвори C:\Documents and Settings\ТВОЕТО ИМЕ\Local Settings\Application Data и изтрий файла IconCache.db

PS: За да видиш папката трябва да направиш скритите файлове видими:

Start => run => control folders => view => show hidden files and folders...

:thumbsup:

Сподели другаде