Jump to content

Въпрос за защита на рутер


Препоръчан пост

Здравейте,

Извинявам се, ако не съм попаднал на точната тема, но имам едно въпросче:

Имам рутер D-Link DI-524 и свързани в домашна мрежа два компютъра, единия с wireless(Виста SP1), а другия с кабел(ХР SP2). Иначе Интернета го получавам от LAN със статичен IP адрес. Прочетох някъде, че не е неходимо да имам защитни стени на двата компа, ако ми е добре нагласена тази на рутъра.

Та въпроса ми е - как да си настроя защитната стена на рутъра? Ужким всичко прочетох от инструкцията на рутъра, ама така и не разбрах, кои портове да пускам и кои да затворя, та да имам добра работа на рутъра. Тези настройки само за пропускане отвън към вътрешната мрежа ли са или няма значение от къде са заявките(между компютрите във вътрешната мрежа)?

Може ли някой да ми отдели малко време?

Link to comment
Сподели другаде

Поне при мене вградената стена (intrusion detector по-скоро) следи само външните връзки. Лично аз не съм отварял никои други портове освен този за торент програмата и Warcraft 3. Конкретно, кои портове зависи от това какви програми ползваш. Доколкото знам вътрешната мрежа не минава през тази система, но както е нормално, може и да греша. Иначе при всеки рутер настройките са повече или по-малко различни. Например при моя Bufallo настройките за разрешаването на портовете са в раздел Network Config, NAT
Link to comment
Сподели другаде

Може да погледнеш една програма: Hotspot Shield - Цък. Това не е съвсем по темата, но е от полза.

Това е едно решение(VPN tunel), но за домашно ползване почти не става - скоростта е убийствено ниска... 20KB/s. Не виждам някой да седне да го ползва в домашна обстановка, освен за браузване.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...