Night_Raven Публикувано Април 22, 2008 Report Share Публикувано Април 22, 2008 Да обобщим. Имаш 2 физически твърди диска. На първия дял на единия имаш Windows XP - C:. На първия дял, но на втория твърд диск, имаш отново Windows XP - буквата е неизвестна.Не зная новият Windows XP кой от двата е, но би трябвало да е инсталираният на С:, защото той се зарежда в момента автоматично. Ако искаш другият да се зарежда, би трябвало да трябва да смениш текста да изглежда така:[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetectВ секция boot loader указваме default (основната ОС) да е другият Windows XP, а в секция operating systems изтриваме реда на тази, която се зарежда в момента и не желаем да се зарежда повече.След въпросната манипулация следва рестарт. После би трябвало спокойно да можеш да изтриеш папки Documents and Settings, Program Files и Windows на дяла, който сме го махнали от boot.ini и на който има нежелана за зареждане ОС.И все пак, според мен, ще е най-добре да си запазиш ценната информация от двата дяла, на които имаш Windows XP (ако има такава), да форматираш под XP другия дял и после да преинсталираш Windows с форматиране на този, от който досега се е стартирала ОС, който би трябвало да е именно С:, ако съдя по boot.ini. Ако някъде греша, поправи ме. Просто стана каша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 22, 2008 Author Report Share Публикувано Април 22, 2008 Както винаги си безгрешен. Всичко е ОК. Просто смених 0 с 1 на този ред: default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS. Също така си смених и времето за зареждане от 30 на 10 сек. Благодаря и на другите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 23, 2008 Author Report Share Публикувано Април 23, 2008 Следвах съветите, които ми дадохте и изтрих едната ОС по следният начин: 1. С shift+del опитах да изтрия папките "Програм Файлс" и "Уиндоус", но не ми позволи да махна всичко от тях. 2. Отворих папките, маркирах всичко, което имаше в тях и пак с shift+del опитах да изтрия всичко, но остана една папка в "Програм Файлс" и една в "Уиндоус". 3. Отворих C:\boot.ini и изтрих единият ред, после рестартирах и вече имам само една ОС, но когато се зареди ми излезе това съобщение: 4. Поисках да форматирам "Ц", за да няма никакви следи от старата ОС. Дадох десен бутон -> формат, но не даде да се форматира "Ц", а ми се появи това: Как да премахна всички остатъци от старата ОС и защо не дава да форматирам? А първото съобщение за какво се отнася? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolaijelev Публикувано Април 23, 2008 Report Share Публикувано Април 23, 2008 Здравей, Оzic!Копирай или напиши ' diskmgmt.msc' в прозореца RUN и натисни Еnter. Виж картинката , разгледай опциите...УСПЕХП.П. Чувал съм че Линукс трие всичко...не си ли мислил по въпроса!?!?http://img514.imageshack.us/img514/3531/98824579yf6.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Април 23, 2008 Report Share Публикувано Април 23, 2008 Доста трудно ще се изтрие системния дял ("Ц", "С"), особено когато се ползва в момента... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 23, 2008 Report Share Публикувано Април 23, 2008 Как да премахна всички остатъци от старата ОС и защо не дава да форматирам? А първото съобщение за какво се отнася?Аз продължавам да лобирам за пълно форматиране на двата дяла. Най-добре чрез зареждане от спасителни дискети на Partition Magic (или Disk Director, но не знам последната какви точно носители създава) да се форматират двата дяла, на които има ОС или останки от такава. След това се инсталира Windows на единия и не се правят повече глупави експерименти за 2 ОС едновременно.Другото съобщение е безобидно. Съобщава ти, че си правил промени чрез MSconfig. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 30, 2008 Author Report Share Публикувано Април 30, 2008 Резултата от направеното е следният: дял "C" не може да се форматира, защото има някакъв файл от програмата "Adobe". При всяко стартиране на системата ми иска парола, а аз не сам слагал. Натискам ЕНТЕР и си зарежда нормално. Други проблеми няма, а тези как да ги оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gaffer Публикувано Април 30, 2008 Report Share Публикувано Април 30, 2008 може да прозвучи малко тъпо, но тоя файл няма ли да се изтрие с Unlocker ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 30, 2008 Author Report Share Публикувано Април 30, 2008 Не става с тая програма. А за паролата можеш ли да помогнеш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Април 30, 2008 Report Share Публикувано Април 30, 2008 Резултата от направеното е следният: дял "C" не може да се форматира, защото има някакъв файл от програмата "Adobe". При всяко стартиране на системата ми иска парола, а аз не сам слагал. Натискам ЕНТЕР и си зарежда нормално. Други проблеми няма, а тези как да ги оправя? Ти обаче май пак не форматираш както каза и Night_Raven или поне с инсталационен диск на Windows... Предполагам файла, който ти е останал е от Adobe Flash Player (Flash9f.ocx) Виж дали това няма да помогне: http://fpdownload.macromedia.com/get/flash...lash_player.exe А за парола...този метод си остава в сила: http://forums.softvisia.com/index.php?s=&a...ost&p=47292 Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 30, 2008 Author Report Share Публикувано Април 30, 2008 B-boy/StyLe/ ти не си човек, а злато. Файлът си стои там, а паролата е оправих. Толкова търсих поста за паролата, но така и не го намерих. Благодаря ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 Аз на свой ред да попитам: имаш ли някаква основателна причина да не форматираш и двата дяла чрез boot диск/дискети и да си инсталираш всичко начисто или просто си мазохист по природа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 1, 2008 Author Report Share Публикувано Май 1, 2008 Не ми се занимава. Доста време ми отнема да си настроя УИН-а по мой вкус и да го оптимизирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 1, 2008 Report Share Публикувано Май 1, 2008 По принцип съм на мнение, че стабилната и сигурна работа си струват времето, а и да не говорим, че досега щеше да си го направил това няколко пъти и нямаше да имаш проблеми с файлове на Adobe и други такива. Така че всъщност може би дори щеше да спестиш време, но и да не беше, малкото загубено време срещу сигурно свършена работа е добра сделка, но... ти си знаеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 2, 2008 Author Report Share Публикувано Май 2, 2008 Стана още по-голяма бъркотия. Ще преинсталирам, но сега УИН-а е в "Д", а искам да го сложа в "Ц". Как да го направя, но и да махна всичко от "Д", за да нямам бъдещи подобни проблеми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост