Jump to content

Проблем с Windows Server 2003 и Active Directory

Abadon

Препоръчан пост

Здравейте.

Имам сървър с Windows Server 2003 SP2 на който има Microsoft Exchange 2003 + Active Directory + DNS + DHCP всички услуги си работят нормално, обаче имам един много странен проблем. Искам да добавя още един юзер, който да има права на администратор, тъй като с него ще работи една специфична услуга, обаче нещо не успявам да го направя. Ето какъв е проблема. Моя юзер членува в Domain Admins, Domain Users, Exchange Admins, Remote Desktop Users влизам в Active Directory Users and Computers и добавям членство на въпросния юзер в групата Domain Admins, пускам услугата и всичко си бачка. Обаче като погледна на следващия ден и услугата спряла, влизам в Active Directory Users and Computers гледам правата на въпросния юзер и членството му в Domain Admins го няма :crosseyes1: Пак го добавям, пускам услугата и всичко пак работи до следващата сутрин в която историята се повтаря......Днес ми е сигурно 5-6 път за който повтарям тази процедура което е крайно неприятно, като се има предвид че и услугата принципно не трябва да прекъсва......

Затова въпроса ми е някой може ли да ми каже какво става? Смисъл има ли някакви логове кой, какво е променял в Active Directory-то и ако да къде са, ако не има ли начин да пусна такива? Въобще някой да предложи някаква идея как да дебъгна този проблем?

P.S>От скоро се занимавам с windows-и по неволя, затова въпроса ми може да е тъп, но просто не знам как да си намеря отговора.......Просто съм свикнал да работя с друга ОС......

Сподели другаде

В Administrative tools има log-ове за всичко, включи наблюдението на обектите, които те интересуват и разгледай Event Viewer:

Start -> Run... > gpedit.msc -> Computer configuration -> Windws settings -> Security settings -> Local policies -> Audit policy

Сподели другаде