Abadon Публикувано Април 17, 2008 Report Share Публикувано Април 17, 2008 Здравейте. Имам сървър с Windows Server 2003 SP2 на който има Microsoft Exchange 2003 + Active Directory + DNS + DHCP всички услуги си работят нормално, обаче имам един много странен проблем. Искам да добавя още един юзер, който да има права на администратор, тъй като с него ще работи една специфична услуга, обаче нещо не успявам да го направя. Ето какъв е проблема. Моя юзер членува в Domain Admins, Domain Users, Exchange Admins, Remote Desktop Users влизам в Active Directory Users and Computers и добавям членство на въпросния юзер в групата Domain Admins, пускам услугата и всичко си бачка. Обаче като погледна на следващия ден и услугата спряла, влизам в Active Directory Users and Computers гледам правата на въпросния юзер и членството му в Domain Admins го няма Пак го добавям, пускам услугата и всичко пак работи до следващата сутрин в която историята се повтаря......Днес ми е сигурно 5-6 път за който повтарям тази процедура което е крайно неприятно, като се има предвид че и услугата принципно не трябва да прекъсва...... Затова въпроса ми е някой може ли да ми каже какво става? Смисъл има ли някакви логове кой, какво е променял в Active Directory-то и ако да къде са, ако не има ли начин да пусна такива? Въобще някой да предложи някаква идея как да дебъгна този проблем? P.S>От скоро се занимавам с windows-и по неволя, затова въпроса ми може да е тъп, но просто не знам как да си намеря отговора.......Просто съм свикнал да работя с друга ОС...... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 В Administrative tools има log-ове за всичко, включи наблюдението на обектите, които те интересуват и разгледай Event Viewer:Start -> Run... > gpedit.msc -> Computer configuration -> Windws settings -> Security settings -> Local policies -> Audit policy Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Abadon Публикувано Април 21, 2008 Author Report Share Публикувано Април 21, 2008 За съжаление там нищо не мога да променя :( Явно нямам привилегии за тази работа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 Имаш ли достъп до Event viewer? Може да има съобщение за проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Abadon Публикувано Април 21, 2008 Author Report Share Публикувано Април 21, 2008 Да имам достъп до него и до всичко което имат харата в Domain Admin групата. Ама не виждам нищо такова да пише за промяна на привилегии и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост