Jump to content

Препоръчан пост

Помагайте моля...имам Optiarc DVD RW AD-7071A и не мога да го подкарам.

Дава ми, че не е достъпно, драйвери си има, махнал съм всички виртуални програми, но пак не иска да тръгне.

Сподели другаде

Малко по-подробна информация? Какво точно съобщение извежда? Шот? Под Safe Mode работи ли? Може ли да boot-ва от него? Вижда ли се в BIOS? Какъв интерфейс е записвачката?
Сподели другаде

Проблема е в това, че не е мой компа и не съм запознат дали boot-ва.Пробвах го в sаfe mode пак дава същата грешка,ето я и нея...

http://www.picvalley.net/u/48/11930_833_m.JPG

В BIOS-a от одеве се опитвам да влезна и не знам...може и да е забранен.Интерфейса май е стандартен.

Сподели другаде

Има ли диск в устройството? Някои устройства реагират така, ако са празни и потребителят се опитва да види съдържанието им.

Ако BIOS е защитен, ще ти иска парола. В противен случай ще си се зареди нормално.

Под интерфейс имах предвид дали е ATA или SATA.

Кабелите добре ли са свързани?

Сподели другаде

Справихме се до някъде с проблема, оказа се че DVD-то чете всички формати с изключение на дискове DVD-R.

Но от официалната страница на записвачката пише, че се поддържа и този формат.

http://www.sonynec-optiarc.eu/en/exhibits/...s/ad-7170a.html

Сега разбрах и че този диск който се опитваме да пуснем, е записван именно с тази записвачка, и след преинсталация на windows сега не го прочита изобщо. Пробвахме и с други DVD-R дискове и пак е същото.

Сподели другаде

Ако РС-то е ново и е в гаранция, ще бъде добре да се занесе да се види от майстор...

Ако записвачката е купувана допълнително и е слагана от 'домашен майстор' , слагайте масата и го викайте да я погледне и да каже какво и има.

Ако все пак записвачката не работи и е с изтекла гаранция, приготви си 50-60 лева и си купи едно Асус-че (в момента те са най-доброто на пазарЯ. Забрави за LG, Sony, Nec(Optiarc). Lite-on няма да ги споменавам, щото не са за споменаване....)

Сподели другаде

Възможно е да е проблем с фърмуеъра. Ако ASUS са най-добри на пазара, то аз да съм Бил Гейтс. LG GSA-H62N и Samsung SH-S203B/D са чудесни устройства. За мен това е най-доброто на пазара. Те са SATA. АТА алтернативите им са съответно LG GSA-H42N/H44N и Samsung SH-S202 серията.
Сподели другаде

И аз си мисля че е от фърмуера, но не ми се пипаше, защото имах преди такъв проблем с едно DVD и доста пооплесках работата...и за това му препоръчах на моя човек да си го закара на ремонт. И без това си е в гаранция ПС-то да си го водят хората пък и те са си правили последната преинсталация на windows-a...
Сподели другаде

Възможно е да е проблем с фърмуеъра. Ако ASUS са най-добри на пазара, то аз да съм Бил Гейтс. LG GSA-H62N и Samsung SH-S203B/D са чудесни устройства. За мен това е най-доброто на пазара. Те са SATA. АТА алтернативите им са съответно LG GSA-H42N/H44N и Samsung SH-S202 серията.

На мен ми е пределено ясно че LG GSA-H62N е много добро предложение. Проблемът е че мост нещо се отказаха или не искат да ги внасят заради дефектните партиди на които предполагам случиха (нашата фирма - също). LG GSA-H42N - е много добра записвачка, но и тя е в миналото...

LG GSA-H55/58 - освен че са много шумни,мнооооооого бавно зацепват прочитането на CD/DVD медии. Модел LG GSA-H66N - добра алтернатива за хард феновете на LG...

За Samsung не мога да дам мнение, понеже шефа се въздържа да купува марката. Не заради друго, ами гаранционните условия са малко по-специфични, а и сервизното им обслужване е доста по-мудно всравнение със ASUS, LG, NEC. LITE-ON(OFF) пък са перфектни - заменят я за нова и то в рамките на 2-3 дена (може би щото си ги знаят...)

Знам че звучи странно но в момента на бг-пазара смея да твърдя, че моделите на ASUS DRW-1814 и DRW-2014 са наистина качествени и тихи(за по-долните модели не мога да кажа че са добри или качествени). Просто ASUS изкараха записвачка. Също както преди тях са правили LITE-ON, LG, NEC, дори BENQ изкараха чудесен модел.

Сподели другаде