Jump to content

От компа на телевизора?

Препоръчан пост

Здравейте!имам един проблем...разбрах от един форум че с кабел за tv out мога да гледам филми от компа на телевизора.Обаче!Аз нямам вход на телевизора си за tv out но на dvdто си имам...исках да попитам мога ли чрез изхода на dvdто което е звързано с телевизора да свържа компа си с dvdто а да ми излезе картнина на компа или ще е най- лесно да си купя специален кабел, който да влиза и в компа и в телевизора?Благодаря предварително!
Сподели другаде

Като за начало ще е добре да стане ясно дали си сигурeн, че имаш изход към телевизор (TV out) на видео картата и какви точно входове имаш на телевизора и DVD плеъра.
Сподели другаде

еми аз съм почти сигурен че имам изход от компа за TV(out) ама на телевизора нямам.на DVDто ми изхода се води VideoS (out) а самото DVD е свързано към телевизора с 3 кабела - 2 за звук и 1 за картнина...а дали ще стане да си прекарам компа през DVD то за телевизора все още не знам
Сподели другаде

Със сигурност можеш да пробваш. И все пак е по-добре връзката да е директна. За целта можеш да потърсиш подходящия кабел, в зависимост от това телевизорът какви входове има.
Сподели другаде

След като ползваш ДВД значи имаш вход и на телевизора- било то чинч (както е в твоят случай- трите кабела), или СКАРТ. След като имаш изход на видеокартата, ще ти трябва и подходящ кабел както @Night_Raven вече писа. Включването ще става като извадиш кабела на ДВДто и закачиш този от компютъра. Ако имаш и СКАРТ (най-често е отзад на телевизора) може да и вземеш такъв кабел за връзка с РСто- така няма да се налага да включваш/изключваш кабели. Кабели може да намериш почти във всички магазини за електрокомпоненти ~12лв за 6м включващ и кабел за аудиото (С-видео-->чини + стерео аудио или С-видео-->СКАРТ + стерео аудио)- избягвай специализираните - там цената е в пъти (много пъти) повече, за сметка естествено на високото качество.

Варианта сигнала да минава през ДВДто (ако поддържа такава опция) не ми се вижда особено подходящ, от гледна точка на нарастващият брой букси и жакове през които трябва да мине сигнала, и неминуемо ще доведе до влошаване на качеството.

Ако нито един от вариантите не се окаже подходящ, с цел избягване постоянното изваждане на кабелите, и предотвратяване разхлабването на леглата на буксите в телевизора, може да си закупиш чинч-сплитер- в който влизат двата източника на сигнал, и с прекъсвач си избираш кой от тях да подаваш към приемника.

Дано имаш и СКАРТ отзад- това е най-добрият вариант. Много приемници имат и по два отделни чинчови входа.

Сподели другаде

аз вече разбрах какво му има на телевизора ми:кабелът който намерих в къщи е с един и същи жак, а на телевизора ми нямам жака който влиза в компютъра ми.просто казано трябва да си купя кабел който ще ми върши работа.Благодаря че ми дадохте тази информация проблема ми вече е решен :egyptian:
Сподели другаде

• 1 month later...
В ATI Catalist Control Center,бихте ли ми помогнали,къде трябва да търся менюто,от което се задава,чрез кои бутони на клавиатурата се прехвърля образът на телевизора. Искам да направя по-удобна комбинация,примерно Alt+A.
Сподели другаде

В ATI Catalist Control Center,бихте ли ми помогнали,къде трябва да търся менюто,от което се задава,чрез кои бутони на клавиатурата се прехвърля образът на телевизора. Искам да направя по-удобна комбинация,примерно Alt+A.

Виж в бара "Hotkeys" - "Hotkeys manager"

След като се отвори прозореца избери в списъка "List Hotkeys for:" необходимата група от команди. Активирай желаната комбинация.

Това е!

Сподели другаде

Ама че съм....!

Нещо обърках и сега не мога да го прехвърля на телевизора.

В Hotkeys manager изчезнаха отметките,и не си спомням как бяха ! :lookaround:

Справих се някакси,излиза на екрана,излизат и субтитри,но разликата от преди е че картината се вижда и на ТВ-то и на РС-то,а главите на екрана са като пипони...! :lookaround:

Сподели другаде

• 5 weeks later...