Jump to content

Проблем с видео клиповете

ПунТа

Препоръчан пост

Здравейте :hesthebest:

Проблема е следния:

Значи напоследък като пусна някой филм и винаги качеството е като на.....увеличена снимка например.Някакси е на квадратчета, дано се сещате какво имам предвид.Един филм и преди ми е вървял перфектно и сега като го пуснах и ми е с мн лошо качество :( .Както казах и преди ми вървеше съшия филм перфектно и сега със всички клипчета ми е така.Как да го оправя?Преинсталирах си кодеците и пак не се оправя(ползвам k-lite codec pack).Със Windows media player, BSPLayer, Media PLayer Classic с всичките ми е така.Моля ви помогнете.Преинсталирах драйверите за видеото и се оправи, но ето, че пак се появи проблема....този проблем не веднъж съм го имал!

Преди да си преинсталирам уиндоуса пак ми се появи такъв проблем.Преинсталирах всичко:

Драйвери, плейър, кодеци, пробвах даже различни плейъри-Не става!

Ето скрийншотове да видите за какво става въпрос:

КлиК

КлиК

КлиК ЪгейН

ПлС кажете защо се получава така?

Мерси много предварително и не съм мн сигурен дали темата е за тук, и се извинявам, но не знам от какво е :)

Сподели другаде

Няма нормална клавиатура клавиатура без бутон PrtScr.

Доколкото успях да установя програмата не може да прави overlay снимки и щом ти си успял, значи по всяка вероятност имаш проблем с overlay повърхността, което се дължи най вероятно на драйверите. Затова: с каква видео карта и драйвери си?

Сподели другаде

Значи...до колкото ми разбира кухата глава драйверите са ми Intel® Graphic Media Accelerator Driver For Mobile (ако изобщо това е драйвер).Това го пише в таскбара.Там има иконка на драйверите-> post-5362-1207501347_thumb.jpg

Видео картата ми е Mobile Intel® 915GM/GMS, 910GML Express Chipset

Относно бутончето PrtSrc..аз съм с лаптоп и имам едно копче на което пише Insert с бели букви и под него prt sc с малки сини бувки.Мисля, че е това ама като го натисна и по принцип нищо не става...нали отивам в пейнт и не става като го пействам.Даже и с фотошоп не става :giggle:

Под него има бутонче delete а под текста delete пише sys rq и това май имаше нещо свързано...абе нз няма значение аз си ползвам програмка :haha:

Сподели другаде

Не знам каква е версията на драйверите ти, така че бих препоръчал да инсталираш последната за всеки случай. От тази страница можеш да я изтеглиш. Изтегли, деинсталирай текущите от Add or remove programs, почисти под Safe Mode с Driver Cleaner и след това отново в нормален режим инсталирай изтегления драйвер. Информация как да ползваш Driver Cleaner и линк към програмата има в тази тема, в секция "Как се деинсталират драйвери?". Просто в падащото меню избери Intel Extreme.

Добавено: за PrtScr бутона, това означава, че трябва да задържиш конкретен бутон преди да натиснеш този, на който пише PrtScr в синьо, защото е в комбинация с него. На 1 клавиш се лепват повече функции, за да се спести място, което при лаптопите обикновено е доста дефицитно.

Сподели другаде

Мерси.Сега ще пробвам.Между другото аз ще си почистя с TuneUp Utilities 2008 то пак е същото нали.Ще ги деинсталирам от Your Uninstaller, защото маха и регистрите и е по-добре.Мерси :thumbsup: ей ся започвам да чистя
Сподели другаде

Мерси.Сега ще пробвам.Между другото аз ще си почистя с TuneUp Utilities 2008 то пак е същото нали.Ще ги деинсталирам от Your Uninstaller, защото маха и регистрите и е по-добре.Мерси :thumbsup: ей ся започвам да чистя

Не!

TuneUp Utilities няма нищо общо с Driver Cleaner. Освен това е непрепоръчителна за използване. Дори и да държиш на нея много, не я намесвай в случая. TuneUp е предвидена (според авторите) за общо почистване и оптимизация (хахаха, да бе), докато Driver Cleaner е специално предназначена за премахване на останки от драйвери.

Your Uninstaller също е ненужен в текущата ситуация (че и по принцип). Тя също няма нищо общо с Driver Cleaner.

Повече информация има тук.

Сподели другаде

Т.е. да разбирам, че си деинсталирал драйвера нормално, почистил си с Driver Cleaner под Safe Mode (включително и с Cab Cleaner), после си инсталирал последните драйвери и проблемът остава?
Сподели другаде

Т.е. да разбирам, че си деинсталирал драйвера нормално, почистил си с Driver Cleaner под Safe Mode (включително и с Cab Cleaner), после си инсталирал последните драйвери и проблемът остава?

Да!

Сподели другаде

Всъщност става въпрос за Windows XP... или...?

Пробвай изрично да укажеш на Media Player Classic да използва overlay: View -> Options... -> Output, в поле DirectShow Video избери Overlay Mixer и потвърди с OK. Ако вече е избрано, смени с нещо други, кликни Apply и отново върни на Overlay Mixer.

Виж и в Windows Media Player: Tools -> Options... -> Performance -> бутон Advanced... и се увери, че в поле Video Acceleration, в лявата част има отметки на всички опции.

Опитай и да инсталираш последния DirectX.

Ако всичко е както трябва в настройките и въпреки това проблемът остава, значи или някой друг процес/програма ти държи overlay повърхността заета и при пускане на видео файл се налага да се прибегне до софтуерно рендериране, или драйверите имат някакъв бъг/несъвместимост с твоя софтуер.

Сподели другаде

Охх не става :crosseyes1:

Абее утре му тегля една преинсталация и това си е!

Супер мн мерси за помощта :thumbsup: ако не стане и със преинсталация ще му тегля една тесла и готово :giggle:

Да за Windows XP става въпрос :)

Сподели другаде

Да не ползваш повече от един дисплей едновременно? Да не стартираш два видео файла едновременно?

Не.По принцип този проблем ми се е появявал мн пъти, но ми се е оправял със преинсталиране на драйверите или със преинсталиране на кодеците, но сега нз защо става така :crosseyes1:

Сподели другаде