coojoe_213 Публикувано Април 5, 2008 Report Share Публикувано Април 5, 2008 Нова лека кола, отчасти проектирана и построена във Великобритания по технологията на реактивните изтребители, развива максимална скорост над 547 км/ч. и е най-бързата в света, съобщи в. "Дейли телеграф". Колата Acabion GTBO, в чието създаване е участвала и швейцарска компания, достига скорост 482,80 км/ч. само за 30 секунди, казват създателите й. Колата прилича на кабина от реактивен изтребител върху две колела. Тя има две стабилизиращи колела в задната част. Съотношението между мощността и теглото й е характерно за това в автомобилите от Формула 1. Acabion GTBO e със 144,841 км/ч. по-бърз от най-близкия си съперник Bugatti Veyron, който достига максималната си скорост 402 км/ч. за 55 секунди. Най-бързият автомобил в света има двигател с турбозареждане с обем 1300 куб. см и ефективна мощност 800 к.с., а теглото му е само 317 кг. Конструкторите планират да създадат и електрически вариант на колата, който също ще развива 480 км/ч. Дизайнерът й - бившият инж. Петер Маскус, работил над "Порше" - я вижда като бъдещето на екологичния високоскоростен транспорт. Той казва, че Acabionе с минимално тегло и максимални КПД и аеродинамичен КПД. Производителите очакват GTBO да се появи по пътищата до три години. Единствената лоша новина е цената на едноместния автомобил-мечта - около 1,5 милиона английски лири. Източник:http://travel.pop.bg/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Април 5, 2008 Report Share Публикувано Април 5, 2008 И на това,ако му викат кола ,прилича ми на бобслей Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Април 5, 2008 Author Report Share Публикувано Април 5, 2008 И на това,ако му викат кола ,прилича ми на бобслей И на мен не ми харесва, но вярвай, че ще има хора, които ще дадат 1.5 млн лири. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Viki Публикувано Април 10, 2008 Report Share Публикувано Април 10, 2008 И на мен не ми харесва, но вярвай, че ще има хора, които ще дадат 1.5 млн лири.За тия парици ще си купя няколко нови колици и ще си ги сменям всеки ден от седмицата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 11, 2008 Report Share Публикувано Април 11, 2008 Прахосване на ценни време и пари, вместо да се оползотворят за нещо реално полезно, вместо да се задоволяват нечий прищявки. Money rules the world. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TheSmoKeR Публикувано Април 23, 2008 Report Share Публикувано Април 23, 2008 Да прахосване на пари е.То и да си я купя къде ще я карам с 500 км/ч.По добре да си взема едно BMW M5 отколкото това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Април 23, 2008 Report Share Публикувано Април 23, 2008 Я да ви видя с това "нещо" по околовръстното в София да речем или който и да е Български път Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 23, 2008 Report Share Публикувано Април 23, 2008 Да прахосване на пари е.То и да си я купя къде ще я карам с 500 км/ч.По добре да си взема едно BMW M5 отколкото това.Имах предвид, че е прахосване на пари самата й разработка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Април 24, 2008 Report Share Публикувано Април 24, 2008 Прахосване е, но човечеството от край време се стреми към по-високи постижения. Тук не става въпрос за пари, а за подобряване на рекорди. За мен лично това по-скоро е мотор със спомагателни колела Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Април 24, 2008 Author Report Share Публикувано Април 24, 2008 Отново ще задоволява прищявките на някого. Колкото и да се стреми човечеството към нови неща, понякога се ''закопаваме'' сами. В стремежа си да се направи нещо уникално, то всъщност е отрицателно за човечесвтото..., за жалост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dragozow Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Я да ви видя с това "нещо" по околовръстното в София да речем или който и да е Български път Това ако мине по околомръсното няма да остане здрав един спойлер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост