Jump to content

Спиране на компютъра от самосебе си?!

Angel_4eto

Препоръчан пост

Спиране на компютъра от самосебе си?!

От известно време, забелязвам проблем, който се повтаря макар и рядко.

Проблема е следния- оставям си вечер компютъра да работи, незнайно по кое време той се изключва сам и след като се събудя вижам, че е спрял!Каква може да е причината за това?!Или причините!?Моля за помощ.Благодаря предварително! :wors:

П.П. Дано темата е на правилното място и дано съм обяснила правилно, понеже вече се притеснявам понеже за втори или трети път се случва това!

Сподели другаде

Как по-точно се гаси системата - има ли съобщение, че ще се изгаси след n време (прозорец System Shutdown), или не?

Може да е както софтуерен, така и хардуерен проблем, но ни трябва повече информация.

Сподели другаде

Ще е хубаво да знаем как точно се изключва (самият процес на изключване). Кажи и при какви обстоятелства общо взето се наблюдава тази аномалия.

Точно вечер когато понякога си оставям включен компютъра, а на сутринта се събуждам и той изключен!?

Как по-точно се гаси системата - има ли съобщение, че ще се изгаси след n време (прозорец System Shutdown), или не?

Може да е както софтуерен, така и хардуерен проблем, но ни трябва повече информация.

Това не го знам!

Точно това ме притеснява и конкретно да не е нещо с Windowsa...

Сподели другаде

А как да я дам като и аз самата не знам за какво става въпрос!

Toва дали става през деня, с каква цел го оставяш през нощта да работи, през нощта може да значи от 2 вечерта до 6 сутринта или от 10 вечерта до 12 сутринта, в смисъл колко време. Какво функционира на пц-то, какви програми. Някаква конфигурация да опишеш, температурите на компютъра, настройките на пауър-а и т.н. и т.н. Каквото се сетиш :)

Сподели другаде

Не разбирам как очкаваш да получиш помощ, след като не оказваш никакво съдействие. Опиши как точно се изключва (евентуални съобщения, активни програми и др.), каква е конфигурацията, откога е така, каква е операционната система и всякаква друга полезна информация.
Сподели другаде

Обърни внимание дали преди да се изключи се визуализира прозорец, подобен на този:

http://img367.imageshack.us/img367/6647/sysshutdownpg1.png

Също така, както каза Night_Raven ще ни трябва повече информация от това, което имаме в момента.

Сподели другаде

Дай следната информация*:

Вид и версия на операционната система - Control Panel -> System;

Стартираните процеси - Task Manager -> Processes;

Настройките за захранването - Control Panel -> Power Options;

Съобщенията за грешки - щракваш с десен бутон върху My Computer, Manage -> Event Viewer -> Application и System.

Можеш да направиш screenshot на тези прозорци и да публикуваш снимките тук.

*За 32 bit Windows OS.

Сподели другаде