ozic Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Имам 2 твърди диска. Единият е разделен на 3 дяла, а другият на 6. Имах ХР на диска с трите дяла, но днес си инсталирах втори ХР и ми се размениха буквите на дяловете. Исках да запиша новият ХР на "I", но след записа се оказа, че е на "D". Сега всичко е миш-маш. Как да си сменя буквите и да ми показва, че новият УИН е на "I". На другите дялове също имам информация. Това ще пречи ли да им сменя буквите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 OFFTopic: хубаво де, няма ли да е по-добре да пишеш само в една тема, където да са всички проблеми, произтичащи от некадърната инсталация, вместо да пускаш 10526 теми с доста сходни проблеми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Буквите може да се сменят чрез възела Disk Management на snap-in модула Computer Management. За целта отвори RUN и напиши "diskmgmt.msc". Кликваш с дясното копче на дяла, на който искаш да смениш буквата. От контекстното меню избираш Change Drive Letter and Paths.... След това в новия прозорец кликваш на бутона Change и присвояваш буква чрез падащото списъчно поле срещу радиобутона Assign the following drive letter:. Когато си готов кликваш OK.Възможно е да трябва рестарт, за да влезне в сила новата буква. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 2, 2008 Author Report Share Публикувано Април 2, 2008 Ясно, но не ми дава да сменя буквата на дяла, на който съм инсталирал УИН-а. Само на другите дялове е сменям. П.П. Night_Raven привърженик съм на поговорката: роди ме мамо глупав, но ме регистрирай във форум . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Ясно, но не ми дава да сменя буквата на дяла, на който съм инсталирал УИН-а. Само на другите дялове е сменям.Това е напълно нормално. Буквата на системния дял не може да бъде сменена. П.П. Night_Raven привърженик съм на поговорката: роди ме мамо глупав, но ме регистрирай във форум .Разтълкувай, моля. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 2, 2008 Author Report Share Публикувано Април 2, 2008 Тоест: нищо не разбирам от компютри, но с писане и четене във форума ще се науча на някои неща. Засега се научих, дано и занапред да продължавам в същия дух. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Никой не казва, че не трябва да пишеш, а че не е редно да пускаш по няколко теми за почти едно и също нещо, когато може да се използва стара. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 2, 2008 Author Report Share Публикувано Април 2, 2008 Разбрах. Ще се постарая да не се повтаря занапред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост