Jump to content

Препоръчан пост

може би вечния въпрос както"Kaspersky срещу Nod32" но все пак искам да направя разумна покупка с която да мога да смена поне още едно поколение процесори след core2duo естествено ако от intel не решат да сменят цокъла,но както и да е,ориентирам се към комбо версиите тоест поддръжка на ddrII i DDr3 съответно asus p5kc i Ga p35 ds3,по принцип като гледам спецификациите asus водят,но тук таме попадам на твърдения относно лошото качество на asus дъната,вие кво ще кажете?
Сподели другаде

Бих взел Gigabyte без да се замислям. Дори и да се абстрахирам от факта, че ненавиждам ASUS по принцип, Gigabyte имат по-добри дъна в момента за Intel процесори.

може би няма място за сравнение,но аз наскоро си взех тв тунер на гигабита и не съм очарован много кабелната не ми лови всички канали а някои ги хваща не на фокус без да имам опция за fine tuning и ми прави впечатление че измества честотите примерно ако дадена радио станция е на 94.6 той я хваща на 94.00 мгхз, за тв сигнала не съм се вглеждал,

Сподели другаде

Бих взел Gigabyte без да се замислям. Дори и да се абстрахирам от факта, че ненавиждам ASUS по принцип, Gigabyte имат по-добри дъна в момента за Intel процесори.

Съгласен съм с NR !

В момента са по-добри и по-евтини.

При това за направата им са използвани по-качествени компоненти => Ultra Durable 2

От няколко месеца съм с GB P-35 DS3.

Единствено ме е яд, че не изчакох излизането на ревизии 2.0 и 2.1 на дъната с поддръжката на GIGABYTE Dynamic Energy Saver...

Сподели другаде

може би няма място за сравнение,но аз наскоро си взех тв тунер на гигабита и не съм очарован много кабелната не ми лови всички канали а някои ги хваща не на фокус без да имам опция за fine tuning и ми прави впечатление че измества честотите примерно ако дадена радио станция е на 94.6 той я хваща на 94.00 мгхз, за тв сигнала не съм се вглеждал,

Не е редно да съдиш за дъната на фирмата според TV тунерите им. Мога и примери с други марки да ти дам. А и имайки предвид, че TV тунерите са си най-капризният хардуер, който може да се намери, и че то по принцип е горе-долу нормално да има някакви ядове с този тип железария, сравнението става съвсем неуместно.

Сподели другаде

Не е редно да съдиш за дъната на фирмата според TV тунерите им. Мога и примери с други марки да ти дам. А и имайки предвид, че TV тунерите са си най-капризният хардуер, който може да се намери, и че то по принцип е горе-долу нормално да има някакви ядове с този тип железария, сравнението става съвсем неуместно.
не аз само за пример го посочих а ония от магазина яко е навиват за asus-a
Сподели другаде

Те във фирмите обикновено варират от донякъде олигофрени до пълни такива, така че когато някой такъв започне да ми обяснява какво е хубаво да си купя, аз просто мислено му цъкам MUTE бутона и въобще не го слушам какво ми обяснява.

Добавено: самият факт, че не ти казва, че хибридните дъна не са препоръчителни, потвърждава думите ми. Просто гледат да си продадат боклуците.

Сподели другаде

Gigabyte в последно време правят доста качествени дънни платки. ASUS също имат добри модели на базата на P35 чипсета, но все пак трябва да се внимава. Няма много смисъл да взимаш хибридна дънна платка (с поддръжка на DDRII и DDRIII), защото DDRIII все още не е изгодна покупка и както се очертава ще мине още доста време, докато стане такава.

Отлични дъна на Gigabyte, базирани на P35 чипсета са: P35-DS3R, P35-DS4 и P35-DQ6.

Сподели другаде

Гигабайт освен тв-тунери, не могат да правят и качествени видеокарти. Като изключим 2-3 модела, всичко друго е от грейка нагоре.

Аз също като теб имах доста съмнения и предубеждения спрямо тази фирма/марка.

За дънните платки от около годинка насам нещо им стана на тия от Гигабайт и 'зеха да правят доста качествени платки. Незнам от какво е продиктувано това им желание, но определено все повече и повече потребители са радостни от възможностите, които предлагат новите модели дънни платки на фирмата и съответно мигрират към тази марка

Качественото изпълнение на дънните им платки е на доста добро ниво.

Горното твърдение е валидно с пълна сила за сериите P35, X35, X38.

Колкото до желанието ти за хибридно дъно - още е рано за такова нещо; едно че няма съвместимост за едновременно ползване на памети от двата стандарта и второто, което ще те отблъсне е цената на паметите DDR3.

Но вкрайна сметка парите са си твои и ти си решаваш къде, на кого и за какво да ги дадеш. Аз просто давам още един глас за Гигабайт.

Дори в момента ползвам тяхно дъно - P35-DS4 rev.2.1

Сподели другаде

Те във фирмите обикновено варират от донякъде олигофрени до пълни такива, така че когато някой такъв започне да ми обяснява какво е хубаво да си купя, аз просто мислено му цъкам MUTE бутона и въобще не го слушам какво ми обяснява.

Добавено: самият факт, че не ти казва, че хибридните дъна не са препоръчителни, потвърждава думите ми. Просто гледат да си продадат боклуците.

Относно хибридното дъно на gygabyte: единствено това че не мога да използвам двата типа рам едновременно ли им е кусура,защото това не е болка за умиране.Ако всики останали параметри са същите: възможност за клок,поддържани fsb честоти и така нататък.Целта не ми е луд клок разбира се искам да си взема дъно с което спокойно да мога да сменя поне две поколения процесори на интел значи да ме изкара за следващите 4 години

Сподели другаде

Най-добре не се занимавай с хибридни дъна. Дори и да изглеждат примамливи като дългосрочна инвестиция, не са. Заложи на нещо доказано стабилно и надеждно.
Сподели другаде

Относно хибридното дъно на gygabyte: единствено това че не мога да използвам двата типа рам едновременно ли им е кусура,защото това не е болка за умиране.Ако всики останали параметри са същите: възможност за клок,поддържани fsb честоти и така нататък.Целта не ми е луд клок разбира се искам да си взема дъно с което спокойно да мога да сменя поне две поколения процесори на интел значи да ме изкара за следващите 4 години

Разбирам че вече си се навил за хибридно дъно, така че незнам какво още питаш.

А какво ще стане след 4 години знае само Бог ... и шефа на Intel, но и двамата мълчат по въпроса......

Сподели другаде