ozic Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Имах проблем с компютъра и се наложи да върна системата с един ден назад. По-късно отново имах проблем и пак върнах машината в миналото, но стана нещо, което ми отрови бъдещето. След второто връщане всичко беше ОК. Вечерта изключих звяра и заспах спокоен, но ... Сутринта ставам и го пускам и когато се зареди онемях: нямаше и спомен от връщането назад. Екрана ми беше все едно току-що съм сложил нов УИН, а от някои настройки няма и спомен. Как да го оправя и вреди ли това връщане на системата (освен на нервите ми)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Връщането към точка във времето, когато системата е работила нормално принципно не вреди, стига на конкретната дата да не е имало проблем (например заразяване с malware).Ще е добре да кажеш какви проблеми точно си имал, защото не винаги System Restore може да помогне. Също така какви настройки точно ти липсват? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 2, 2008 Author Report Share Публикувано Април 2, 2008 Имам 2 диска. Единият е разделен на 3 дяла, а другият на 6. С УИН ХР съм и е на диска с трите дяла. Вчера се опитах да инсталирам още един УИН ХР на диска с шестте дяла, но ми даде автоматично да го запаметя в "Ц". Обърках бутоните и натиснах да се инсталира, но се усетих веднага и рестартирах комп. и извадих диска. Когато се зареди комп. ми стана лошо. Екрана беше все едно съм сложил нов УИН и настройките се бяха променили: менютата, Скайп, други програми, все едно сега съм ги инсталирал. Върнах системата и всичко се оправи, но сутринта пак същата работа. Тук съм сложил линк, които проследяват проблема ми от самото начало, както и какво съм направил, за да го реша (поне аз така си мислех):http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6402 След тези два проблема дойде и третият, за който пиша в тази тема. Благодаря предварително за търпението и помощта. Нещо много важно: не ми дава да върна системата с повече от 1 ден. Не мога да е върна за миналият месец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Досега обясняваше, че автоматично се е инсталирал. Не става ясно точно какво си избрал, че се е стигнало дотук, но изглежда каквото и да е, сериозно е омотало текущата ти инсталация. Обикновено избягвам да препоръчвам пълна преинсталация с форматиране, но в случая мисля, че това ще е на практика на бързият и ефективен начин за решаване на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 2, 2008 Author Report Share Публикувано Април 2, 2008 Опита се да се инсталира, но го спрях. Проблемите дойдоха след това. Форматиране не ща, защото скоро правих и не ми се занимава пак но не мога да разбера защо не дава да върна системата назад с 3-4 дена. Има ли начин да е върна за миналият месец? П.П. Нямам пари за нов компютър иначе знам какво да правя. Със старият се сбихме, че за малко да ме победи. Добре, че живея на треивт етаж . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Ако няма създадени точки за възстановяване, няма как да се върнеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 2, 2008 Author Report Share Публикувано Април 2, 2008 Няма точки, нямам кирилизатор, нямам други програми . На ръба на нервна криза съм. Лек ден на всички и благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Ами, при положение, че нямаш нищо, е логично да започнеш да си инсталираш. И все пак не се знае какво се е объркало и сред системните файлове и дали след инсталация на програмите всичко ще работи стабилно въобще. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Значи и аз преди време като бях голям "хакер", отидох да преинсталирам Уиндоус, и по някаква случайност не искаше да се инсталира в Ц , а почна в Д. От там спрях преинсталацията с едно бързо натискане на малкото бутонче за рестарт, и като исках да пусна Пс-то, хоп грешка, точно както при теб. Направих един систем ресторе на предишния ден и всичко беше Ок. И на мен ми се е случвало след рестарт, пс-то да ми затрие профила и все едно всичко е отначало. Като във Сейф мод. Вероятно по време на инсталация ти е затрило всички точките за възстановяване. Опитай пак да върнеш през Safe Mode, пробвай и с месеци назад, може да има някъде. Ако не един съвет: Форматираш, Инсталираш пресен Уиндоус, и да си направиш един BackUp с някоя програма. Например FirstDefense-ISR, която върши чудесна работа Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 3, 2008 Author Report Share Публикувано Април 3, 2008 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Април 3, 2008 Report Share Публикувано Април 3, 2008 Това значи ли, че си го оправил или не ?И ако си го, как Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 4, 2008 Author Report Share Публикувано Април 4, 2008 Преинсталирах УИН-а. Така се оправи . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Април 17, 2008 Report Share Публикувано Април 17, 2008 Имам следният проблем-изключих преди два дена функцията System Restore,но не мога сега да я включа наново !В My computer---Properties го няма . Бихте ли ми помогнали ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Април 17, 2008 Report Share Публикувано Април 17, 2008 Пробвай следното: Start => run => въведи %windir%\inf => намери файла sr.inf => десен бутон върху него с мишката и избери => Install Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Април 17, 2008 Report Share Публикувано Април 17, 2008 И аз намерих това обяснение,но не се получава.Изписва ми че го няма този файл/а той е точно там-просто не иска да се инсталира ! Click Start, Run and type %Windir%\INFLocate the SR.INF file. If you have configured Windows Explorer to hide known file extensions, the file may show up as SR. To see the file extensions for all file types, then try this:On the Tools menu in My Computer, click Folder Options.Click the View tab.Clear the Hide extensions for known file types check box.Right-click the SR.INF file, and then click InstallWindows will now attempt to reinstall System Restore, and may prompt you for the Windows installation source path. Point to %Windir%\ServicePackFiles folder, or insert your slipstreamed Windows XP (matching the Service Pack level of your system.)System Restore core files will be reinstalled. Restart Windows when prompted. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост