kaza_nada Публикувано Март 30, 2008 Report Share Публикувано Март 30, 2008 Използвам лаптоп. Комуникацията ми с интернет е посредством USB Wireless adapter, но ми е много неудобно защото стърчи доста и няколко пъти щях да направя авария. Стахувам се, че някой ден ще счупя или джаджичката или USB буксата и затова се чудя дали да не си купя PCMCIA Wireless card. Отбелязвам факта, че новите лаптопи вече нямат PCMCIA слотове т.е. отпада като стандарт и се замества от USB. И всащност се чудя дали наистина USB е по-добре, защото ако не е, то бих си купил PCMCIA с оглед на сигурността на хардуеъра.Ще съм ви благодарен, ако някой мойе да ми даде актуален съвет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 30, 2008 Report Share Публикувано Март 30, 2008 Ако имаш възможност - вземи си PCMCIA карта. USB стандарта осигурява по-високи скорости на пренос на данни от PCI, но едва ли имаш толкова бърза ИНТЕРНЕТ връзка - теоретичния максимум на USB 2 е 480 Mbit/s. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Март 30, 2008 Report Share Публикувано Март 30, 2008 Ползувам PCMCIA Wireless карта (ASUS) на лаптопа. Захващането е несравнимо по-сигурно, отколкото USB варианта, по-трудно е и за чупене. Пък и USB портовете все не стигат, както знаеш. Колкото до скоростта, така или иначе максималната на 802.11 g е 54 Mbit/s. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kaza_nada Публикувано Март 31, 2008 Author Report Share Публикувано Март 31, 2008 А има ли някакво значение каква ще е картата, защото (не знам как е в България, но тук в Англия) на пазара има изключително голям избор както на марки, така и на цени (цените започват от приблизително 50лв до към 150лв). И има ли някакви показатели, които трябва да гледам? Мерси предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост