Jump to content

Server Certificate Not Yet Valid - Проблем (Mozilla)

Препоръчан пост

Привет!

Когато влизам в електронната си поща, преди да се отвори ми излиза следното:

http://img228.imageshack.us/img228/5475/69305094np5.jpg

Аз използвам Mozilla, но подобно съобщение ми се появява и с IE.И не само с абв е така, например влизам в imageshack.us и същото съобщение ми излиза, само че за paypal.com

Много се притеснявам, не мога да разбера какво е това.

Благодаря!

Сподели другаде

Вероятни причини и решения:

1.Провери дали са зададени правилните параметри за дата,време и часови пояс на компютъра ти.Ако са неверни поради някаква причина (напрамер изтощаване на CMOS батерията на дъното или друг фактор) ще ти се появява подобно съобщение.От снимката ти се вижда че е зададена следната дата - 23.11.2000!

2.Валидността на сертификатите на посещаваните от теб сайтове са невалидни или с изтекъл срок.Нищо не можеш да направиш в случая (освен може би да сигнализираш на администратора) - избираш дали да се довериш на сайта и дали да продължиш с бутона Continue... (за ел.пощата едва ли ще е проблем, но не бих рискувал да ползвам услуги от рода на онлайн банкиране без обновен сертификат!)

По-известните и комерсиални сайтове ще се погрижат периодът на валидност на техните сертификати да започне преди да започнат да се използват.

Ако избереш View Certificate => ще видиш предиода на валидноста на сертификата.

http://img72.imageshack.us/img72/7305/viewcertificatenn4.jpg

Сподели другаде

Коригирах датата в компютъра, била е за 2000, не съм обърнал внимание, така че, проблемът се оправи и вече не ми излизат подобни съобщения.

Аз много ви благодаря!

Сподели другаде