Jump to content

Въпрос за бръмчене на компютъра

Препоръчан пост

Имам проблем но нз точно как да го реша.От компютъра ми се чува бръмчене всеки път когато го пускам и след това не спира да бръмчи.имам чувството че е от вентилатора на процесора но не съм сигурен.Звука е като от бръмчене на развален вентилатор или нещо подобно. :blink:Най-странното е че като сложа кутията да легне на земята звука спира а когато я изправя пак започва.
Сподели другаде

Здравей,

На първо време трябва да провериш дали компютъра ти е в гаранция. Ако е така - не го отваряй, а направо го занеси в сервиза или магазина, откъдето си го купил, за да го оправят. Ако не е в гаранция, трябва да го отвориш и да видиш от кой точно вентилатор идва шума. Преди да отвориш компютъра го спри и изключи от контакта и преди да пипнеш каквото и да е вътре докосни кутията, за да разредиш статичното електричество, което може да се е натрупало по ръцете ти. След като отвориш компютъра опитай да го обдухаш със силна струя въздух на терасата или в открито помещение, за да почистиш натрупалия се прах. После ако можеш и смяташ, че ще се справиш, свали вентилаторите и ги почисти, а заедно с това ги смажи с фина смазка. Ако не си сигурен, по-добре помоли приятел или човек, който разбира.

Сподели другаде

Мерси за отговора.За съжаление отдавна му мина гаранцията.Ще трябва сам да се справям.А компютъра само от контакта ли да го спра или и от копчето отзад което мисля че е за захранването?
Сподели другаде

По принцип копчето е достатъчно, но ако заахранването ти не е марково, препоръчвам да изключиш и от конктакта. Всъщност то най-вероятно ще се наложи да разкачиш кабелите, за да можеш да го извадиш и отвориш и да го почистиш както трябва.
Сподели другаде

Имам проблем но нз точно как да го реша.От компютъра ми се чува бръмчене всеки път когато го пускам и след това не спира да бръмчи.имам чувството че е от вентилатора на процесора но не съм сигурен.Звука е като от бръмчене на развален вентилатор или нещо подобно. :blink:Най-странното е че като сложа кутията да легне на земята звука спира а когато я изправя пак започва.

Здравей

И при мен го има това бръмчене всеки път когато пусна компи :) но след като поработи и бобръмчи малко и след лек удар отстрани на кутията му минава :)) / по принцип не е хубаво да удряш щаигата но моя е свикнал/. При мен бръмченето е от вентилатора на процесора, сменил съм вече два. Мога да те посъветвам да потърсиш нов или както каза Милен да го почистиш и да му сложиш смазка. За сведение правил съм го това но след 3-4 месеца отново започва да бръмчи, а с новия изкарах 2 год и няколко месеца.

Като модел не се сещам какъв беше но е 3800 - 4000 min -1, ф 100

Сподели другаде

И аз имах такъв проблем, но след рестарт компютъра се оправяше...Явно се е натрупал прах върху вентилатора, но нямам време да го почистя...За сега спря бръмченето, но ако пак се появи ще се наложи да отварям компютъра и да го почистя.

Ако е от вентилатора виж това може да помогне, а ако не е ще се наложи да го носиш на ремонт!Успех :thumbsup:

Здравей,

На първо време трябва да провериш дали компютъра ти е в гаранция. Ако е така - не го отваряй, а направо го занеси в сервиза или магазина, откъдето си го купил, за да го оправят. Ако не е в гаранция, трябва да го отвориш и да видиш от кой точно вентилатор идва шума. Преди да отвориш компютъра го спри и изключи от контакта и преди да пипнеш каквото и да е вътре докосни кутията, за да разредиш статичното електричество, което може да се е натрупало по ръцете ти. След като отвориш компютъра опитай да го обдухаш със силна струя въздух на терасата или в открито помещение, за да почистиш натрупалия се прах. После ако можеш и смяташ, че ще се справиш, свали вентилаторите и ги почисти, а заедно с това ги смажи с фина смазка. Ако не си сигурен, по-добре помоли приятел или човек, който разбира.

Да най-разумно е ако ти е в гаранция компютъра, да го занесеш в магазина и съответно в сервиза.А ако не е да опиташ сам да го почистиш или направо да го занесеш на ремонт!

Сподели другаде