Jump to content

По-мощна видеокарта - дали е възможно?

Препоръчан пост

Имам следния въпрос-в момента видеокартата ми е Radeon X1550 Silent.Отвреме на време обичам да играя игри-с тази карта дори новите заглавия ми тръгват без проблем-обаче в повечето случаи на средни или ниски настройки се играе нормално.Понякога обаче има някоя игра която искам да игря на по-висока резолюция и картата ми почва да се задъхва - затова мисля да я сменя с по- мощна.Проблема е обаче в дъното - Foxconn P4M9007MB-8RS2H

Това дъно се води uATX - т.е. платката е малко по-малка от нормалното. При тези дъна PCI-E слота е почти на една линия с долния ръб на двата слота за рам паметта. Сегашното видео е доста късо и края му е преди слотовете за рам-обаче като гледам по новите видеокарти са по дълги и не знам дали въобще е възможно да се монтират на такова дъно защото ми се струва че ще опират в слотовете за паметта.

Възможно ли е например X1950 PRO да се сложи на дъно uATX или не?

Сподели другаде

Желаната от тебе видеокарта ще може да се сложи без проблем на твоята дънна платка. (иначе и други видеокарти стават за твоето дъно)

Ако все пак се притесняваш, отиваш с кутията в магазина, от който си решил да пазаруваш видеото и тестваш на място.

Единствените проблеми, които можеш да срещнеш са свързани със използването на първия PCI-слот (който се намира до слота за видеокартата).

Това само в случай че ползваш и двата слота.

Успех! :)

Сподели другаде

• 5 months later...

Нещо не мога да се справя добре с търсенето, щото тука някъде четох предложение за въпроса ми. Та, значи до скоро бех с 512 рам ддр2 и вградена видеокарта на дъното Асус P5GZ--MX. Сложих една плочка от 2 гиги за рама и питанийето ми е следното: дали може да направя видеокартата по-мощна, като задам по-висока част от споделената памет. Дисплей адаптър в дивайс менаджъра ми дава това: Intel® 82945G Express Cipset Family...

Извинявам се за лаишкият въпрос и мерси предварително !

Сподели другаде

Това, което си посочил за видео карта не е видео картата. И все пак, ако си сигурен, че е вградена, можеш да й заделиш повече системна памет. Това става от BIOS. Като цяло обаче не очаквай някакви чудеса. Видео паметта обикновено няма голямо значение за бързодействието, особено при вградени видео карти.
Сподели другаде

И все пак, ако си сигурен, че е вградена, можеш да й заделиш повече системна памет.

Знам, че ми е адски тъп въпросът, ама как да разбера коя е. Щото и на мен ми се стори малко особено това име, но на кутията пише "VGA Itegrated"? По скормните ми знания (не съм силно изкушен от копютърите) Видеокартата е "Display Adapter". Къде бъркам?

Сподели другаде

Аммм, май нещо не можем да се разберем с тебе. Мерси за метода, него го разбрах, но как да видя каква ми е видеокартата, защото до сега знаех чрез Дивайс менаджъра?
Сподели другаде