МакЛамер Публикувано Март 24, 2008 Report Share Публикувано Март 24, 2008 Имам следния въпрос-в момента видеокартата ми е Radeon X1550 Silent.Отвреме на време обичам да играя игри-с тази карта дори новите заглавия ми тръгват без проблем-обаче в повечето случаи на средни или ниски настройки се играе нормално.Понякога обаче има някоя игра която искам да игря на по-висока резолюция и картата ми почва да се задъхва - затова мисля да я сменя с по- мощна.Проблема е обаче в дъното - Foxconn P4M9007MB-8RS2HТова дъно се води uATX - т.е. платката е малко по-малка от нормалното. При тези дъна PCI-E слота е почти на една линия с долния ръб на двата слота за рам паметта. Сегашното видео е доста късо и края му е преди слотовете за рам-обаче като гледам по новите видеокарти са по дълги и не знам дали въобще е възможно да се монтират на такова дъно защото ми се струва че ще опират в слотовете за паметта. Възможно ли е например X1950 PRO да се сложи на дъно uATX или не? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 24, 2008 Report Share Публикувано Март 24, 2008 Желаната от тебе видеокарта ще може да се сложи без проблем на твоята дънна платка. (иначе и други видеокарти стават за твоето дъно)Ако все пак се притесняваш, отиваш с кутията в магазина, от който си решил да пазаруваш видеото и тестваш на място. Единствените проблеми, които можеш да срещнеш са свързани със използването на първия PCI-слот (който се намира до слота за видеокартата). Това само в случай че ползваш и двата слота. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Септември 5, 2008 Report Share Публикувано Септември 5, 2008 Нещо не мога да се справя добре с търсенето, щото тука някъде четох предложение за въпроса ми. Та, значи до скоро бех с 512 рам ддр2 и вградена видеокарта на дъното Асус P5GZ--MX. Сложих една плочка от 2 гиги за рама и питанийето ми е следното: дали може да направя видеокартата по-мощна, като задам по-висока част от споделената памет. Дисплей адаптър в дивайс менаджъра ми дава това: Intel® 82945G Express Cipset Family...Извинявам се за лаишкият въпрос и мерси предварително ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2008 Report Share Публикувано Септември 5, 2008 Това, което си посочил за видео карта не е видео картата. И все пак, ако си сигурен, че е вградена, можеш да й заделиш повече системна памет. Това става от BIOS. Като цяло обаче не очаквай някакви чудеса. Видео паметта обикновено няма голямо значение за бързодействието, особено при вградени видео карти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Септември 5, 2008 Report Share Публикувано Септември 5, 2008 И все пак, ако си сигурен, че е вградена, можеш да й заделиш повече системна памет.Знам, че ми е адски тъп въпросът, ама как да разбера коя е. Щото и на мен ми се стори малко особено това име, но на кутията пише "VGA Itegrated"? По скормните ми знания (не съм силно изкушен от копютърите) Видеокартата е "Display Adapter". Къде бъркам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2008 Report Share Публикувано Септември 5, 2008 Ако е вградена, няма значение каква е, просто влез в BIOS и си направи желаните настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Септември 9, 2008 Report Share Публикувано Септември 9, 2008 Аммм, май нещо не можем да се разберем с тебе. Мерси за метода, него го разбрах, но как да видя каква ми е видеокартата, защото до сега знаех чрез Дивайс менаджъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2008 Report Share Публикувано Септември 9, 2008 EVEREST Ultimate. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост