Jump to content

Каква е разликата между SP2 & SP3

ПунТа

Препоръчан пост

Съжалявам, за глупавия въпрос, просто изобщо не съм запознат и като гледам по тракерите има Windows XP SP2 и Windows XP SP3 и какво означава SP изобщо?Кое е по-добре да се избере - SP2 или SP3?Мерси предварително :peace:
Сподели другаде

Съжалявам, за глупавия въпрос, просто изобщо не съм запознат и като гледам по тракерите има Windows XP SP2 и Windows XP SP3 и какво означава SP изобщо?Кое е по-добре да се избере - SP2 или SP3?Мерси предварително :peace:

SP - Service Pack - Това е пакет с обновления/кръпки, който е разработен от екипа на MS и има за цел за запушва дупки, които са открити от разни вируси/вирусописачи, както и "някакви" подобрения по самата операционна система. Последният официален Service Pack 2 (SP2). В скоро време се очаква да пуснат и новия SP3 (според едни източници това ще стане през месец април, а според други през месец юни).

дали е добре да се ползва НЕфинална версия на SP3 е въпрос на предпочитание. Лично аз не бих ползвал, най-малккото защото при тестовете показва несъвместимост с Realtek HD Audio, което от своя страна наложи използването на модифицирана версия на кръпката КВ888111 от форума на MS.

Ако ти се тества - тествай, но все пак е добре да знаеш че е напълно възможно да срещнеш проблеми било с някой драйвер или програма, която да откаце да работи.

Ако не ти се тества - стой си на SP2, поне е изпитан със времето и най-важното работи.

Сподели другаде

Лично аз не бих ползвал, най-малккото защото при тестовете показва несъвместимост с Realtek HD Audio, което от своя страна наложи използването на модифицирана версия на кръпката КВ888111 от форума на MS.

Това е променено в Build 5503 на SP3 според голям брой източници в интернет - кръпката КВ888111 е вече включена и има вероятност именно Build 5503 да се окаже и финален.

Иначе аз не бих бързал, най-малкото според слуховете се очаква SP3, финалната версия, да се появи по някое време идната седмица. При положение, че ти е спешно (и не ти се чака 1-2 седмици) моят съвет е да използваш сервизен пакет 2, пък 3 ще го сложиш по-натам.

Сподели другаде