Jump to content

Инсталиране и работа със Sound Forge 9.0

Препоръчан пост

Моля ви, помогнете! Не разбирам колкото вас и имам нужда от помощ. Опитах се да инсталирам свалена от тук програма - Sound Forge 9.0, но ми търси сериен номер и спрях до тук. Кажете как да си я сваля и инсталирам, изобщо къде какво да направя. Моля ви спешно.
Сподели другаде

Версията на програмата, която си изтеглила не е ДЕМО т.е. няма пробен период, затова пита за сериен номер.

Ако все пак искаш да пробваш програмата, можеш да си я изтеглиш от линка, посочен по-долу:

SoundForge 9.0e

Сподели другаде

• 1 year later...
Реших да "възкръсна" темата и да направя питане свързано с по-новата версия на програмата. Става въпрос за Sound Forge Pro 10.0, а питането ми е относно запазването на вече обработените файлове. Давам пример: Отварям mp3 файл с битрейт от 128 kbps и примерно искам да отрежа част от него. Дотук добре обаче след като дам Save as...и запиша файла с желаните от мен настройки, (избирам файла да бъде запаметен със същия битрейт от 128 kbps) въпросният файл се записва с 256 kbps, което един вид е глупост... Хвърлих око на настройките, но нищо не намерих. Та ако някой знае как да записвам файловете наистина с битрейта който искам, нека да сподели. Благодаря предварително!
Сподели другаде

• 1 month later...

Реших да "възкръсна" темата и да направя питане свързано с по-новата версия на програмата. Става въпрос за Sound Forge Pro 10.0, а питането ми е относно запазването на вече обработените файлове. Давам пример: Отварям mp3 файл с битрейт от 128 kbps и примерно искам да отрежа част от него. Дотук добре обаче след като дам Save as...и запиша файла с желаните от мен настройки, (избирам файла да бъде запаметен със същия битрейт от 128 kbps) въпросният файл се записва с 256 kbps, което един вид е глупост... Хвърлих око на настройките, но нищо не намерих. Та ако някой знае как да записвам файловете наистина с битрейта който искам, нека да сподели. Благодаря предварително!

Като натиснеш на Save as, даваш да ти е пак mp3 и отиваш на Custom, там си избираш какъв битрейд и колко KHz да ти е файла. Можеш да избираш от 20kbps до 320kbps битрейд. Успех!

Сподели другаде

• 1 month later...

Дойде и моя ред да възкреся темата.

Имам просто питане, ама не знам дали обяснявам правилно.

При обработката на файл искам, за да стартира звука от където чукна с мишката, да иска задължително двойно кликване с мишка.

Става въпрос за SF9 версията. Не мога да се ориентирам в менютата, а в предишната ми версия (7-ма) това си беше заложено.

Давам пример, че става въпрос за прости аудиофайлове само с глас, в общи линии редакцията се състои в изчистване на дъхове, малки грешки, излишни паузи. С предишната версия звука си тече, маркирам си къде има нужда от редакция и може звука да си продължи, а аз да се върна да махам грешката. Сега с тая 9-та версия - само дето по помисъл не ми мести мишката. Само да я преместя и то тръгва от новото място. Така монтажа, (той и без това касае секунди, и по-малки времеви части) се превръща в мъчение.

Аз си мисля, че именно му е нужна някъде такава отметка, да иска двоен клик, за да стартира от новото място. Ако е друго - ще се радвам да сте разбрали обяснението ми, малко е куцо, но толкова мога, и да помогнете. Плийз, плийз. :)

Сподели другаде