Jump to content

Как да сменя логото на Виста СП1

coolboy

Препоръчан пост

Значи първо трябва да създадеш картинка в BMP формат. Максималният размер на картинката трябва да е 180 пиксела за ширина и 120 за височина. След като си готов с картинката я запиши в C:\Windows\System32 (ако Windows не е инсталиран на дял C:, промени пътя, за да отговаря на твоя) с име oemlogo.bmp (bmp e разширението :)) и си готов

ПС: Ето например как изглежда при мен http://i144.photobucket.com/albums/r172/colornokia/Untitled-1-5.png

Сподели другаде

• 3 months later...
Значи първо трябва да създадеш картинка в BMP формат. Максималният размер на картинката трябва да е 180 пиксела за ширина и 120 за височина. След като си готов с картинката я запиши в C:\Windows\System32 (ако Windows не е инсталиран на дял C:, промени пътя, за да отговаря на твоя) с име oemlogo.bmp (bmp e разширението :)) и си готов

ПС: Ето например как изглежда при мен http://i144.photobucket.com/albums/r172/colornokia/Untitled-1-5.png

Значи правя си картинка с Paint с размери 60/45 пиксела.Записвам я Save as : /24-bit-bitmap /оemlogo. Поставям картинката в C:\Windows\System32 и нищо не става. Windows-а Vista е инсталиран на дял D:,на C: ми е ХР-то. Това което ме интересува е по какъв начин да променя пътя който трябва да се промени ,що'т аз пробвах ама нищо не можах да променя???

Сподели другаде

Брех, толкова ли е сложно за разбиране? Постави въпросната картинка в папката system32 на Windows-а, в който искаш да се появи.

Ми аз и това правя ама не става! И понеже човека споменава изрично ако, Windows-а е инсталиран на друг дял да се промени пътя .Ама аз нищо не мога да променя що'т не знам какво има в предвид с това да се промени пътя ..... Сетих се ,че Windows-а нее активиран.Но това едва ли има значение.

Сподели другаде

Да се промени пътя означава да се създаде/копира файла в съответната папка. В случая имаш Windows XP на C: и Windows Vista на D:. Съвсем логично е, ако искаш логото да се появява под Windows Vista, да го копираш в D:\WINDOWS\system32, където е системната папка на Vista, а не на C:.

По-просто от това...

Сподели другаде

Когато имаш два Windows-a както в моя случай на C-10gb: XP ,a на D-20GB:Vista. Ако избeрeш да ползваш Vistat-a която е инсталирана в случая на дял D: ,след като операционната система бъде заредена тя автоматично сменя местата и на мястото на C: поставя D-20gb . Получава се следната катрина. C-20gb:Vista ;D-10gb XP. Аз естественно поставям оем-логото в C-20gb : Vista Windows/System 32 но нищо не се получава....
Сподели другаде