Jump to content

Проблем със записвачката!?

Препоръчан пост

До вчера записвачката си записваше добре .... и вчера имах да свалям малко инфо на ДВД дискове ... и имах останали 6 празни ТДК диска и от тези 6 стана само 1 .... днес си купих Вербатим ... записвам 1вия път вадя диска оглеждам го и не виждам никви следи, записвачката да е писала по него, вкарвам го и ми отваря празен диск ... включвам Нерото давам пак да записва накрая с проверка на записа и след записване ми дава (Data verification failed) .... вадя диска и пак нищо ... вкарвам го пак празен .... някой има ли идея от какво може да е !????
Сподели другаде

Инсталирал(а) ли си някакви програми оттогава насам? Пробвал(а) ли си с друга бройка на Verbatim или само с 1 диск? Опитай пак с TDK или друга марка. Пусни LOG-а на Nero тук.
Сподели другаде

1. Не отговори на всички въпроси.

2. Отвори Device Manager (Start -> Run -> devmgmt.msc -> OK), двоен клик върху IDE ATA/ATAPI controllers, десен клик върху канала, на който ти е записвачката -> Uninstall. Рестартираш компютъра. Не е гаранция, че ще помогне, но при липсваща останала информация това мога да предложа засега.

3. Не е нужно да даваш излишно зор за решаване на проблемите ти.

4. Занапред ще е добре да прикачаш JPG файлове.

Сподели другаде

А пробва ли отново с диск на TDK или друга марка? Пробва ли с друга бройка на Verbatim? Инсталирал(а) ли си други програми на компютъра в периода на нормална работа и възникването на проблема?
Сподели другаде

ами не съм инсталирал никакви други програми ... само премахнах Даемон тулс-а и SPTD файла ..... пробвах вече с 4 различни марки дискове .... ХП ... ТДК ... Вербатим ... и един имах МАКСЕЛ .... и нищо .... значи проблема почна ... тка .... записва ми диска ... и давам да го провери и ми дава грешки .... записвам го отново и пак същото .... след няколко изхабени диска .... вече и не искаше изобщо да пише ... вкарвам диска .... пише 15 мин. излиза и никви следи че е бил записван ...... и вече съм пробвал 50 пъти и нищо не записва .....
Сподели другаде

Би било добър тест да пробваш да запишеш диск под някоя Live опрационна система (била тая Linux или Windows). Така ще стане ясно дали проблемът е хардуерен или е софтуерен.
Сподели другаде

От снимката, която си качил останах с впечатлението, че записвачката си записва нормално, но има проблеми с четенето на записаните дискове.

Опитай варианта да прочетеш някой диск на друга машина, за да видим какъв е резултата.

Като съвет мога да ти препоръчам да си почистиш лазера на записвачката /клечка за уши потопена в малко етилов спирт(60-80%) и съвсем внимателно почистваш лазерчето без да прилагаш голям натиск/, току-виж станало чудо....

Сподели другаде