Jump to content

Въпрос относно конфигурация

Препоръчан пост

здравейте съфорумци,

Разполагам с една конфигурация на 1г и 4 месеца и съм решил да я ъпгрейдна

-дъно: ASUS A8N SLI SE

-процесор: Athlon 3700+ 2.2GHz/1MB

-рам: 1GB PQI

-видео: PCI-E 16x ASUS 7300GT

-харддиск:Seagate Baracuda 160GB SATA II

-писачка DVD RW LITE ON

-кутия: Foxconn 350W

та дилемата ми е следната:има ли смисъл да влагам пари допълнително пари в нея:във видео карта и още 1ГБ рам или направо да я пусна на пазара и да си взвма нова.Бихте ли ми казали и колко мога да и взема,ако реша да я продавам?

Сподели другаде

Здравей!

За начало е добре да ни информираш за какво се използва системата и какви пари си заделил за upgrade.

Относно добавянето на RAM - основно зависи под каква операционна система работиш и какви приложения се използват, но общо взето почти винаги е добра идея да добавиш още RAM. В твоя случай няма проблем да добавиш още един модул 1GB DDR400 памет. За оптимална производителност при AMD64 системите е хубаво паметта да може да работи със "стегнати" тайминги (по-ниска латентност). Ако няма да се занимаваш с overclock няма смисъл да търсиш скъпа (клокърска памет), още повече че това е DDR памет, която по-натам ако решиш да смениш системата няма да може да използваш, защото ще ти трябва DDR2.

Относно видео ускорителя - тук вече 100% си зависи от приложенията. Ако няма да се ползват "тежки" 3D приложения (най-новите игри например) няма смисъл да се купува скъпа видео карта. Друг е въпроса, че ако вземеш по-сериозен видео ускорител като например NVIDIA 8800GT той няма да може да покаже пълните си възможности на тази система (производителността ще бъде лимитирана от останалия хардуер). Иначе като за тази система NVIDIA 7900GS или ATi X1950GT / 1950PRO е подходяща видео карта.

Ако искаш максимална производителност ще трябва да се насочиш към Core 2 Due / Quad базирана система. Тогава има смисъл да продадеш тази машина. Разбира се може да си оставиш твърдия диск, оптичното устройство или видео картата стига да ти вършат работа. Те ще могат да се използват и на новата система.

Сподели другаде

компа го ползвам за интернет,филми и офис приложения предимно,но пък някога и някоя игра успява да ме зариби и като вземе да ми сечееееее...... :crosseyes1:

сумата която смятам да отделя е кам 200-250 лв макс

а актуалната ориентировъчна цена на компа ми да знаеш?

Сподели другаде

За тези пари може да си вземеш 1GB DDR400 RAM и Chaintech 7900GS. Също не е лошо да помислиш и за качествен захранващ блок, че този Foxconn не е много добро решение.

За актуална цена малко трудно може да се говори, но може да провериш по фирмите какво ще ти кажат. Зависи също така дали си пазиш оргиналната окомплектовка на компонентите (кутия, драйвери, кабели и тн) и дали имат остатъчна гаранция. Може би около 350 - 400 лв.

Сподели другаде

първо - благодарности че се отзова.

да,всичко си пазя,кабели драйвери,даже и кашона мисля че знам каде е...

май ще взема да му бочна още малко рам и едно видео,та барем заспи работата към за около годинка напред

че аз тоя Foxconn го взех навремето за уж марково захранване,на фона на делукс и фортрон /за други просто не сам чувал/

п.с. горе пропуснах да спомена че съм с ХР

Сподели другаде