Jump to content

Моля за малко помощ по един въпрос за DVD филмите

Препоръчан пост

Малко тъпо сигурно ще ви се стори ако задам този въпрос,но ..може ли да се копира оригинален филм на хард-а без да се ползва каквато и да е програма(знам ,че има някакви защити,но не съм сигурен в способностите си на хакер :crosseyes: ),защото ми излезе възможност за малко повече оригинални двд филми и искам да ги хвърля на машината - с копиране картината е кодирана,така все едно гледам HBO и не съм си плащал кабелната :haha: :haha: , а пък с програмите,които сайта предлага за този вид дейности малко не им се доверявам :crosseyes1:

П.С не питам точно за определена програма

Сподели другаде

Първо 10x ;) ;) Ако е примерно тази- DVDFab HD Decrypter - премахвайки там защитата на диска и копирайки съдържанието, файловете много ли ще бъдат както в оригинала ( с разширение .VOB) или обикновено avi ?
Сподели другаде

Виж тази тема.

Можеш да копираш филмите, премахвайки защитата им и свивайки размера им до този на еднослойно DVD (4400 МВ) с помощта на DVD Shrink (безплатна, работи по-бавно (2-3 часа), няма опция за запис) или DVDFabDecrypter Platinum (платена, става за ок.30 мин, може да записва). И при двете програми се запазва същата структура (.VOB .IFO .BUP). Разбира се, има и други.

Сподели другаде

Със DVD Shrink губи ли се качеството на филма като DVD?А под това може да записва какво имаш в предвид - аз по принцип искам след това обикновен запис на DVD5/9 колкото да ги съхраня за по късно,че харда ми не е безкраен. :(
Сподели другаде

Ако оригиналният DVD филм е до 4.37GB, то копирането му на DVD-R или DVD+R е лесно: копира се филма на харда с DVD Decrypter/DVDFab Decrypter и после се записва нормално като DVD диск с програма по желание (Nero например).
Сподели другаде

а ако е 7.17 Гб-та и ползваш DVD Shrink,която dixi каза,че конвертира самия филм от оригиналния диск двойно,исках да знам дали качеството остава същото както самия филм?
Сподели другаде

а ако е 7.17 Гб-та и ползваш DVD Shrink,която dixi каза,че конвертира самия филм от оригиналния диск двойно,исках да знам дали качеството остава същото както самия филм?

Разбира се, че се губи качество, особено ако от 7,17 правиш 4,3 GB, но не чак толкова. Алтернативата е да дадеш ок. 3 лв за двуслоен диск и да го запишеш с оригиналното качество.

Сподели другаде

При съоразмеряване на едно ДВД, което е 7ГБ във формат 4.7ГБ, качеството винаги се губи.

Ако качеството на видео-потока падне под 75% от оригинала, става кофти за гледане (поне според мен).

По-скоро предпочитем да орежа звука и да оставя само един звуков поток (може да се жертва и DTS-a, все пак зависи какво искаш да ти остане).

Друго което може да се жертва са разните бонус материали, интервюта с артистите, режисьорски коментари...

ПП Има програми, които могат да разделят двуслойни ДВД-та(DVD9) на два диска (DVD5)

Сподели другаде