Jump to content

Молба за помощ за прехвърляне на файлове

vanq

Препоръчан пост

Въпроса ми е следният-Имам два компютъра,които са свързани в мрежа. Единият беше на ремонт и му смениха хард диска, където ми бяха записани любимите програми. Има ли начин да си ги дръпна от другият ми компютър и как става това?
Сподели другаде

значи,аз имам интернет и на двата компютъра,те са свързани с рутер,връзката между тях я има,просто аз незнам начина по който да вляза в единия и да си прехвърля файловете на другия компютър,извинявам се ,ако въпроса ми е неясен
Сподели другаде

• 2 years later...

Извинявам се ,че отварям тази стара тема ,но ги прочетох и двете (тази и другата от линка по-горе) и не разбрах дали е възможно да прехвърля голям файл (около 3 гигабайта) от моя компютър на компютъра на една приятелка която е в Денвър (от два месеца)?! Търсих хостинг да го кача и тя от там да си го изтегли, но всички които намерих (безплатни хостинги) са ограничени максимално да 1 гигабайт, а този файл не е възможно да се разфасова на по-малки и да и ги пратя! Аз съм с ХР ,а тя е с 7! Аз съм с РРРоЕ през рутер, а тя е с LAN!

Четох за програмата eMule ,но не разбрах дали ще стане с нея! А и от тези две теми не разбрах кое как се прави ,и дали ще стане на такова голямо разстояние! :crosseyes1:

Сподели другаде

... а този файл не е възможно да се разфасова на по-малки и да и ги пратя! ...

Няма невъзможни неща...

Ако ползваш Winrar просто му дай "Split to volume" например CD700 и ако не искаш да се компресира(или е филм, снимки или други вече компресирани файлове), просто му дай Compresion method - Store. Ще ти го раздели на парчета по 700 МВ.

Иначе може да използваш Hamachi , инсталирано на 2-та компа, за да ги свържеш в мрежа и да прехвърлях колкото си искаш файлове. Но скоростта е много относителна... Не знам и как си с нервите, защото за 4 GB, да предадеш от БГ с Hamachi, се иска голямо търпение. Това е едно, елементарно, но не единствено решение.

Сподели другаде

Благодаря, но лошото е ,че файла е .ISO и за това казах, че не може да се разфасова?!

Има ли начин да се направи моя компютър като сървър и тя от там да си го идтегли по някакъв начин?!

Сподели другаде

Благодаря, но лошото е ,че файла е .ISO и за това казах, че не може да се разфасова?!

Това, че е ISO, не пречи по никакъв начин на евентуално разделяне и последващо "сглобяване". По-горе беше даден пример с WinRar (има и тема специално за него), но може да се ползва и друг софтуер за целта - например HJ-Split.

Има ли начин да се направи моя компютър като сървър и тя от там да си го идтегли по някакъв начин?!

Може да направиш FTP сървър, например - FileZilla Server ще ти свърши работа, особено, ако си с публичен IP адрес.

Сподели другаде

Стартираш www.google.bg и там пишеш " free storage " / без кавичките. Излизат ти резултати с предлагани безплатни места в нета. Харесваш си някое, правиш си регистрация и качваш файла там. След което даваш линка на дружката. Ако се затрудняваш ми драсни на ЛС. Ще ти напарвя някъде регистрация и ще ти кажа паролата за да продължиш.

Опаа. Сетих се и нещо друго. Ако си с реално ИП - отиваш на http://www.rejetto.com/hfs/ , теглиш и стартираш програмата. След това споделяш нужния файл и даваш линка на приятелката. В общи линии тази програма дава възможност. Ръководство за работа с програмата имаше някъде из форума ... Успех ! :svlove:

Сподели другаде