vanq Публикувано Март 11, 2008 Report Share Публикувано Март 11, 2008 Въпроса ми е следният-Имам два компютъра,които са свързани в мрежа. Единият беше на ремонт и му смениха хард диска, където ми бяха записани любимите програми. Има ли начин да си ги дръпна от другият ми компютър и как става това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Март 11, 2008 Report Share Публикувано Март 11, 2008 Привет, Можеш да погледнеш тази тема - http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=2808 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanq Публикувано Март 11, 2008 Author Report Share Публикувано Март 11, 2008 значи,аз имам интернет и на двата компютъра,те са свързани с рутер,връзката между тях я има,просто аз незнам начина по който да вляза в единия и да си прехвърля файловете на другия компютър,извинявам се ,ако въпроса ми е неясен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 11, 2008 Report Share Публикувано Март 11, 2008 Сподели желаните папки (десен клик -> Sharing and Security) и после в адресното поле на Windows Explorer напиши //. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanq Публикувано Март 11, 2008 Author Report Share Публикувано Март 11, 2008 Много Ви благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Юни 10, 2010 Report Share Публикувано Юни 10, 2010 Извинявам се ,че отварям тази стара тема ,но ги прочетох и двете (тази и другата от линка по-горе) и не разбрах дали е възможно да прехвърля голям файл (около 3 гигабайта) от моя компютър на компютъра на една приятелка която е в Денвър (от два месеца)?! Търсих хостинг да го кача и тя от там да си го изтегли, но всички които намерих (безплатни хостинги) са ограничени максимално да 1 гигабайт, а този файл не е възможно да се разфасова на по-малки и да и ги пратя! Аз съм с ХР ,а тя е с 7! Аз съм с РРРоЕ през рутер, а тя е с LAN!Четох за програмата eMule ,но не разбрах дали ще стане с нея! А и от тези две теми не разбрах кое как се прави ,и дали ще стане на такова голямо разстояние! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юни 10, 2010 Report Share Публикувано Юни 10, 2010 ... а този файл не е възможно да се разфасова на по-малки и да и ги пратя! ...Няма невъзможни неща...Ако ползваш Winrar просто му дай "Split to volume" например CD700 и ако не искаш да се компресира(или е филм, снимки или други вече компресирани файлове), просто му дай Compresion method - Store. Ще ти го раздели на парчета по 700 МВ. Иначе може да използваш Hamachi , инсталирано на 2-та компа, за да ги свържеш в мрежа и да прехвърлях колкото си искаш файлове. Но скоростта е много относителна... Не знам и как си с нервите, защото за 4 GB, да предадеш от БГ с Hamachi, се иска голямо търпение. Това е едно, елементарно, но не единствено решение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юни 10, 2010 Report Share Публикувано Юни 10, 2010 Разбий на по-малки файлове и ползвай Skype или DC++. Ако е нужно, можеш да сложиш парола на архивите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Юни 10, 2010 Report Share Публикувано Юни 10, 2010 Благодаря, но лошото е ,че файла е .ISO и за това казах, че не може да се разфасова?!Има ли начин да се направи моя компютър като сървър и тя от там да си го идтегли по някакъв начин?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 10, 2010 Report Share Публикувано Юни 10, 2010 Благодаря, но лошото е ,че файла е .ISO и за това казах, че не може да се разфасова?!Това, че е ISO, не пречи по никакъв начин на евентуално разделяне и последващо "сглобяване". По-горе беше даден пример с WinRar (има и тема специално за него), но може да се ползва и друг софтуер за целта - например HJ-Split. Има ли начин да се направи моя компютър като сървър и тя от там да си го идтегли по някакъв начин?!Може да направиш FTP сървър, например - FileZilla Server ще ти свърши работа, особено, ако си с публичен IP адрес. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Юни 10, 2010 Report Share Публикувано Юни 10, 2010 Стартираш www.google.bg и там пишеш " free storage " / без кавичките. Излизат ти резултати с предлагани безплатни места в нета. Харесваш си някое, правиш си регистрация и качваш файла там. След което даваш линка на дружката. Ако се затрудняваш ми драсни на ЛС. Ще ти напарвя някъде регистрация и ще ти кажа паролата за да продължиш. Опаа. Сетих се и нещо друго. Ако си с реално ИП - отиваш на http://www.rejetto.com/hfs/ , теглиш и стартираш програмата. След това споделяш нужния файл и даваш линка на приятелката. В общи линии тази програма дава възможност. Ръководство за работа с програмата имаше някъде из форума ... Успех ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Благодаря на всички! За сега успях да го кача в Data.bg ,но не съм сигурен, че ще може да си го изтегли от там! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Май никой тук не е чувал за Opera ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Юни 11, 2010 Report Share Публикувано Юни 11, 2010 Май никой тук не е чувал за Opera ... И какво за Опера Имам я Операта, но не разбрах какво искаш да кажеш?! Би ли обяснил (подробно ако може)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юни 12, 2010 Report Share Публикувано Юни 12, 2010 Ами просто и тя предлага услуга за размяна на файлове.http://www.youtube.com/watch?v=zeoHVeBwIsY Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост