tebusque Публикувано Март 10, 2008 Report Share Публикувано Март 10, 2008 Здравейте на всички! Имам почти нов лаптоп марка Gigabyte, модел W468N. От известно време започваше да ми показва син екран, от който не разбирах нищо докато в един момент не ме допусна до твърдия диск. Естествено с продажбата на лаптопа не са ми дали инсталационен диск /системата беше ХР/, нито пък имам някакъв възстановителен дял. Така, намерих от приятели инсталационни дискове с ХР, виста и 98. При опита ми да инсталирам която да е от 3-те операт с/ми срещнах проблеми: Виста ми даде грешка от сорта: не се намира файла E:\Sources\Install.nim и после изписваше грешка от типа на грешка 0х8007000D, тъй като диска на вистата има разни опции като поправка на системата, сканиране и т.н., пробвах всичките варианти, но без успех, след това ХП-то след зареждане на файловете изписа: Setup did not find any hard drives installed in your computer. Setup cannot continue. След това минах на вариант Win 98 SE, всичко мина чудесно, форматира, инсталира и когато дойде време за инсталиране на драйверите се появи следното съобщение: Cannot find a device file that may be needed to run WIN or a Win application. The Win registry or SYSTEM.INI refers to this device file but the device file no longer exists. If you deleted this file on purpose, try unistalling the associated application using its uninstall or setup program. If you will want to use the application associated with this device file, try reinstalling that application to replace missing file. vnetbios.vxd Press a key to continue. След като натисна който и да е клавиш ми излиза прозорче с нов хардуер, аз като му дам да го инсталира автоматично естествено не намира файла за съответния драйвер, предвид новата машина и старата система и му давам кансел, на на PCI System Management Bus компютъра заби, аз го рестартирам и се опитвам по някакъв начин да вляза в оперативната система, за да инталирам по някакъв начин драйвери или да я актуализирам до хп чрез диска, който имам но не мога да вляза, моля помогнете ми, какво трябва да направя за да инсталирам някаква опер система и от там да продължа да работя с компютъра си? Благодаря за помощта предварително! За всеки случай са ми дали 95 и милениум. До скоро! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolaijelev Публикувано Март 10, 2008 Report Share Публикувано Март 10, 2008 Да не би да иска драйвери за sata твърд диск? Това е причината за да не се вижда . Потърси инсталационен диск с интегрирани sata драйвери . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 10, 2008 Report Share Публикувано Март 10, 2008 Разгледай си БИОС-а и намери опцията за харда - NATIVE MODE.Ако инсталираш ХР или Виста, гореспоменатата опция ТРЯБВА да е Disable. За 9х - опцията пък трябва да е Enable.По-този начин няма да имаш нужда от инсталирането на допълнителен драйвер за SATA-контролера (или поне не би трябвало да имаш проблем).За 9х незнам как ще се държи със SATA-хард, понеже такава врътка не съм правил. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Март 11, 2008 Author Report Share Публикувано Март 11, 2008 Здравей Slammer! Много ти благодаря за съвета, на моя компютър не беше точно така наименованието, но подобно, направих както ти си описал и се получи. Направо страхотно! Благодаря ти от все сърце и продължавай да даваш твоите така полезни съвети! Желая ти успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tebusque Публикувано Юли 15, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 15, 2008 Един приятел има същия проблем и аз се опитах да му помогна като приложиме това лекарство, но се оказа, че неговия твърд диск бил IDE, а не SATA, в този случай какво може да направиме, пробвахме и с друг диск, същия проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 17, 2008 Report Share Публикувано Юли 17, 2008 Един приятел има същия проблем и аз се опитах да му помогна като приложиме това лекарство, но се оказа, че неговия твърд диск бил IDE, а не SATA, в този случай какво може да направиме, пробвахме и с друг диск, същия проблем?За да му помогнеш на твоя приятел ще е добре да посочиш марка и модел на лаптопа, който притежава, а и какво сте се опитвали да правите, понеже ако наистина харда е IDE, не би трябвало да срешне проблемите, които ти си имал. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост