МакЛамер Публикувано Март 9, 2008 Report Share Публикувано Март 9, 2008 Вчера имах нещастието XP-то ми да се скапе тотално-естествено то не беше виновно а се издъни пак задклавиатурното устройство.Първо почнаха проблеми с антивирусната-аваст 4.7- използвам я щото в момента е най-добрата антивирусна и хвана няколко много агресивни вируса точно навреме докато другите по-известни ав.програми спяха дълбок зимен сън.Дотука добре обаче гледам че винаги след известен период от време аваста почва да се бъгва и не се оправя ако го преинсталирам-забиват му менютата и по необясними причини забозва и Windows а това се е случвало по същия начин преди когато използвах друго ХР. В момента обаче в който го разкарах(по ирония на съдбата) и реших да сложа друга АВ програма от локалната мрежа се прикачи някакъв вирус който промени регистрите и още повече забози Wina(появиха ми се нови процеси промениха се и някои прозорци и гледам в Services създадена нова услуга с някакво откачено име на която изпълнимия файл е при временните файлове-луда работа нета ми почна да прекъсва постоянно.Изчистих вируса долу горе обаче Wina остана в същото нелепо състояние - бавноработещ с орязани прозорци и осакатени менюта.За мой късмет обаче имах backup на C:\WINDOWS и резервно копие на регистъра направено по-рано с регедит.Когато ги приложих определено компютъра почна да работи по-бързо и както трябва -услугата която вируса беше създал в Services изчезна но менютата и таскбара и темите си останаха повредени. Накрая ми писна и преинстал:40мин инсталация на нов Win+6часа инсталация на старите програми+1час настройка на акаунта и програмите =чисто нов работещ Windows+сенки под очите+силно главоболие+загубено време Сега от няколко дена съм с перфектно работеща ОС и за да не повтарям старите лудешки номера реших да направя следното:1.Backup на всички системни файлове на с:-убедих се че в критична ситуация като по-горната помагат много и имат голям ефект2.Backup на регистъра с регедит-тук обаче видях че нещата не помагат при критична ситуация-Когато потърсих- намерих статии на английски в които се обясняваше ,че всъщност регедит е напълно безполезен за направа на копие на регистъра- тъй като:1.Не се запазват регистрите от всички ключове а само от някои т.е не прави пълно копие на регистъра а само частично2.Когато при сериозен проблем искаме да приложим резервното копие на регистрите Regedit не подменя омазания регистър а само се добавя към него и в резултат имаме тотално омазан Windows с регистър който е една каша от стари и нови ключове. Затова искам да попитам има ли някоя безплатна програма или начин с която да си копирам регистъра и при проблем той да бъде въстановен такъв какъвто е бил в първоначалния момент-в статията се посочваха Regystry Optimizer и The Emergency Recovery Optimizer обаче и двете програми са платени- споменаваше се и нещо за Нive обаче не мога да го разбера. Моля ако някой е по-навътре в нещата да помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 9, 2008 Report Share Публикувано Март 9, 2008 Зная, че искаш безплатна програма, но не мога да не препоръчам backup с Acronis True Image или Norton Ghost (личните предпочитания ми са за първата). Платени са, но пък ти гарантират пълен backup на целия дял. Backup-ът само на регистратурата е само част решението на проблема, както сам си се убедил. OFFTopic: avast! не е най-добрата антивирусна. Такава няма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост