Jump to content

Проблем с рутер netgear WGR614

Препоръчан пост

Здравейте :cap: .закупих си безжичния рутер преди година.останах много доволен.работеше без проблем,докато реших да си преинсталирам компа.след преинсталацията не можах да го подкарам повече.много ме е яд че съм зависим от кабела а рутера стои.най лесно ще е да извикам някой разбирко,но докога така,искам да се науча.уж гледах как го свързваха предния път ама то беше преди година и съм позабравил.моля за помощ.
Сподели другаде

За лаптоп ли става въпрос? Сложил ли си драйвери за безжичната карта или програма за управление на връзката (ако е необходима)? Виждаш ли налични безжични мрежи? Бърникал ли си из настройките на рутера?

Засега толкова.

Сподели другаде

за лап става въпрос.значи докарвам сигнал от рутера до лапа.дава ми че рутера вече е свързан но,интернета не мога да докарам .когато сложа свързващия кбел веднага идва нета,но само с кабела.драйвери има. по настройките съм пипал само толкова колкото пише в инструкцията(така си мисля поне).някъде бъркам ама не мога да се усетя къде. :crosseyes1:
Сподели другаде

за лап става въпрос.значи докарвам сигнал от рутера до лапа.дава ми че рутера вече е свързан но,интернета не мога да докарам .когато сложа свързващия кбел веднага идва нета,но само с кабела.драйвери има. по настройките съм пипал само толкова колкото пише в инструкцията(така си мисля поне).някъде бъркам ама не мога да се усетя къде. :crosseyes1:

Каква операционна система използваш - ХР, Виста или ...

Как разбра, че докарва сигнал от рутъра до лаптопа? Ping ???

Колко защитни стени ползваш и антивирусни програми?

Каква защитна стена ползваш, провери ли настройките и особено пропускането на IP адресите?

Провери ли настройките на защитната стена на рутъра - да нямаш някакво филтриране???

Сподели другаде