suchmo Публикувано Март 6, 2008 Report Share Публикувано Март 6, 2008 Коя от двете програми е по - добра и по - лесна за работа от двете? До сега съм ползвал Daemon Tools но на последък доста антивирусни го разпознават като вирус и ми създават проблеми, а и нещо ми прцаква записвачката когато искам да изтрия CD-RW.Някой който е ползвал и двете да си каже мнението. Предварително благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 6, 2008 Report Share Публикувано Март 6, 2008 И двете са общо взето един дол дренки - и двете използват SPTD драйвера на Duplex Secure, който е основната причина за доста от досадните проблеми, които програмите причиняват. Без него са общо взето почти безсилни и безвредни. Като цяло DAEMON Tools предлага по-добри емулационни възможности от Alcohol, но пък втората е по-опростена като интерфейс. Лично аз не ги харесвам и не ги и използвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
suchmo Публикувано Март 6, 2008 Author Report Share Публикувано Март 6, 2008 Вярно,че малко пречат на системата но пък за инсталиране на игри доста помагат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Принципно и двете са за създаване на виртуални CD-та с тази разлика ,че Daemon Tools може само 4бр. ,а Alcohol 120% може до 31бр. а и освен това може и да записва имидж файловете на реален диск ,или при копиране от реален създава имидж файл (който фсъщност използва да запише върху празния диск след копиране ), във възможностите му е и създаване на имидж файл от избрана папка в избран от потребителя формат ( mds;ccd;cue;iso;bwt;cdi;nrg;pdi ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Пропусна да споменеш обаче, че DAEMON Tools е безплатна (поне масовата версия), докато Alcohol 120% е платена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Да наистина е така ,но нали си я имам със сериен номер бях забравил за тази подробност - извинявам се за което! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 По принцип програмите са доста сходни:- двете програми имат безплатни и платени версии;- безплатните версии са насочени само към емулация;- платените версии имат допълнителни функции, които ги няма в безплатните, които се изразяват и в създаване и/или запис на image файлове;- и двете програми са общо взето еднакво вредни за всяка система, защото ползват SPTD драйвера на Duplex Secure. Разликите са, че DAEMON Tools се специализира повече в качеството на емулация, а Alcohol се специализира в копирането на защитени дискове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 1, 2008 Report Share Публикувано Декември 1, 2008 И това е така ,само че всички които познавам и са пробвали и двете - по незнайна от мен причина при инсталирането на DAEMON Tools антивирусната пропищява за вирус въпреки че няма ,а при Alcohol 120% никога не се е появявал този проблем.п.с.Всички които познавам и са ги ползвали са със различни антивирусни програми ,и при всички тях го има този проблем??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 1, 2008 Report Share Публикувано Декември 1, 2008 Това ще да е проблем на антивирусните тогава. Ако даден производител на антивирусен софтуер не си елиминира фалшивите тревоги при по-известните програми, то това не говори добре за него. Казвам фалшива тревога, защото по всяка вероятност в самата DAEMON Tools няма зловреден код. Разбира се има SPTD драйвера, който е нужен на програмата, но той е по-скоро некадърен и бъгав и не спада към списъка на зловреден код (вируси, троянци, шпионски софтуер и т.н. и т.н.). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 1, 2008 Report Share Публикувано Декември 1, 2008 Да наистина няма зловреден код в DAEMON Tools - а наистина пищят ( NOD32 незнам какво точно изписва понеже е на латински ,а и много бързо се скрива предупредителния надпис , а Kaspersky изписва - потенциално нежелана програма ( което само по себе си говори че няма вируси ).Жалко наистина ,че така пищят ,но явно така са произведени и не е обърнато внимание на това от произвадителя,което не говори добре за него!!!п.с.Антивирусната с която съм е NOD32 последно поколение Eset Smart Security и не е правила този проблем ,което е напредък за производитела на NOD-а , за разлика от касперски който пищи по същия начин и при инсталирането на програмата домашен кулинар - жалко за което , понеже и двете са добри антивирусни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 1, 2008 Report Share Публикувано Декември 1, 2008 Тествах ESET NOD32 Antivirus 3.0.672 с последни дефиниции и активирани опции да засича потенциално "unwanted" и "unsafe" приложения и последната безплатна версия на DAEMON Tools Lite 4.30.1. Не срещнах никакви съобщения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 1, 2008 Report Share Публикувано Декември 1, 2008 Аз съм с Eset Smart Security 3.0.621.0 , малко е по стара версия но също е с последните дефиниции и няма проблеми,но комшията ми например беше с NOD32 v.2.70 и му беше пропищяла преди да си инсалира и той Eset Smart Security - само незнам коя е версията му понеже в контрол панела в добавяне /премахване на програми има само една ( незнам как точно да кажа икона или ... ) , а си е на българси ,пък аз трябваше да си инсталирам отделно българския интерфейс и при мен има две ( икони - едната е Eset Smart Security а другата БГ. интерфейса).А за касперски - преди да си преинсталирам компютъра бях с касперски 2009 версия 8 - и наистина не даваше инсалация на DAEMON Tools като изписва - потенциално нежелана програма ??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 2, 2008 Report Share Публикувано Декември 2, 2008 Само спорите за глупости, алкохол 120 %, може да е платена, но Алкохол 52 % е безплатна, има добри емулационни възможности и пак поддържа голям брой дискове . Тя е най-добрата като цяло от тях.А лично аз съм фен на VirtualCD, но е платена за съжаление... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2008 Report Share Публикувано Декември 2, 2008 Напълно наясно съм, че Alcohol 52% е безплатна. Аз затова и сравнявах безплатните и платените версии отделно. На ниво безплатни версии програмите са доста сходни. На ниво платени започват да лъсват вече повече разлики. За емулация обаче най-добрата си остава DAEMON Tools Pro Advanced, която поддържа симулация на IDE устройства, докато безплатната й версия и Alcohol като цяло поддържат емулация само на SCSI.Разбира се аз не бих инсталирал нито една от тези програми на моя компютър. Нищо против самите програми, но мразя SPTD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 3, 2008 Report Share Публикувано Декември 3, 2008 Напълно наясно съм, че Alcohol 52% е безплатна. Аз затова и сравнявах безплатните и платените версии отделно. На ниво безплатни версии програмите са доста сходни. На ниво платени започват да лъсват вече повече разлики. За емулация обаче най-добрата си остава DAEMON Tools Pro Advanced, която поддържа симулация на IDE устройства, докато безплатната й версия и Alcohol като цяло поддържат емулация само на SCSI.Разбира се аз не бих инсталирал нито една от тези програми на моя компютър. Нищо против самите програми, но мразя SPTD.Mда, аз за това предпочитам VirtualCD, а и от платените, може би е най-добра като възможности за настройка и т.н. и не ползва SPTD Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост