vesodimov Публикувано Март 6, 2008 Report Share Публикувано Март 6, 2008 Имам инсталирана Мозила у дома, на работа и на флашката. В един момент се оказа, че и на трите места имам различни Bookmarks . Порових и установих, че хората отдавна са решили този проблем чрез малко допълнение към браузъра, наречено Foxmarks Bookmark Synchronizer . Идеята ми допадна и реших да пробвам. Но се натъкнах на следния проблем. Инсталацията си минава без проблем. Получих писмо на пощата и си активирах акаунта. На страницата на Мозила чрез името на дадените от мен поща и парола мога да си влизам в акаунта. За да стане самата синхронизация на един от компютрите трябва да бъди инсталирано допълнението. И тук идва проблемът. Инсталаторът ми иска username и password . А на практика първото го нямам. Пробвах с името на пощата, но е грешно.Ако на някой му се занимава нека пробва и да каже резултата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Март 8, 2008 Report Share Публикувано Март 8, 2008 Проблема можеш да го решиш и с едно Copy -> Paste на профила, който искаш. Взимаш профила, на който си харесваш Bookmarks и ги поставяш на другите места, заместваш ги върху профила. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Март 8, 2008 Author Report Share Публикувано Март 8, 2008 VIS , да ти кажа честно не те разбирам какво искаш да кажеш.При мен проблемът е, че профилът се създава успешно и мога да си влизам в него. Успоредно с това трябва да се инсталира и допълнението. Именно то ми иска username , който аз нямам и не знам от къде да го взема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 9, 2008 Report Share Публикувано Март 9, 2008 Малко ми е странно как си успял да се регистрираш без да посочиш име. Както и да е!Решението е следното: Използвай формата за възстановяване (Tools > Foxmarks > Settings... или ако те мързи - Ctrl + Shift + F и натискаш бутончето Run Setup Wizard ). Трябва посочиш мейла, който си написал по време на регистрацията. Ще получиш писмо (обикновено това става веднага), за временен достъп до своя акаунт, откъдето ще се наложи да промениш паролата си. Там можеш да видиш името си, както и друга информация (ако си въвел такава). ПП По-време на регистрацията се оказа, че мейла, който посочих, съществувал в тяхната база!!! Оказа се че преди хиляда години съм се бил регистрирал в сайта им и дори съм имал някакъв архив на "буките" от "време оно", ама пуста парола, като съм я забравил (помня че бяха осем звездички...). Решението вече го знаеш... Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Март 9, 2008 Author Report Share Публикувано Март 9, 2008 Slammer , регистрационната форма ми искаше mail и password . Попълних ги коректно и си получих съобщението за активация на акаунта. Когато отида на СТРАНИЦАТА ЗА ADD-ONS и в дясно горе натисна Log in , напиша си данните, които ми иска http://img143.imageshack.us/img143/1610/foxmarksloginsy7.jpg си влизам без проблеми в профила. Проблемът идва от това, че като пусна Setup Wizard ми иска username , а аз имам mail . http://img262.imageshack.us/img262/9000/foxmarksswdc0.jpg А ако вместо username напиша mail , който съм задал по време на регистрацията не става. Освен това като си вляза в профила http://img291.imageshack.us/img291/9569/foxmarksprofilxq5.jpg нямам никъде username И така ... тайната е разгадана. Вече всичко е наред.Установих, че освен упоменатите стъпки трябва да се премине и през още една регистрация: Tools --- Foxmarks --- My foxmarks --- Nees to sign up ? . Попълвате формата с username и password и готово. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 9, 2008 Report Share Публикувано Март 9, 2008 Защо оставам с впечатлението че говориш за регистрирането в две различни страници?Поне втората и третата картинка говорят затова... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Март 9, 2008 Author Report Share Публикувано Март 9, 2008 Не, не става въпрос за регистрация в две различни страници.Когато първоначално инсталирах допълнението ми поиска mail и password. Попълних ги и на майла получих линк за потвърждение. След това ми се стартира Setup Wizard и ми искаше username и pass. Просто не бях разбрал, че преди това трябва да се регистрирам чрез Tools --- Foxmarks --- My foxmarks --- Nees to sign up ? . Тогава получих необходимите данни и успях да довърша започнатото. Това е. А технически погледнато наистина направих две регистрации: при първонално стартиране на допълнението и после при регистриране на акаунта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост