kaka22 Публикувано Март 4, 2008 Report Share Публикувано Март 4, 2008 Здравейте, Моят компютър ми прави един проблем който е много дразнещ и същевременно нерешим(поне за момента). Ами да мина направо към въпроса. Значи всичко си работи нормално и в един момент без никаква причина всичко спира за около 30 секунди или малко повече и след това си продължава все едно нищо не е станало. Няма как да ви кажа колко често го прави, защото може да го направи 10 пъти за 1 час а може и 10 пъти за 1 ден това си зависи само от него си. Незнам дали ще са от полза, но ще кажа и някои подробности на този проблем: Ако например пиша нещо каквото и да е в момента в който забие всичко става неподвижно, обаче всичко което въведа докато е неподвижно после се появява написано. Или като ми забие и местя мишката на екрана си седи там кадето е забила и като му мине се появява там където съм я преместил докато всичко е замръзнало. Другото странно нещо е, че веднага след като се оправи това нещо се чуват две леки пуквания в колоните или в телевизора(свързал съм го чрез TV Out и Scart) ако са включени. Също така, ако това се случи докато записвам дискове, записът прекъсва и дискът естествено става неизползваем.Това което мога да добавя, е че го носих на диагностика и не откриха нищо. Казаха, че харда си е наред, че на дъното няма подути кондензатори, че теста на видео картата не показал нищо и само и смениха вентилатора. Преинсталирал съм Windows поне 10 пъти, откачал съм всеки един външен компонент, мишка, клавиатура, принтер, камера, колони, телевизор, кабел за интернет и даже сменях разклонителя и пак нищо. И така нещата си вървят а този компютър ме дразни. Спира си за около половин минута и после си продължава. Много моля ако някой има идея нека я сподели... по добре е от нищо. Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2008 Report Share Публикувано Март 4, 2008 Под Safe Mode има ли такъв проблем? Би било добре да тестваш. Малко е кофти да се работи под него режим, но е добър тест. Ако толкова ти е нужен интернет, можеш да пуснеп Safe Mode with Networking. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kaka22 Публикувано Март 4, 2008 Author Report Share Публикувано Март 4, 2008 Под Safe Mode има ли такъв проблем? Би било добре да тестваш. Малко е кофти да се работи под него режим, но е добър тест. Ако толкова ти е нужен интернет, можеш да пуснеп Safe Mode with Networking. Няма начин да е от интернета, защото съм го тествал много дълго време без да е включен към интернет. Мога да пробвам как ще е под Save Mode и да видим какво ще излезе. Да предположим, че тогава проблема изчезне, как ще разбера откъде идва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2008 Report Share Публикувано Март 4, 2008 Ако изчезне, значи е софтуерен и се дължи на някоя резидентна програма или драйвер (например).Иначе кажи все пак с какъв хардуер разполагаш - дъно, процесор, РАМ, видео карта, звукова карта (ако е отделна), твърд диск, отпично у-во, захранване и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kaka22 Публикувано Март 5, 2008 Author Report Share Публикувано Март 5, 2008 Благодаря, Светнаха ме откъде е проблема и вече го разреших. Става въпрос за втората ми LAN карта. Имам една вградена на дъното, която досега не изпозвах, а бях свързан, чрез една допълнителна на D-LINK. Незнам сега дали самата карта се е скапала или просто са си пречили една на друга и затова се е появявал този проблем, но веднага след като изключих D-LINK и преместих кабела на другата нещата придобиха съвсем други измерения и машината заработи без да прави този проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 5, 2008 Report Share Публикувано Март 5, 2008 Смени слота на мрежовата карта и пак си я ползвай. ПП Между другото с какво дъно си? Питам понеже аз на старото дъно (ЕРОХ) имах съшия проблем и само смяната на PCI-слота оправи положението... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kaka22 Публикувано Март 5, 2008 Author Report Share Публикувано Март 5, 2008 Смени слота на мрежовата карта и пак си я ползвай. ПП Между другото с какво дъно си? Питам понеже аз на старото дъно (ЕРОХ) имах съшия проблем и само смяната на PCI-слота оправи положението... ASUS A7V8X-X, ще пробвам да видим какво ще стане, но мисля, че в началото като се появи този проблем сменях слота и на мрежовата карта и на видео картата и нямаше ефект никакъв. Мисля, че ако не е изключена картата си прави проблема. Чак когато и дадох Disable, тогава престана да забива. Ще я включа на друг слот все пак да видим... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kaka22 Публикувано Март 7, 2008 Author Report Share Публикувано Март 7, 2008 Да ама, почна пак да го прави, много по рядко, но пак става така... ? Asus A7V8X-XnVIDIA GeForce FX 5500HDD Seagate 160AMD Sempron 2800+ и сега какво??? :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 7, 2008 Report Share Публикувано Март 7, 2008 Провери за нови драйвери на мрежовите ти карти. А случайно да си инсталирал VIA-драйвера за "по-добра" IDE-поддръжка?Ако да - премахни го! ТВ-тунер имаш ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Март 7, 2008 Report Share Публикувано Март 7, 2008 Имах АБСОЛЮТНО същия проблем през лятото. Оказа се, че е от прахта (не бех отварял кутията от 6 месеца сигурно), а горещините на лятото са усилвали ефекта . Не знам при теб защо продължава това, след като си го дал на фирма да му направят подробна диагностика и е нормално да са го изчистили. Все пак аз предлагам да го почистиш прецизно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kaka22 Публикувано Март 7, 2008 Author Report Share Публикувано Март 7, 2008 Веднага като включих кабела към вградената карта Уиндоуса си намери нов драйвер в интернет и си го инсталира, така си работеше около 24ч. без да се появи проблема и после пак започна, но наистина доста по рядко.А колкото до VIA-драйвера за "по-добра" IDE-поддръжка, дори незнам какво е и дали го има. Тв тунер нямам. Невярвам да е от прахта, защото освен, че при диагностиката го почистиха, аз също го почиствам основно при всяко преинсталиране на Уиндоус, и си го чистя профилактично много на често. Така, че едва ли е това. Има нещо общо с мрежовите карти, защото като смених кабела от едната на другата има промяна в честотата при която се появява проблема. Само дето немога да разбера каква е точно тая гад. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bafi Публикувано Март 7, 2008 Report Share Публикувано Март 7, 2008 И аз имам такъв проблем,само че при мен компа не забива за 30 сек. а за няколко минутки.Наскоро си купих още една плочка RAM и подозирам че е от нея,затова съм я махнал от 2 дена и засега не ми прави този проблем.Така че провери и ти да не би да е от RAM-та. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост