Jump to content

Споделете как се разхлаждате през лятото

Препоръчан пост

Аз ще ви кажа как се спрявахме с този проблем докато бяхм студент в Габровския университет.

Там стаите са малки и има отделна баня (може да е учудващо но някой нямаха).

През летните сесии в големите жеги се затварят прозорците и се отваря към банята. Пуска се душа да работи и от студената вода стаята се разхлаждаше доста приятно :D

Разбира се за да е по добър ефекта хладилника се пълнеше с бири и през равни интервали се пиеше по биричка и така до вечерта когато се минаваше на нещо по твърдичко. ;)

Сподели другаде

По принцип е най-добре да има голямо потене за контролиране на телесната температура. Това става само с пиене на чай и с много секс (може да се комбинират, но е най-добре едно след друго особено ако се поддържа диетата - чай, ябълки и секс :P ). Та ако ви е много топло намерете си жена и отивайте да се "разхладявате" ;) тъкмо се топят и мазнинки. А ето как изглеждах миналото лято след стриктно спазване на описаната горе програма:

http://www.hydroxycut.com/MEN/WORKOUT/COOLING_DOWN/IMAGES/ATH_JohnT_coolingDown.jpg

:P

Сподели другаде

"Първият вариант е с топла вода. И в никакъв случай - студена! Чайчето е идеално за тази цел. Реално то изравнява телесната температура с външната." Той лично предпочита да пие

чай в жегите вместо коктейли

Но не студен, а топъл.

Има и други начини, подходящи за онези, които не харесват тази напитка. Става и със студен чай или студена минерална вода. "А вече ако искат да има някакъв ефект върху психиката и движението, може да се вземе и нещо с алкохол."

И Део, и Чочо са на мнение, че един от най-подходящите коктейли за лятото е цитронадата. "Перфектна е", казват в един глас двамата. За целта се взема един лимон и се изтисква. "Номерът е цялата чаша да е пълна с лед. Много клиенти смятат, че барманът, като слага лед, си строи къщичка. Нищо подобно! Най-готино е чашата ти да е пълна с лед. Няма ли лед, не става номерът", отсичат те.

За коктейла в чашата с лед се сипва лимоновият сок, пудра захар на вкус и сода или спрайт, пак според вкуса. "Тези, които не обичат газирано, спокойно могат

да го заменят с минерална вода",

допълва Чочо.

"Другата класика е "Куба Либре". Американците навремето са добавили само кока-кола към кубинския ром и се получил коктейлът", казва Део. Идеалните съотношения за тази напитка според него са 50 мл ром и 150 мл кока-кола. А по желание всеки може да си добави вътре и малко лимон - нарязан на кръгчета или просто изстискан.

Хит в момента е обаче един екзотичен безалкохолен коктейл. "Прави се със сок от касис и сок от ябълка. Най-отгоре се капва сметана. Получава се много красиво и се сервира в голяма тумбеста чаша", обяснява Чочо.

Според Део новите варианти на готови коктейли с бакарди са също много успешен опит за потушаване на лятната жега. "Идеални са. Хем те удря, хем те пуска бързо, газираничко и е много приятно."

Източник:http://www.segabg.com

Иначе предпочитам да се разхлаждам по начина на MasterRalf :P

Сподели другаде

• 1 month later...

Ето няколко предложения и от мен. Лягате за следобедна дрямка насочвате вентилатора към вас и се събуждате охладен до схващане, после ви гарантирам, че ще ходите три дни в ГЕ- образна поза :haha: .

Второто ми предложение е да се заврете в хладилника ( отнася се най- вече за СТУДентите ), които между другото и без това не държат нищо в него освен водка и лед :haha: .

А това което предписвам на себе си е студена минерална вода, охладена бира, или един много приятен коктейл - студено бяло вино, два нарязани лимона, две ( два ) газирани води ( спрайта ) в една кана, развърквате и приятна отмора. :bye1:

Сподели другаде

• 2 weeks later...

аз ще искарам 1-2 сед. на балкана ( Попина Лъка, много близо от мястото къде живея .. на 20-22 КМ )

може да и да на море с приятели

и няколко пъти на плаж :P

а иначе като съм си удома .... с някаква хладна напитка :)

Сподели другаде

И аз като Fifa се топвам в моренцето, ако не е наблизо пия фрапенце :beach: с много лед (бяло), биричка студенка ... и сладолед хора вие лятоска сладоледче не близвате ли :P

П.С. Fifa добре дошъл в Софт Визия! :beer: :girlinlove:

Сподели другаде

И аз като Fifa се топвам в моренцето, ако не е наблизо пия фрапенце :beach: с много лед (бяло), биричка студенка ... и сладолед хора вие лятоска сладоледче не близвате ли :P

П.С. Fifa добре дошъл в Софт Визия! :beer: :girlinlove:

:D

Сладолед не обичам... предпочитам някоя тортичка. Иначе за питие - фрапето наистина е приятно, а за по-късно - някое изстудено винце ;)

Сподели другаде