VGZ Публикувано Февруари 29, 2008 Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Здравейте имам следния проблем: Включвам компа - при включването светва зелената лампа на Монитора , но след това се изгася и остава черен екран.Без да покаже нищо /като зареждане на видео рам, РАМ ,и ХДД проверката.След много рестарти понякога да появявят ливали изображения на монитора и когато мърдам мишката се вижда реакция на монитора. Но предимно е черен екран със надпис NO SIGNAL. Въпроса ми е как мога да разбера какъв е точно проблема - от видео картата ли е или от монитора. Аз лично предполагам че е от видеото но не мога да съм сигурен. Моля , помогнете. Много рядко се включва и тръгва нормално, но се случва и да тръгне без проблем. 90% от случаите обаче монитора не се включва и дава НО СИГНАЛ /не мога да се сетя имаше ли и IMPUT накрая/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 29, 2008 Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Най-добрият начини за установяване на проблема е тестването. Ако имаш възможност, тествай твоя монитор на друг компютър или тествай друг монитор на твоя компютър. Така ще разбереш дали е от монитора.А дори и монитора да не се включи, компютърът зарежда ли нормално Windows - има ли писуканията от РС говорителя, зареждането от твърдия диск? Т.е. личи ли си, че зарежда нормално, а само мониторът не се е включил, или цялата система е извън строя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VGZ Публикувано Февруари 29, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 ЗНАЧИ не Спеакера не издава звук когато не тръгва компа , харда работи.По всичко личи че зарежда нормално но монитора дава - NO SIGNAL DETECTED - и след това черен екран. Както споменах той понякога тръгва и без проблеми - това ме притеснява защото ако отида да го тествам някъде другаде ще вземе да тръгне и така да се заблудя. Сега си спомням че имам един приятел който имаше същия проблем . ДОнесе си компа на работата ми да го видя а аз имам компресор / духалка / издухахме му видео картата от всичките буклуци и тръгна /на него даже вентилатора не му вървеше/ Големия проблем е че компа е в приятелката ми която е във Велико Търново а аз съм във Варна. Затова всеки съвет е добре дошъл. ./БУМП Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 29, 2008 Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Щом компютърът се стартира нормално, значи проблемът е някъде във видео картата или монитора (иначе можеше да е и дъното например). Щом като проявяваш неохота да тестваш, под предтекст, че можеш да се заблудиш, наистина не се сещам какво друго да те посъветвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VGZ Публикувано Февруари 29, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Щом компютърът се стартира нормално, значи проблемът е някъде във видео картата или монитора (иначе можеше да е и дъното например). Щом като проявяваш неохота да тестваш, под предтекст, че можеш да се заблудиш, наистина не се сещам какво друго да те посъветвам. Аз ще го пробвам но не мога сега исках ако можеше по телефона да го обясня Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост