Jump to content

Моля помогнете да настроя "webcamXP"

Препоръчан пост

Привет! Вчера купих една евтинка уеб камера за да я инсталирам в стаята си и с помощта на webcamXP да наблюдавам какво става там когато ме няма и по-точно да получа отговор къде ми изчезват нещата (всичко това когато съм на работа)! Всичко е ок, намерих й място, компютърчето е слабо, но това не е проблемът. Кажете ми моля ви се как се правят настройките на тази програма!

Искам единствено да качва по какъвто и да е начин, това което снима в момента (на малък формат) и аз от работното си място да видя кой влиза в стаята ми (4х6 метра).

Моля помогнете, защото чета help файла на английски, но нищо не разбирам!

Сподели другаде

Инсталирах току що камерата и разгледах програмата. Сега ще ти приложа няколко шота с настройките и надявам се да се справиш.

http://i.data.bg/08/02/29/833560_orig.jpg

От тук избираш камерата ти, то би трябвало да стане по подразбиране, и като щракнеш долу на първото квадратче, където са изредени ,2,3,4,5, и т.н. трябва да почне да ти работи камерата. Ако е така и работи минаваш напред.

http://i.data.bg/08/02/29/833564_orig.jpg

От това полето web/broadcast само натискаш на web server (HTTP) и готово. То почва директно да стреамва на адреса ти с порт :8080

Пример, ако IP-то ти е 192.168.2.1, влизаш в браузъра и пишеш 192.168.2.1:8080 и там се показва директно камерата.

Ако има нещо неясно питай не се притеснявай ;)

Сподели другаде

Не се показват снимките! Моля те качи ги пак, безкрайно много ми е интересно да ги видя!

Натискам върху уеб адреса, но иска nickname и password !

Дай и skype име ако искаш да ти се обадя довечера когато ще пробвам програмата.

Сподели другаде

Тук е по-добре да обсъдим проблема, за да може да разберат и другите как става. Ако не може да ти се отвори през адреса камерата, може би в полето users manager си забранил достъпа. Отметката трябва да бъде на grant access. Също така в полето password protect не трябва да има отметки на watch is password protected и protect each request.

Провери ги и кажи резултата. Ако не стане дай шот какво ти излиза като пробваш да се свържеш :)

Сподели другаде

• 3 months later...

Реших и аз да ползувам тази програмка Webcamxp.Всичко е както сте го описали.Много съм благодарен за улесненията които са предложени.Имам един въпрос:

На адрес бара на браузъра като напиша съответния IP адрес се появява на екрана желаният образ.Има ли възможност образът да е на цял екран-Full screen.От настройките ли се донастройва или си е така???КАжете нещо..

Сподели другаде

• 1 month later...

Реших и аз да ползувам тази програмка Webcamxp.Всичко е както сте го описали.Много съм благодарен за улесненията които са предложени.Имам един въпрос:

На адрес бара на браузъра като напиша съответния IP адрес се появява на екрана желаният образ.Има ли възможност образът да е на цял екран-Full screen.От настройките ли се донастройва или си е така?И още нещо:

Функцията откъдето се настройва звука след като го регулирам ми се налага при всяко включване да го донастройвам.

Докато камерата е вече запеметена и работи без грешка но звукът при всяко ново включвване трябва да се донастройва.

Има ли начин това да се избегне , че да не си играя да го донастройвам постоянно.??Бихте ли обяснили? Благодаря предварително!!

post-5495-1218194491_thumb.jpg

Сподели другаде

Кое точно настройваш и след като затвориш и отвориш програмата не се запазва ?

При мен както си направя настройките така си оставят и след като затворя и отворя програмата.

П.п. пробвай с по-нова версия, поне 4 :)

Сподели другаде

Кое точно настройваш и след като затвориш и отвориш програмата не се запазва ?

При мен както си направя настройките така си оставят и след като затворя и отворя програмата.

П.п. пробвай с по-нова версия, поне 4 :)

Тъкмо това щях да попитам , понеже ползвам V3.07.Коя версия препоръчваш?

Сподели другаде

• 8 months later...
  • 8 months later...

Моля за помощ. Инсталирах WebcamXP 5. Всичко работи известно време /излъчва две камери/, но след 2-4 минути изписва: Integer Overflow. Някакви идеи, моля!

П.П.: Програмата е регистрирана.

Сподели другаде