spokoen Публикувано Февруари 28, 2008 Report Share Публикувано Февруари 28, 2008 Привет! Вчера купих една евтинка уеб камера за да я инсталирам в стаята си и с помощта на webcamXP да наблюдавам какво става там когато ме няма и по-точно да получа отговор къде ми изчезват нещата (всичко това когато съм на работа)! Всичко е ок, намерих й място, компютърчето е слабо, но това не е проблемът. Кажете ми моля ви се как се правят настройките на тази програма!Искам единствено да качва по какъвто и да е начин, това което снима в момента (на малък формат) и аз от работното си място да видя кой влиза в стаята ми (4х6 метра).Моля помогнете, защото чета help файла на английски, но нищо не разбирам! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 29, 2008 Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Инсталирах току що камерата и разгледах програмата. Сега ще ти приложа няколко шота с настройките и надявам се да се справиш.http://i.data.bg/08/02/29/833560_orig.jpgОт тук избираш камерата ти, то би трябвало да стане по подразбиране, и като щракнеш долу на първото квадратче, където са изредени ,2,3,4,5, и т.н. трябва да почне да ти работи камерата. Ако е така и работи минаваш напред.http://i.data.bg/08/02/29/833564_orig.jpgОт това полето web/broadcast само натискаш на web server (HTTP) и готово. То почва директно да стреамва на адреса ти с порт :8080Пример, ако IP-то ти е 192.168.2.1, влизаш в браузъра и пишеш 192.168.2.1:8080 и там се показва директно камерата.Ако има нещо неясно питай не се притеснявай Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
spokoen Публикувано Февруари 29, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Не се показват снимките! Моля те качи ги пак, безкрайно много ми е интересно да ги видя!Натискам върху уеб адреса, но иска nickname и password !Дай и skype име ако искаш да ти се обадя довечера когато ще пробвам програмата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 29, 2008 Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Оправих снимките. Може би си задал да изисква име и парола, затова така. Пробвай сега ако не стане, пиши пак.Скайпа ми го има в профила. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
spokoen Публикувано Февруари 29, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 29, 2008 Благодаря ти много за снимките! Имам още проблем. Писах ти на skype! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Март 1, 2008 Report Share Публикувано Март 1, 2008 Тук е по-добре да обсъдим проблема, за да може да разберат и другите как става. Ако не може да ти се отвори през адреса камерата, може би в полето users manager си забранил достъпа. Отметката трябва да бъде на grant access. Също така в полето password protect не трябва да има отметки на watch is password protected и protect each request.Провери ги и кажи резултата. Ако не стане дай шот какво ти излиза като пробваш да се свържеш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogocuk Публикувано Юни 8, 2008 Report Share Публикувано Юни 8, 2008 Реших и аз да ползувам тази програмка Webcamxp.Всичко е както сте го описали.Много съм благодарен за улесненията които са предложени.Имам един въпрос:На адрес бара на браузъра като напиша съответния IP адрес се появява на екрана желаният образ.Има ли възможност образът да е на цял екран-Full screen.От настройките ли се донастройва или си е така???КАжете нещо.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogocuk Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Реших и аз да ползувам тази програмка Webcamxp.Всичко е както сте го описали.Много съм благодарен за улесненията които са предложени.Имам един въпрос:На адрес бара на браузъра като напиша съответния IP адрес се появява на екрана желаният образ.Има ли възможност образът да е на цял екран-Full screen.От настройките ли се донастройва или си е така?И още нещо:Функцията откъдето се настройва звука след като го регулирам ми се налага при всяко включване да го донастройвам. Докато камерата е вече запеметена и работи без грешка но звукът при всяко ново включвване трябва да се донастройва.Има ли начин това да се избегне , че да не си играя да го донастройвам постоянно.??Бихте ли обяснили? Благодаря предварително!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Кое точно настройваш и след като затвориш и отвориш програмата не се запазва ? При мен както си направя настройките така си оставят и след като затворя и отворя програмата.П.п. пробвай с по-нова версия, поне 4 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogocuk Публикувано Август 8, 2008 Report Share Публикувано Август 8, 2008 Кое точно настройваш и след като затвориш и отвориш програмата не се запазва ? При мен както си направя настройките така си оставят и след като затворя и отворя програмата.П.п. пробвай с по-нова версия, поне 4 Тъкмо това щях да попитам , понеже ползвам V3.07.Коя версия препоръчваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Август 9, 2008 Report Share Публикувано Август 9, 2008 Аз съм с Бета 4.00.750 и нямам проблеми. Но не е лошо да пробваш и последната Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pantalei Публикувано Април 25, 2009 Report Share Публикувано Април 25, 2009 А някой дали е в час как става през РРРОЕ ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Април 25, 2009 Report Share Публикувано Април 25, 2009 И аз я пробвах преди време тая WebcamХp, ама много ми натоварваше процесора(100 %) и преминах на други по- скромни програми-има ги много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lybaka Публикувано Януари 8, 2010 Report Share Публикувано Януари 8, 2010 Моля за помощ. Инсталирах WebcamXP 5. Всичко работи известно време /излъчва две камери/, но след 2-4 минути изписва: Integer Overflow. Някакви идеи, моля!П.П.: Програмата е регистрирана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lybaka Публикувано Януари 8, 2010 Report Share Публикувано Януари 8, 2010 Ще съм благодарен и на предложения за подобни на WebcamXP, които да не товарят толкова много компютъра,да могат да бъдат следени онлайн. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост