Abadon Публикувано Февруари 25, 2008 Report Share Публикувано Февруари 25, 2008 Здравейте Преинсталирах си уиндоуса на лаптопа, като с едно Live CD преди това затрих всички партишъни на харда и ги създадох на ново по мой тертип, тъй като когато го взех нов той си беше с windows xp home edition и съответно само ме пита за юзер, парола и т.н. неща след което уиндоса си се доинстална заедно със всички драйвери и ред други програми.....имах някакъв системен дял боза за възстановяване и т.н. Това разбира се е крайно не приемливо за един Линукс потребител като мен, който ползва windows през около 5 % от времето когато си ползва лаптопа. Затова сега си инсталирах едно XP Pro, качих си lenovo care програмата тя ми дръпна и инсталира всичко което ми е необходимо за да ми работи хардуера, на другите партишъни си качих любимия Debian. И тук вече идва проблема — веднага след инсталацията на ХР-то и качването на всичко необходимо имах звук на вградените колонки, обаче след като ребутнах вече нямам :( Гледам в device manager-а всичко е наред, пробвах да преинсталирам аудио драйверите обаче нищо не помага. Имам звук само на изхода за слушалки, когато там има включени слушалки съответно чувам всичко на 6+ обаче излочва ли ги няма никой. С вградения микрофон също всичко си бачка на 6+, когато на входа за микрофон имам включен такъв, хората ме чуват през него, когато го изключа автоматично почва да ми се ползва вградения..... Много странно как да си реша проблема? Под линукса всичко си бачка на 6+, което изключва варианта за хардуерен дефект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2008 Report Share Публикувано Февруари 25, 2008 Единственото, което ми хрумва засега, е да опиташ ръчна преинсталация на звуковия драйвер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Февруари 25, 2008 Report Share Публикувано Февруари 25, 2008 ...като преди това затриеш стария драйвер. ПП Можеш да опиташ с някоя по-стара версия драйвери за звука (примерно от системния диск, който си получил заедно с машинката) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Abadon Публикувано Февруари 27, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2008 Единственото, което ми хрумва засега, е да опиташ ръчна преинсталация на звуковия драйвер.Точно това направих, отидох на сайта на пройзводителя дръпнах си драйвера и го преинсталирах, като преди това бях деинсталирал стария. ...като преди това затриеш стария драйвер. ПП Можеш да опиташ с някоя по-стара версия драйвери за звука (примерно от системния диск, който си получил заедно с машинката) Нямам дискове с лаптопа, тъй като на него си имаше един системен дял от който когато поискаш ти връщаше състоянието на РС-то в момента когато си го взел от магазина.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост