Jump to content

Проблем с видеокартата

Препоръчан пост

Здравейте имам много гаден проблем.Днес си купих видео карта Radeon 9600.Сложих си я всичко си беше нормално,инсталирах си драйверите както си му е реда,но пробвах да пусна една игра и се ужасих когато видях че цялата е на големи грозни пикселчета и забиваше отгоре на всичко.От какво може да е проблема?
Сподели другаде

Само тази игра ли е така? Каква видео карта си имал преди това? С какъв хардуер разполагаш? Каква е операционната система? Кои драйвери си инсталирал?
Сподели другаде

Ми пробвах с други две и те си бяха както трябва,но не са мерило защото са с доста ниски изисквания и всеки кашон би ги подкарал.Но то се усеща че нещо не е наред,бави се примерно като влизам в windows супер бавно се зарежда всичко и след около 5 минути изведнъж екрана ми става черен и чак тогава се появява панела с настройките на драйверите.Предишната ми видео карта беше Nvidia Geforce 5200 но нещо се скапа и реших да я сменя с радеона.Ето някой характеристики на компа.

Тип централен процесор AMD Sempron, 1680 MHz (10 x 168) 2400+

Дънна платка ASRock K7S41 (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Чипсет на дънната платка SiS 741

Системна памет 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Тип BIOS AMI (08/20/04)

Видеокарта ATI Radeon 9600 / X1050 Series Secondary (256 MB)

Видеокарта ATI Radeon 9600 / X1050 Series (256 MB)

3D-ускорител ATI Radeon 9600 XT (RV360)

Монитор Plug and Play Monitor [NoDB] (X90WB77L00098)

Чудя се дали може да е заради това.Уж истрих старите драйвери ама това си остана и няма махане.

http://i049.radikal.ru/0802/30/47855f7bf5adt.jpg

Само да добавя че компютърът ми съм го подържал добре и не е пълен с боклуци.Сигурен съм че не е възможно да е от това този проблем.

Инсталирах драйверите които ми дадоха с видеокартата.

Сподели другаде

Драйвери се деинсталират от Add or remove programs. Не знам ти откъде си ги деинсталирал. Съветът ми е да деинсталираш текущите драйвери на ATI, да почистиш с Driver Cleaner и да инсталираш наново най-новите на ATI.

Ето накратко:

1) изтегли от тази страница само драйвера (Option 2 - Display Driver)

2) изтегли и инсталирай Driver Cleaner 1.5 Professional (2.8MB);

3) от Add or remove programs деинсталирай драйвера на ATI;

4) би трябвало да ти поиска рестарт; дори и да не поиска, рестартирай в Safe Mode;

5) стартирай Driver Cleaner;

6) сложи отметка на Select multiple cleaning filters;

7) от падащото меню избери nVidia и кликни Add >>

8) повтори горната операция с: ATI, ATI CCC, ATI MMC, ATI HydraVision, ATI WDM (някои от тях може и да ги нямаш, но не пречи да се добавят);

9) кликни бутон Start;

10) след като приключи чистенето избери Tools -> Cab Cleaner;

11) избери Driver.cab от падащото меню и кликни Start (малко бавничко става, имай търпение);

12) избери SPx.cab от падащото меню и кликни Start (това е малко по-бързо);

13) когато и това приключи, рестартирай компютъра в нормален режим и инсталирай драйверите, които изтегли.

Увери се и, че си с последната версия на DirectX.

Сподели другаде

А как да разбера че съм си качил драйверите както трябва?Все още ми се струва че е бавничък малко.Или това че се бави не е от драйверите?

И още нещо.Тези драйвери всъщност какво правят и ако не са инсталирани ще се отрази ли това в/у компютъра ми в смисъл такъв че няма да мога да се възползвам напълно от възможностите му.

Сподели другаде

Разбира се че не можеш да се възползваш напълно. След като инсталираш драйверите можеш да пробваш да направиш някои настройки на тях, като да бутнеш на макс повечкото опции. Също така кажи за коя игра става въпрос , защото все пак някои игри са тежки и може би твоята машина да не може да се справи с нея както трябва.
Сподели другаде

А как да разбера че съм си качил драйверите както трябва?Все още ми се струва че е бавничък малко.Или това че се бави не е от драйверите?

Щом си направил това, което ти казах, значи трябва да са инсталирани както трябва. Кое точно е бавно? Ако целият компютър е бавен, то това не е от видео драйверите.

И още нещо.Тези драйвери всъщност какво правят и ако не са инсталирани ще се отрази ли това в/у компютъра ми в смисъл такъв че няма да мога да се възползвам напълно от възможностите му.

Справочник за драйвери

Сподели другаде

Опаа май пак нещо не е наред.Преди имаше контрол панел на драйверите сега като го направих това дето го каза Night_Raven го няма.Но пък компа е по-бърз.Става въпрос за 9Rota. Много бъгава е май тя а не компютрите на хората защото и на други сече.
Сподели другаде

Е контролният панел преди беше за карти на nVidia, каквато карта вече нямаш. Липсата на този контролен панел следователно е добър признак. Относно играта, май е руска. Те руснаците така и не се научиха да пишат софтуер, без да си оставят ръцете. Възможно е играта да има по-високи изисквания (т.е. компютърът ти идва леко слаб) и/или да е неоптимизирана. Предполагам, че е от двете.
Сподели другаде

На R9600 отдавна и мина времето, не че е лоша като видеокарта, но преди 2 години беше фактор.

В момента се води в ниския клас - т.е. става за непретенциозни игри. За новите игри трябва да се режат ефектите, резолюцията и други настройки, които като цяло отнемат блясъка на играта.

Сподели другаде

Опитах се да поиграя cs в нета и насичаше.Нещо не е наред в този компютър.Би трябвало да е от видеокартата но аз вече нямам идея защо прави тези номера.
Сподели другаде

Опитах се да поиграя cs в нета и насичаше.Нещо не е наред в този компютър.Би трябвало да е от видеокартата но аз вече нямам идея защо прави тези номера.

Да не проблема да е в интернет доставчика ти и по-специално - скоростта, която ти пуска?

Сподели другаде