Jump to content

Mozilla започна да ми забива при отваряне на линк

Препоръчан пост

От два-три дни забелязах нещо странно:когато се опитам да отворя някой линк, когато Mozilla в момента не работи, тя се отваря за секунда и моментално ми вади прозореца, че има проблем и трябва да се затвори. Ако си работи и тогава кликна на същия линк, няма никакви проблеми и си се отваря в нов таб. Това досега не ми се е получавало и е малко дразнещо. Някой има ли идея защо се получава това?
Сподели другаде

Аз нямам никаква идея защо се получава така. Може би един преинстал на Лисицата би го оправила. Причините може да са много. Неразбирателство с някоя програма, проблем с Уина и т.н. :)

Може да дадеш малко повече информация за ОС-то и с коя антивирусна си и преди да ти прави проблем инсталирал ли си някакви програми.

Сподели другаде

Предполагам на английски ще е така - Tools -> Optios -> Advanced-> Network и в кеша задаваш примерно 30 Мв. С това проблема ще ти се реши предполагам.
Сподели другаде

Опитах и с изчистване на кеша и с намалянето му на 30 Мб, но пак си е същото. Програми, доколкото си спомням, не съм качвала никакви, освен една игра на половинката, но надали е от това. На мен затова ми стана интересно, че проблема изникна някъде от въздуха-без да съм бърникала някъде. Иначе съм с Windows ХР SP2, антивируса ми е NOD (легален). Ще опитам и с преинстал, но ме е яд, че не мога да разбера откъде ми дойде това?!
Сподели другаде

Преинсталирах Модзилата и сега стана даже по-зле-дори и не се опитва да отваря някакви линкове, които са ми запаметени в компютъра или са в някакви други програми. Например така си отварях линкове от мейл клиента или пък линкове, кото са ми запаметени в клип-борда (ползвам М8 Free Multi Clipboard), а сега не става и не става :help:

П.С. След деинсталирането бях почистила със CCleaner и тъй като запазих изтритите регистри, сега ги възстанових и се върнах на кота "Нула" т.е. какъвто и линк да се опитам да отворя при неработещ браузер, той се отваря за секунда, замръзва и излиза "любимия" ми прозорец Firefox.exe encountered a problem and need to close, ако се опитам да отворя същия линк при работещ браузър няма никакви проблеми...

Сподели другаде

Ще е доста добре да пуснеш LOG файлове на HijackThis и Autoruns.

Изтегли HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно, стартирай я и кликни Do a system scan and save a logfile. Това ще създаде текстов файл в същата папка. Копирай съдържанието му тук или прикачи файла към темата, както ти е по-удобно.

Изтегли Autoruns, след това стартирай програмата и направи следното:

1) избери Options -> Hide Microsoft Entries;

2) кликни File -> Refresh;

3) кликни File -> Save as;

4) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието.

Сподели другаде

Добър тест би бил да рестартираш компютъра в Safe Mode и да провериш дали тогава при кликане на линк ще има забив. Интернет няма да има, но той не е и нужен. За целта стартирай MSConfig (Start -> Run -> пишеш msconfig -> OK), иди на страница BOOT.INI, постави отметка на /SAFEBOOT, кликни OK и после Restart. След като направиш теста в Safe Mode, повтаряш операцията, но този път махаш отметката. Така Windows ще се стартира нормално.

Така ще се разбере дали е от някой активен процес/драйвер в нормален режим или е от самия браузър нещо.

Следните могат да се премахнат, ако не се използват, но те така или иначе са само за Internet Explorer:

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,First Home Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54843

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =

O2 - BHO: Winamp Toolbar BHO - {25CEE8EC-5730-41bc-8B58-22DDC8AB8C20} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll

O2 - BHO: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL

O2 - BHO: CoolIrisIEHelperObject.CoolIrisIEBHO - {AD0BAB4B-212D-45D7-9E5B-CB1579132715} - C:\Program Files\CoolIris\CoolIrisIEHelperObject.dll

O3 - Toolbar: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL

O3 - Toolbar: Winamp Toolbar - {EBF2BA02-9094-4c5a-858B-BB198F3D8DE2} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll

Следните могат да се премахнат, защото реално не са нужни, но надали е от тях:

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] "nwiz.exe" /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] "RunDLL32.exe" NvMCTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] C:\WINDOWS\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKLM\..\Run: [amd_dc_opt] "C:\Program Files\AMD\Dual-Core Optimizer\amd_dc_opt.exe"

O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (Installation Support) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\Yinsthelper.dll

O16 - DPF: {E23FE9C6-778E-49D4-B537-38FCDE4887D8} (VideoLAN VLC ActiveX Plugin) - http://tv.digicom.bg/dtvax.cab

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

Прецени кое ще махаш, сложи отметки на обектите и кликни Fix checked.

Виждам и, че имаш и програми като FreeClip, MagicKey, Wallperizer, VisualTaskTips, които мога да предполагам само какво точно правят, но можеш да тестваш да им спреш процесите и да пробваш дали Firefox ще създава проблеми без тях.

Hard Drive Inspector също можеш да пробваш да я деинсталираш.

Друго, на което искам да обърна внимание, е, че не е желателно да имаш повече от една резидентни програми за следене на spyware/adware. Ти имаш AVG Anti-Spyware и Spy Sweeper. Това може да причинява понякога проблемчета и конфликти. По принцип личното ми мнение е, че защита в реално време не е толкова нужна.

За Spy Sweeper: според мен ще е добре да я деинсталираш. Това беше добра програма едно време. Сега е тромава, неефективна, тежка, претрупана, нахална и некадърно написана.

За AVG Anti-Spyware: ако искаш, я остави, защото не чак толкова лоша програмата, но има и по-добри. Ако решиш да я оставиш и държиш да имаш защита в реално време, поне пробвай да я спреш за малко, за да пробваш дали случайно това не пречи на Firefox, макар че по принцип не би трябвало.

Сподели другаде

В тази тема съм обяснил/превел основите за работа с HijackThis. Това, което не може да се определи еднозначно от материала дали е заплаха, може да се провери в интернет. Личният опит с различни програми и проблеми също е от полза.
Сподели другаде

Направих теста в сейфмод и там проблема го нямаше, явно е нещо от системата и ще опитам да махам едно по едно нещата, които си ми писал. Разните неща на Internet Explorer не знам дали да ги махам, защото така или иначе го ползвам изключително рядко. Малко пояснения-CoolIris е добавка, която имам и в Модзила, с която виждам съдържанието на линк, без да го отварям. На Мегаъплоад туулбара ми трябва за да свалям неща оттам и то май само заради това ползвам един-два пъти в месеца IE. На Winamp туулбара си е за управление на плеъра, но той е най-често изключен като функция.

Freeclip-разширен клипборд

MagicKey-програмата, която управлява допълнителните програмируеми бутони на клавиатурата ми

VisualTaskTips-програмка, която ми позволява да виждам в умален вид съдържанието на минимизиран прозорец (заимствано е като функция от Виста)

Wallperizer-програмката, която ми сменя уолпейпърите.

Нищо от тях никога не ми е правело проблеми, а ги ползвам от доста време.

Като антиспай си ползвам резидентно само Spysweeper (легален), а AVG просто я имам инсталирана, защото беше предишната ми защита-просто не съм я деинсталирала, а не съм я пускала поне от 2 месеца?!

Ще поекспериментирам , макар че все още ми е чудно защо се спече това ей така изведнъж, без да съм пипала или инсталирала нищо (или поне не си спомням :blush: )

Ето какво пише и в логфайла на EventViewer

Event Type: Error

Event Source: Application Error

Event Category: None

Event ID: 1000

Date: 24.2.2008 г.

Time: 11:16:50

User: N/A

Computer: NYKY

Description:

Faulting application firefox.exe, version 1.8.20080.20121, faulting module firefox.exe, version 1.8.20080.20121, fault address 0x00223065.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Data:

0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat

0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail

0010: 75 72 65 20 20 66 69 72 ure fir

0018: 65 66 6f 78 2e 65 78 65 efox.exe

0020: 20 31 2e 38 2e 32 30 30 1.8.200

0028: 38 30 2e 32 30 31 32 31 80.20121

0030: 20 69 6e 20 66 69 72 65 in fire

0038: 66 6f 78 2e 65 78 65 20 fox.exe

0040: 31 2e 38 2e 32 30 30 38 1.8.2008

0048: 30 2e 32 30 31 32 31 20 0.20121

0050: 61 74 20 6f 66 66 73 65 at offse