Jump to content

Препоръчан пост

Вече съм на ръба на нервен срив направо, защото ми преинсталираха уиндоуса и ми тръшнаха един почти празен компютър на масата като ми заявиха - оправяй се. И сега един искал филм да гледа, друг игра да играе и все на мене викат що не можело, направи го. Е как като хал хабер си нямам от тея работи! уфф, добре, ето го проблема. Видео картата май е такава NVIDIA GeForce MX/MX 400 (Microsoft Corporation), изтеглих си наново и твтуула и ми излиза едно приятно съобщениенце "Required functions of the graphics card driver were not found on this system! Please upgrade to nVidia Detonator version 43.45 or later. TVTool will report an error message each time when the missing function is called." Казаха ми в един друг форум да изтегля това http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71_2.html обаче не ми обясниха какво да го правя после. Един друг ми вика да махна старите драйвери за да го сложа, ама никой не казва как да го направя тоя номер. Другия чешит ми вика, ми чети си readme файла, там е обяснено. Е добре, ама от де да го взема тоя файл? Такава простотия не се изтегли. Така че ако може някой да ми даде някакво елементарно обясненийце как какво да правя къде да влизам, ако трябва и къде да цъкам...три дена се тормозя с това вече, ако може поне да ме упътите към някаква информация защото ще се побъркам! :crosseyes1:
Сподели другаде

Явно нямаш инсталирани драйвери за видео картата (а подозирам, че нямаш и за други компоненти). Изтегли драйвера от линк, който самата ти си дала в коментара си и го инсталирай. Инсталацията на драйвери не е нещо сложно - стартира се инсталацията и се следват инструкциите. Общо взето като инсталация на програма е.

Колкото до TVTool, не бих използвал това немско недоразумение.

Сподели другаде

Явно нямаш инсталирани драйвери за видео картата (а подозирам, че нямаш и за други компоненти). Изтегли драйвера от линк, който самата ти си дала в коментара си и го инсталирай. Инсталацията на драйвери не е нещо сложно - стартира се инсталацията и се следват инструкциите. Общо взето като инсталация на програма е.

Колкото до TVTool, не бих използвал това немско недоразумение.

Ок, сложих го това чудо, ама туулчето ми праи проблеми и не ще да тръгва...как или там с какво може да стане номера без него?

Сподели другаде

TVTool работи директно с чиповете на видео картите. Не знам защо не иска да тръгва, но честно казано не мисля, че е голяма загуба. Можеш да зададеш същите режими на разделяне на картината и от контролния панел на видео картата: десен клик върху десктопа -> Properties -> Settings -> Advanced -> горе трябва да има табчето на панела на видео картата.
Сподели другаде

• 2 weeks later...
Ми аз продължавам да сe жалвам. Четох и в някакъв друг сайт и там пак пращат на тия настройки обаче там на картинките има в ляво на менюто хиляда неща пък аз имам само двечки дето еднто ме вкарва в контрол панела май пък там съвсем се запилях. Другото ме пита само как да ми изглежда панела :crosseyes1: Сега по принцип като дам на видеоканала на твто излиза десктопа, само дето се появяват две петна лилавозелени в средата ама не ми пречат толкова. Проблема е, че пусна ли някой филм я от нета, я от компа звука си се чува ама екрата стои черен. Иначе десктопа пак се вижда ама там дето трябва да вървят картинките ич ги няма. По принцип намерих един настройки дето се бутах там да видя не мога ли да го оправя сама. ДОлу в дясно на лентичката ми излиза иконката на нвидиата и от там като кликна ми излизат разни простотии, напрайх го на клоне щото май не беше ама нищо не стана и пак си е така. Какво пак съм объркала или съм прекалено кьорава и не съм видяла?
Сподели другаде

Най-вероятно разликата в менютата се дължи на разликата във версиите на драйверите. За целта ще трябва да даваш шотове на прозорците, защото може би не всички са с последните драйвери (аз в това число). По принцип при режим Clone може да възникнат проблеми с двата десктопа понеже разделителните способности на монитора и телевизора са различни. При клониране би следвало и на двата дисплея да е еднакъв десктопът, но телевизорът не може да насмогне на монитора и се налага мониторът да слезе на нивото на телевизора (образно казано). Затова се смъква разделителната способност.

Сега за картината. Обикновено при възпроизвеждане на видео се използва overlay повърхността (повече информация за това има в тази тема). Тя може да е само една. Когато ползваш режима на клониране единият дисплей е основен, а другият - второстепенен. В случая второстепенен е телевизорът. Overlay се ползва на основния дисплей. За да гледаш на телевизора в режим Clone има две решения:

1) да направиш телевизора основен дисплей, но тогава няма да виждаш видео на монитора и при спиране на Clone режима (и връщане на единичен дисплей) ще трябва да върнеш мониторът да основен, защото ако превключиш на единичен, докато телевизорът ти е основен, той ще ОСТАНЕ активен, а мониторът ще изгасне.

2) да забраниш Overlay. В зависимост от използвания от теб плеър може да се изключи повърхността. Така "рисуването" на видео сигнала ще се извършва от графичната подсистема на Windows и ще се вижда и на двата дисплея. Проблемът е, че ще скочи потреблението на процесорно време (особено при цял екран) и качеството на цял екран най-вероятно ще падне.

Алтернатива на всичко това е да се ползва режимът DualView, при който вторият дисплей е допълнение/разширение към първия. Така на него могат да се задават самостоятелни параметри за разделителна способност и честота на опресняване (ако е монитор) и overlay повърхността е динамична - с местене на прозореца на плеъра се мести и overlay. Недостатъкът в случая е, че няма да можеш да гледаш филма едновременно на двата дисплея.

Сподели другаде

Ок, научиха ме как да си правя screenshots така че ще покажа горе долу каква е ситуацията.

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/dikka_bg/untitled3.jpg

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/dikka_bg/untitled.jpg

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/dikka_bg/untitled2.jpg

Това е контрол панела, излиза ми като дам десен бутон на десктопа и там си има Nvidia control panel

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/dikka_bg/untitled5.jpg

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/dikka_bg/untitled6.jpg

2) да забраниш Overlay. В зависимост от използвания от теб плеър може да се изключи повърхността. Така "рисуването" на видео сигнала ще се извършва от графичната подсистема на Windows и ще се вижда и на двата дисплея. Проблемът е, че ще скочи потреблението на процесорно време (особено при цял екран) и качеството на цял екран най-вероятно ще падне.

Алтернатива на всичко това е да се ползва режимът DualView, при който вторият дисплей е допълнение/разширение към първия. Така на него могат да се задават самостоятелни параметри за разделителна способност и честота на опресняване (ако е монитор) и overlay повърхността е динамична - с местене на прозореца на плеъра се мести и overlay. Недостатъкът в случая е, че няма да можеш да гледаш филма едновременно на двата дисплея.

едно от тея двете как да ги направя?

Сподели другаде

Забраната на overlay не бих я препоръчал, освен в краен случай. А и за да кажа как става, трябва да знам кой плеър се ползва за гледане на филми.

DualView може да се активира от съответното меню. На първия шот е активиран Clone режима, а първият в списъка е именно DualView.

Сподели другаде

Ахам, плеърчето е windows media player 11, пък това с dualто ще го пробвам да видя дали ще успея да го нацеля как да е, мерси пак ^^

...

нещо такова ли трябва да е, щото иконката не ми излиза долу сега

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/dikka_bg/untitled7.jpg

Сподели другаде