Jump to content

Препоръчан пост

проблемът:

1.лап топа ми замръзва в каквото и да е положение и каквото и да е заредено(само докато антивирусната сканира не го прави),и мога да го изключа смо принудително

2.трудно се включва-не тръгва и BIOS,а като тръгне си зарежда докрай и после змръзването (1)

лап топът е HP-nc6000

преди бях с NOD сега съм със NORTON антивирус

навежда ме на мисълта че е проблема в BIOS защото както казах той не се зарежда и после като зареди (евентуално :crosseyes1: )докато сканира антивируса не замръзва

молбата ми е за малко яснота и помощ

БЛАГОДАРЯ

П.С. Ако ви е нужна повече инфо питайте

Сподели другаде

Направи следния тест:

Махни Norton-a и сложи временно някоя друга антивирусна програма (AVAST, AVIRA...)

Относно втората точка, ако може да дадеш повече подробностти:

Какво значи "трудно се включва", "не тръгва и BIOS" ?

Забеляза ли кога започна да го прави този проблем, след слагането на Norton-a или по-рано?

Опитай също така да влезеш в SAFE MODE, и да пуснеш едно сканиране със HiJackThis (програмата нарочно е със сменено име, понеже повече шпиони се крият, когато се зареждат подобни програми) и копирай съдържанието на log-файла.

Сподели другаде

ами трудно е защотото се включва когато иска-значи като натисна старт бутона и се включва само вентилатора а не зарежда нищо и след няколко секунди спира и вентилаторчето.няма значение дали е студен или топъл.И зацепва демек зарежда когато си поиска.А като зацепи си се зарежда всичко

Появи се още докато бях с НОД-а но от тогава съм преинсталирал Вина и антивирусната я смених-и пак същото(преинсталацията е с форматиране)

Сутринта успях да го включа и истеглих хижака но при рестарта не трагна-като тръгне ще пусна лога

Сподели другаде

Имах подобен, да не казвам и същия проблем. Провери да нямаш инсталирани вде антивирусни системи (примерно НОД32 и Норатан). Ако случайно са две и не си забелязал премахни едната (Нортан).
Сподели другаде

Единственото, което ме смущава, е FlexType. Иначе на практика опасни неща няма. Можеш да пробваш да изключиш FlexType да не се стартира с Windows и да видиш дали ще има някакъв проблем. Не че проблемът не може да е на хардуерно ниво, но не пречи да се пробва.
Сподели другаде

Щом в Safe Mode работи нормално, значи по всяка вероятност проблемът е причинен от някой драйвер или програма/процес, които се зареждат в нормалния режим.
Сподели другаде

ами трудно е защотото се включва когато иска-значи като натисна старт бутона и се включва само вентилатора а не зарежда нищо и след няколко секунди спира и вентилаторчето.няма значение дали е студен или топъл.И зацепва демек зарежда когато си поиска.А като зацепи си се зарежда всичко

Появи се още докато бях с НОД-а но от тогава съм преинсталирал Вина и антивирусната я смених-и пак същото(преинсталацията е с форматиране)

Сутринта успях да го включа и истеглих хижака но при рестарта не трагна-като тръгне ще пусна лога

А ако е хардуерен проблема ще си работи ли безпроблемно на "safe mode"?

Защото на него е добре.

Говорим за два различни проблема.

- Включването на лаптопа когато си поиска (маркирано в син цвят), по НИКАКЪВ начин неможе да е повлияно от ОС-а, която си инсталирал, независимо дали е windows, linux, bsd.

- Безпроблемното зареждане под Safe Mode, говори за проблемни драйвери или за програма, която по-време на инсталирането си е заместила/модифицирала системен дайвер(и). Напълно е възможно и наличието на вирус, който да прави проблеми.

Значи може би е БИОСА и иска препрограмиране.

ако някои знае човек или сервиз да "се предава" :bravo:

Във всяка РС-фирма могат да извършат така нареченото: "флашване" на БИОС. Условието е произдовителя да е пуснал по-нова версия от тази, която имаш.

Сподели другаде

Направи си стартиращ диск (или дискета) с Memtest86 и MHDD и провери паметта и диска за грешки. Теста за паметта е добре да го оставиш да работи няколко часа, да направи няколко цикъла; диска можеш да тестваш с фирмения софтуер от сайта на производителя.

Ако тестовете преминат успешно, инсталирай "чиста" (да не е "орязана", "оптимизирана" и т. н. т.) операционна система и без да добавяш драйвери или програми тествай с Prime95 (поне 24 часа) и CPU Burn-in последователно; през това време наблюдавай температурите и захранващите напрежения на компонентите, например с помощта на SpeedFan - не трябва да има отклонения от допустимите стойности (ще ги намериш в документацията на съответния компонент).

Ако и тези тестове преминат успешно, можеш да инсталираш драйверите за дъното и видеото и да тестваш видеото с тестове за DirectX и OpenGL (можеш да си избереш от сайта BenchmarkHQ, например); по време на тестовете също следиш стойностите на температурите и напреженията и сравняваш с тези, които са описани в документацията.

Сподели другаде