Jump to content

Защо не ги трие в Recyle Bin-a?!

mutha

Препоръчан пост

Уф, пак боклук на ASRock. Няма ли някой да ги взриви тия най-накрая?

И си взе ASRock, за да имаш PCIe и AGP? Ако е така, ЛОШ ИЗБОР!

Вземи инсталирай драйверите за SATA контролера най-накрая. Явно не си. Провери и как са настройките за SATA контролера в BIOS-а.

Такива ми бяха възможностите. Иначе и на мен ми харесва дъно за 280лв. на ASUS/MSI или видео за 350лв. на НеВидя/Ати ;).

По темата:

Днес ми се появи това:

http://picbg.net/u/429/11052/106295.png

Какъв може да е проблема? А да... когато изтеглих сата2 драйвера от Install Shield с гордост обяви критичен ерор, че не съм поддържал хардуера нужен за продължаването на инсталационния процес... смехория!

Момчета... закъсвам... казвайте, какво да правя :(

Сподели другаде

Това не е на добре.

Приложи този .reg файл и рестартирай компютъра.

Можеш да пробваш да инсталираш/ъпдейтнеш драйвера ръчно чрез Device Manager, просто посочи VRAIDDrv\XP\x86 папката от архива.

Провери и дали кабелите на твърдите дискове са свързани както трябва. Ако е нужно ги разкачи и свържи наново.

Ако никое от горепосочените неща не даде положителен резултат, започни да се подготвяш психически, че е възможно твърдите дискове да сдават багажа или че SATA контролерът на дъното се гъбарка яко. В такъв случай би било добре, ако дисковете се тестват на друг компютър, за да се разбере от тях ли е или дъното ти "намига". Можеш да провериш с някоя програма и какво казва S.M.A.R.T. технологията за състоянието на твърдите дискове.

Сподели другаде

Амиии... Стартирах рег файла, рестартирах 1-2 пъти. Не се е появявал този ерор оттогава, но той се появи само веднъж и без това :crosseyes1: .

Проверих кабелите, СМАРТ и т.н. - мисля, че всичко е ОК. Чудя се дали да изтегля тая простотия HDDLife, да видим, какво ще ми каже...

А кой драйвър да ъпдейтна от тези:

http://picbg.net/u/429/11052/106429.png

Мааалко съм объркан в решението си :giggle:

Сподели другаде

1. Случайно да си сменял дъно, без да си преинсталирал Windows след смяната?

2. Провери дали ACPI опцията е включена в BIOS-а.

3. Инсталирал ли си VIA Hyperion драйверите?

Сподели другаде

2. Провери дали ACPI опцията е включена в BIOS-а.

3. Инсталирал ли си VIA Hyperion драйверите?

1. Твърдо не!

2. Ами имам тези опции и всички са изключени:

Suspend To RAM

Restore on AC/Power loss

Ring-In Power On

PCI Devices Power On

PS/2 Keyboard Power On

RTC Alarm Power On

ACPI HPET Table

3. Бяха инсталирани, но ги ъпдейтнах :)

4. Стартирайки компютъра ми детектна сата2 харда като нов хардуер. Записа си нещо на бекграунд. Но пак кошчето е същото, т.е. няма ги партишъните като табове и отново всеки партишън от сата2 харда се отваря в нов прозорец... скапана работа :(

:offtopic: Кога ще излезе из тракерите Windows XP Pro/Home Retail SP3 Integrated... не релийз на ето, ами OEM/Retal, без нищо по него :offtopic:

Сподели другаде

Като се смени дъното, сменяш чипсета, как може изобщо компютъра да тръгне без преинсталация след подмяна на дънната платка!?

Сподели другаде

Разбира се, че може. Как според теб тръгва тогава, когато за пръв път инсталираш Windows на нов компютър? Windows има вградени драйвери за най-различни компоненти. За него не е проблем да се стартира на какъвто и да е компютър без допълнителни драйвери, защото разполага с базова функционалност за най-важните компоненти.

mutha, тествай твърдите дискове (или поне единия) на друг компютър. Иначе информация за състоянието можеш да получиш и чрез HDTune.

Сподели другаде

Разбира се, че може. Как според теб тръгва тогава, когато за пръв път инсталираш Windows на нов компютър? Windows има вградени драйвери за най-различни компоненти. За него не е проблем да се стартира на какъвто и да е компютър без допълнителни драйвери, защото разполага с базова функционалност за най-важните компоненти.

mutha, тествай твърдите дискове (или поне единия) на друг компютър. Иначе информация за състоянието можеш да получиш и чрез HDTune.

Оф не знам.... от години не съм работил с кофти хардуер/техника и сега ми е кофти на стомаха :).

Ще се обадя на един хардуерен гийк да мине през вкъщи и да си каже мнението. Нямам компютър със сата2 под ръка...

Искам да ти благодаря за всичко, Венци! (имам си "вътрешно лице" във вашия екип...) Справи се наистина добре... страхотни съвети! Като професионалист в една друга сфера (торренти) се радвам, когато ме "глезят" с полезни съвети и техн. подкрепа в сфера, където не съм "бате Бойко" :giggle:

Всичко хубаво... нека темата остане - дал си полезни линкове :)

Сподели другаде