mutha Публикувано Февруари 20, 2008 Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 Здравейте! Проблема е простичък... имам 2 харда. Единия е сата 2, а другия ата100. Уиндоус ХП е записан на втория. Когато трия нещо от сата 2 харда, то се изтрива ДИРЕКТНО от цялата система, а не отива в "кошчето". Искам като изтрия нещо да отива в кошчето.... как мога да го настроя да става така?! Още един малък проблем... когато отварям партишъни (само партишъни) ми се отварят в нов прозорец, въпреки че съм дал от опциите всичко да се отваря в 1 прозорец... и защо става така? Благодаря предварително за помощта и приятен ден! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 21, 2008 Report Share Публикувано Февруари 21, 2008 Кликни с десния бутон върху Recycle Bin -> Properties. Увери се, че на страница Global е избрана опцията Use one setting for all drives и после, че няма отметка на Do not move files to Recycle Bin. Remove files immediately when deleted. Потвърди с OK. Дори и да е настроено така, опитай да разбуташ опциите и ги върни наново в това състояние. За другия проблем, пробвай да приложиш този .reg файл: десен клик -> Save target as... -> стартираш -> Yes -> OK. Ако не помогне, кликни с десния бутон върху някой дял и кажи кое е удебеленото десйтвие в контекстното меню. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mutha Публикувано Февруари 22, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 22, 2008 Страхотен си, но нищо от това не помогна! Когато дам десен клип на бин-а/пропъртиес горе в табовете ДОРИ не виждам всички партишъни.. т.е. виждам 2/5. Което е странно, защото по законите на логиката (ако те важат тук) би трябвало да виждам всички партишъни ПОНЕ от единия хард, а това не е така... странно... Какво да правя сега? Ако трябва скрийнове да поствам - веднага ще го направя P.S: рег файла не помогна... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2008 Report Share Публикувано Февруари 22, 2008 Я опиши какви дялове имаш и дай шотчета от кошчето. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mutha Публикувано Февруари 22, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 22, 2008 Заповядай: http://picbg.net/u/429/11052/105006.png http://picbg.net/u/429/11052/105007.png Объркан съм малко... мисля, че нямам extended партишъни. 2.64 ГБ ги готвя за Убунту 8 - да не се чудиш . P.S: Има малко софтуер и софтуерен код, които ме изкарват от равновесие, но SnagIT е един/една от тях . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2008 Report Share Публикувано Февруари 22, 2008 Пробвай да стартираш този .reg файл и после пробвай това с кошчето. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mutha Публикувано Февруари 22, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 22, 2008 Пробвай да стартираш този .reg файл и после пробвай това с кошчето. Отново не става. Няма никаква промяна в нищо - нито в самия бин, нито в това, че се трие там. Абсурд е да форматирам/преинсталирам отново... може да си направя някакъв бегък с гоуст, освен... не ми се занимава с преинсталация. Освен това предишната преинсталация ми правеше същия проблем... пак не се триеше там :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2008 Report Share Публикувано Февруари 23, 2008 А какъв Windows инсталираш - чист или някаква самоделка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mutha Публикувано Февруари 23, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2008 А какъв Windows инсталираш - чист или някаква самоделка? ETH0 с премахнати някои неща... не знам, кои точно... един приятел ми даде да си експериментирам... но не е тип "strip to the bone", като например TinyXP релийзите (които също съм ползвал)... да не мислиш, че липсва драйвер? Има още нещо, което ме притесни, говорейки за партишъни/хардове: http://picbg.net/u/429/11052/105443.png Защо, като е SATA-2 работи в този режим ?! Или аз бъркам нещо... (смятам, че е по темата, затова го пиша тук) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2008 Report Share Публикувано Февруари 23, 2008 Драйверите за SATA контролера инсталирани ли са? Това са 2 физически твърди диска? И двата ли са на SATA? Иначе ме сърби да ти препоръчам да пробваш с някой по-чист Windows, че тия самоделки, дори и с малко премахнати неща, някак не ми вдъхват доверие. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mutha Публикувано Февруари 23, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2008 Имам 2 физически диска - и двата Seagate 250 GB. Единия (на картинката в предишния ми пост) е SATA-2, но работи в Ultra DMA 133, а другия е ATA100/PATA и си работи в Ultra DMA 100. Защо SATA-та бачка в 133 ? Объркан съм.... свързал съм го правилно... махнал съм джъмперите по него... т.е. няма ограничение в скоростта... но защо тази програмка ми дава, че е в режим 133 не знам.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 24, 2008 Report Share Публикувано Февруари 24, 2008 Подмина въпроса дали драйверите за SATA контролера са инсталирани. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Февруари 24, 2008 Report Share Публикувано Февруари 24, 2008 Имам 2 физически диска - и двата Seagate 250 GB. Единия (на картинката в предишния ми пост) е SATA-2, но работи в Ultra DMA 133, а другия е ATA100/PATA и си работи в Ultra DMA 100. Защо SATA-та бачка в 133 ? Объркан съм.... свързал съм го правилно... махнал съм джъмперите по него... т.е. няма ограничение в скоростта... но защо тази програмка ми дава, че е в режим 133 не знам....Какви настройки в БИОС-а си задал за SATA-та. ПП Мисля че е добра идея да споменеш марката на дънната платка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mutha Публикувано Февруари 24, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2008 ASROCK 4Core DUAL SATA-2 Има само 2 сата2 канала. Но поддържа agp8x, а моето видео си е хубаво и затова не исках да преминавам на pci-e. Нека не излизаме от темата де... Само ми е интересно, защо не ми трие нещата в кошчето... Хем чете хардовете и т.н. .... В дивайс мениджъра показва, че хардовете са ОК. Трябва ли да записвам доп. сата2 контролер от сайта на асрок ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 24, 2008 Report Share Публикувано Февруари 24, 2008 Уф, пак боклук на ASRock. Няма ли някой да ги взриви тия най-накрая?И си взе ASRock, за да имаш PCIe и AGP? Ако е така, ЛОШ ИЗБОР!Вземи инсталирай драйверите за SATA контролера най-накрая. Явно не си. Провери и как са настройките за SATA контролера в BIOS-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост