Jump to content

Проблем със звука на лаптоп !

Препоръчан пост

Налага ми се за втори път да пиша , но просто няма как ...

Прословутият проблем със звуковата карта все още си го имам ... но това проклето пращене просто е способно да ми опъне нервите до колкото е възможно . Наистина не мога да си обясня къде толкова е проблема ? Да , не ми дадоха диск с драйвери , наложи се да си тегля от страницата на НР , но явно те не ми вършат работа . Какво може да води до това пращене ? Не може да се изслуша дори една проклета песен ... Моля ви , помогнете ми :(

Сподели другаде

Здравей!

Няма ли гаранция лаптопа? Преинсталирай го с друг диск или посети най-близкия сервиз и ще се разбере къде е болката. Този Dark Edition ме съмнява.

Драйвери има тук. Просто не се отказвай :)

Сподели другаде

Наистина е по-добре да опиташ с Pro Edition-a, че това Dark нещо смущава хората около мен!

Ако това не помогне - отиваш в магазина откъдето си го купил или в най-близкият сервиз (ако е купуван от верига магазини) да си го прослушат.

Сподели другаде

И аз смятам че тоя Dark трябва да го разкараш.

Инсталирай едно нормално XP Pro SP2, драйверите(които вече имаш), и ако пак прави проблем го закарай на сервиз.

XP-то можеш да си го инсталираш сама. Потърси във форума-подробно е обяснено как става.

Дори и първия път да объркаш нещо, лаптопа НЯМА да се счупи.

Не се отчайвай. :thumbsup:

Сподели другаде

Задължително разкарай тази глупава самоделка и повече не слагай такава. Може да не е от това, но след инсталация на нормален Windows поне ще стане ясно дали проблемът е софтуерен (ако изчезне) или е хардуерен (ако продължава да пращи).
Сподели другаде

Много благодаря ... явно наистина имам крещяща нужда от друга ОС , защото драйверите , които си сложих са точно от тази страница , която ми даде Ники ... Надявам се при едно преинсталиране всичко да бъде наред ! Много , много благодаря ... :)
Сподели другаде

Изглежда е проблем за цялата серия 530, Dark Edition не е виновен . Предвиден е да работи с Vista. Няма свястна поддръжка за Ubuntu и WinXP. Трябва да ни дадеш повече информация за системата. Успя ли да инсталираш някакви драйвери? Прикачения драйвер трябва да ти реши проблема.

kb888111.rar

Сподели другаде

Ники , аз все още не съм намерила време да си преинсталирам windows-a , но преди мъничко за всеки случай инсталирах даденият от теб драйвер и за съжаление не се получи . Но се замислих над казаното от теб , че самите 530 са предвидени за работа с Vista , което пък ми се стори странно , защото ако беше така поне за мен , трябваше да има и сд към лаптопа . Когато си избирах модел се съобразявах главно с това да не е с Виста , защото знам от приятели , че не всяка програма може да върви с нея и че дори и да стане нещо , ще ми се налага да го нося най-вероатно при приятелчетата от D&G , защото друг няма да може да ми помогне тъй кат самият windows все още не е наложен ( това не е мое мнение , защото аз определено харесвах виста , но околните ме разубедиха и ми го набиха в главата ) . Та сега наистина ми е много чудно . Ако знам , че дефакто проблемът е в това и че трябва да съм с Виста - ще си платя да ми я сложат и готово , но ... чак не ми се работи с нея . Затова може би като за начало ще пробвам с приятелчето хр и ако тогава не ме огрее ... искам , не искам ще ми се наложи да слагам Виста :(
Сподели другаде

Има поддръжка продукта - все пак е HP и не е само за Vista както писах. Влез в Диспечера на устройствата.

Десен клик на иконата My Computer\Manage...в менютo отляво Device Manager.

Алтернатива: Start\Run - вписваме devmgmt.msc и натискаме Ok или Еnter.

Огледай устройствата. Има ли въпросителни вместо икони? Виждат ли се Sound,video and game controlers?

Алтернатива: Start\Run - вписваме Control panel и натискаме Ok или Еnter. Oгледай Аудио устройствата.

Посети и разгледай следните линкове :

Линк1

Линк2.

В началото нормално ли си работеше звука? Кодеци?

Има начин да се реши проблема ти , но не даваш никаква информация.

Сподели другаде