beerstrong Публикувано Февруари 20, 2008 Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 Моля ако има някои разбиращ да ми помогне.. искам да свържа JVC усилвател със PC-то.. казаха ми че ми трябва спец порт и специален кабел за тази операция.. колоните и усилвателя са свързани.. просто искам информация за това какъв кабел и къде (в коя букса) да го пъхна .. благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 20, 2008 Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 Ако кажеш какъв е моделът на усилвателя, какво е дъното (или звуковата карта, ако е отделна, а не вградена) и какво искаш да постигнеш от цялата работа, може и да успеем да дадем идеи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
beerstrong Публикувано Февруари 20, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 Ако кажеш какъв е моделът на усилвателя, какво е дъното (или звуковата карта, ако е отделна, а не вградена) и какво искаш да постигнеш от цялата работа, може и да успеем да дадем идеи. усилвателя е JVC Compu Link Remote Stereo Receiver RX - 3THBK .. истината е че не знам кое от всичките е модела му.. дъното ми е NVIDIA nForce2 Ultra 400 A7N8X FSB 400 MHz Dual DDR 400 6 Channel Audio Q Fan technology C.O.P. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 20, 2008 Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 Един кабел с такива накрайници ще свърши работа:http://ecx.images-amazon.com/images/I/31pTVVxyn3L._AA280_.jpg 3.5 мм жакът се включва в изхода на звуковата карта, а чинчовете в някой от входовете на усилвателя (TV Sound или CD). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
beerstrong Публикувано Февруари 20, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 мерси мерси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Февруари 20, 2008 Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 Така като го гледам отзад е много подобен на моя. Включваш си чинча на CD и си в играта. Това дето са ти го казали е за Compu Link-а и той е за системи марка JVC, за да можеш да използваш едно и също дистанционно за управление напраимер на DVD и ресийвъра едновременно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
beerstrong Публикувано Февруари 20, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 20, 2008 Така като го гледам отзад е много подобен на моя. Включваш си чинча на CD и си в играта. Това дето са ти го казали е за Compu Link-а и той е за системи марка JVC, за да можеш да използваш едно и също дистанционно за управление напраимер на DVD и ресийвъра едновременно... точно това и направих .. включих чинча и наистина заработи.. но интересното стана с колоните.. вързах +вете и -ите на буфера и 2те колонки заедно и тогава заработиха.. дали ще имам проблеми така с усилването на музиката (в смисал да се натоварват много 2та канала които захранват колоните) ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 21, 2008 Report Share Публикувано Февруари 21, 2008 Какво точно имаш предвид под "вързах +вете и -ите на буфера и 2те колонки заедно"? Нещо такова или такова? Първото е успоредно свързване, а второто е последователно. Важно е да се уточни. Нужно е и да знаем и с какво съпротивление са ти колоните, които свързваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
beerstrong Публикувано Февруари 21, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 21, 2008 Какво точно имаш предвид под "вързах +вете и -ите на буфера и 2те колонки заедно"? Нещо такова или такова? Първото е успоредно свързване, а второто е последователно. Важно е да се уточни. Нужно е и да знаем и с какво съпротивление са ти колоните, които свързваш. ами свързването е първото.. .. съпротивлението на малките колонки е 8 ома а на буферчето мисля че е 10 ома Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 21, 2008 Report Share Публикувано Февруари 21, 2008 Тогава свързването ти е погрешно. Усилвателят ти е 8-16 Ohm, а успоредно свързване на две 8-омови колони води до крайно 4 Ohm съпротивление, което натоварва усилвателя в повече. Някои от по-старите усилватели издържат, но по-новите може и да не се справят. Като цяло не е желателно. Ако държиш да свържеш повече от 1 говорител към един изход, направи последователно свързване (на втората картинка). Тогава съпротивленията на двете колони ще се насложат и ще получиш общо 16 Ohm, което ти е в характеристиките на усилвателя. Е, при 16 Ohm изходната мощност ще е по-ниска, отколкото при 8 Ohm, но е по-добре от това да си повредиш усилвателя. В тези изчисления не намесвам събуфъра. Мисля, че сам можеш да си направиш изводите какво би било, ако се включи и той в сметките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
beerstrong Публикувано Февруари 21, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 21, 2008 Тогава свързването ти е погрешно. Усилвателят ти е 8-16 Ohm, а успоредно свързване на две 8-омови колони води до крайно 4 Ohm съпротивление, което натоварва усилвателя в повече. Някои от по-старите усилватели издържат, но по-новите може и да не се справят. Като цяло не е желателно. Ако държиш да свържеш повече от 1 говорител към един изход, направи последователно свързване (на втората картинка). Тогава съпротивленията на двете колони ще се насложат и ще получиш общо 16 Ohm, което ти е в характеристиките на усилвателя. Е, при 16 Ohm изходната мощност ще е по-ниска, отколкото при 8 Ohm, но е по-добре от това да си повредиш усилвателя. В тези изчисления не намесвам събуфъра. Мисля, че сам можеш да си направиш изводите какво би било, ако се включи и той в сметките. благодаря за инфото .. мисля че ще се справя отново 10х Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Февруари 21, 2008 Report Share Публикувано Февруари 21, 2008 Не мога да видя от снимката дали е като моя, но моя е 4-16 ома. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anni Публикувано Февруари 21, 2008 Report Share Публикувано Февруари 21, 2008 8~16 OHMS - така го виждам аз, със сигурност първото не е 4. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Февруари 24, 2008 Report Share Публикувано Февруари 24, 2008 Може, значи не е същия модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Liutenica Публикувано Декември 28, 2012 Report Share Публикувано Декември 28, 2012 Може ли някой да ми помогне като ми каже как да свържа усилвателя си с компютъра ... ? усилвателя е AKAI AA-A1L Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост