Jump to content

Въпрос за свързване на усилвател, колони и PC

Препоръчан пост

Моля ако има някои разбиращ да ми помогне.. искам да свържа JVC усилвател със PC-то.. казаха ми че ми трябва спец порт и специален кабел за тази операция.. колоните и усилвателя са свързани.. просто искам информация за това какъв кабел и къде (в коя букса) да го пъхна .. :) благодаря
Сподели другаде

Ако кажеш какъв е моделът на усилвателя, какво е дъното (или звуковата карта, ако е отделна, а не вградена) и какво искаш да постигнеш от цялата работа, може и да успеем да дадем идеи.
Сподели другаде

Ако кажеш какъв е моделът на усилвателя, какво е дъното (или звуковата карта, ако е отделна, а не вградена) и какво искаш да постигнеш от цялата работа, може и да успеем да дадем идеи.

усилвателя е JVC Compu Link Remote Stereo Receiver RX - 3THBK .. истината е че не знам кое от всичките е модела му..

дъното ми е NVIDIA nForce2 Ultra 400 A7N8X

FSB 400 MHz

Dual DDR 400

6 Channel Audio

Q Fan technology

C.O.P.

post-4971-1203519741_thumb.jpg

Сподели другаде

Един кабел с такива накрайници ще свърши работа:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31pTVVxyn3L._AA280_.jpg

3.5 мм жакът се включва в изхода на звуковата карта, а чинчовете в някой от входовете на усилвателя (TV Sound или CD).

Сподели другаде

Така като го гледам отзад е много подобен на моя. Включваш си чинча на CD и си в играта.

Това дето са ти го казали е за Compu Link-а и той е за системи марка JVC, за да можеш да използваш едно и също дистанционно за управление напраимер на DVD и ресийвъра едновременно...

Сподели другаде

Така като го гледам отзад е много подобен на моя. Включваш си чинча на CD и си в играта.

Това дето са ти го казали е за Compu Link-а и той е за системи марка JVC, за да можеш да използваш едно и също дистанционно за управление напраимер на DVD и ресийвъра едновременно...

точно това и направих .. включих чинча и наистина заработи.. но интересното стана с колоните.. вързах +вете и -ите на

буфера и 2те колонки заедно и тогава заработиха.. дали ще имам проблеми така с усилването на музиката (в смисал да се натоварват много 2та канала които захранват колоните) ??

Сподели другаде

Какво точно имаш предвид под "вързах +вете и -ите на буфера и 2те колонки заедно"? Нещо такова или такова? Първото е успоредно свързване, а второто е последователно. Важно е да се уточни. Нужно е и да знаем и с какво съпротивление са ти колоните, които свързваш.
Сподели другаде

Какво точно имаш предвид под "вързах +вете и -ите на буфера и 2те колонки заедно"? Нещо такова или такова? Първото е успоредно свързване, а второто е последователно. Важно е да се уточни. Нужно е и да знаем и с какво съпротивление са ти колоните, които свързваш.

ами свързването е първото.. :) .. съпротивлението на малките колонки е 8 ома а на буферчето мисля че е 10 ома

Сподели другаде

Тогава свързването ти е погрешно. Усилвателят ти е 8-16 Ohm, а успоредно свързване на две 8-омови колони води до крайно 4 Ohm съпротивление, което натоварва усилвателя в повече. Някои от по-старите усилватели издържат, но по-новите може и да не се справят. Като цяло не е желателно. Ако държиш да свържеш повече от 1 говорител към един изход, направи последователно свързване (на втората картинка). Тогава съпротивленията на двете колони ще се насложат и ще получиш общо 16 Ohm, което ти е в характеристиките на усилвателя. Е, при 16 Ohm изходната мощност ще е по-ниска, отколкото при 8 Ohm, но е по-добре от това да си повредиш усилвателя. В тези изчисления не намесвам събуфъра. Мисля, че сам можеш да си направиш изводите какво би било, ако се включи и той в сметките. :)
Сподели другаде

Тогава свързването ти е погрешно. Усилвателят ти е 8-16 Ohm, а успоредно свързване на две 8-омови колони води до крайно 4 Ohm съпротивление, което натоварва усилвателя в повече. Някои от по-старите усилватели издържат, но по-новите може и да не се справят. Като цяло не е желателно. Ако държиш да свържеш повече от 1 говорител към един изход, направи последователно свързване (на втората картинка). Тогава съпротивленията на двете колони ще се насложат и ще получиш общо 16 Ohm, което ти е в характеристиките на усилвателя. Е, при 16 Ohm изходната мощност ще е по-ниска, отколкото при 8 Ohm, но е по-добре от това да си повредиш усилвателя. В тези изчисления не намесвам събуфъра. Мисля, че сам можеш да си направиш изводите какво би било, ако се включи и той в сметките. :)

благодаря за инфото :) .. мисля че ще се справя :) отново 10х

Сподели другаде

• 4 years later...