Jump to content

Проблем с настройките на Контрол панела на Nvidia

Препоръчан пост

Здравейте, предварително се извинявам ако дублирам някоя тема, използвах търсачката, но не намерих подобна тема.

Значи проблемът е следния. От скоро съм с видеокарта на Nvidia (GeForce 7300GT ) , досега бяс с ATI Radeon и нямах проблеми с настройката на TV-out-а от контрол панела, но с този на Nvidia не мога да се справя цяла седмица.

1. В режим "Clone" си излиза всичко на телевизора, обаче ако пусна филм, онлайн телевизия и въобще какъв то и да е видео файл, то той излиза като черен екран.

2.Ако е на "single" режим просто влача прозорчето с това което искам да гледам на телевизора надясно докато то не се покаже на тв-то и всичко си е наред с видеото, обаче е доста проблемно защото телевизора ми е в другата стая и не виждам какво къде влача и е доста трудно да налучкам full screen-а. НО най-големият проблем е че за да ми разпознае включения телевизор към Tv-out-а винаги ми иска рестарт, ако не рестартимам не излизат никакви настройки за втори дисплей, и просто е много неудобно всеки път като искам да гледам нещо на тв-то да рестартирам компа. Ето една снимка на display properties>>Settings, дори тук я няма обичайната картинка с двата дисплея 1 и 2 , чак като рестартирам се появява ?????

post-1431-1203497640_thumb.jpg

Сподели другаде

По принцип в режим Single не би трябвало да подава сигнал към телевизор или втори монитор. Затова е и "single". Това, което ти описваш в т.2, е режим Dual View. Колкото до т.1, там това е нормално. За изобразяване на видео се използва overlay повърхността, която може да е само една. Когато се използва при единия дисплей, не може да се използва при другия и на мястото на картината има черен цвят. Има 3 варианта:

1) да се промени основния дисплей (primary). Overlay се използва на primary дисплея. Тогава обаче няма да можеш да гледаш филми на монитора.

2) да се забрани използването на overlay. Така ще виждаш картината и на двата дисплея, но на цял екран ще е с по-ниско качество, ще е по-ръбеста, защото оразмеряването ще е софтуерно, докато при overlay се извършва от видео картата и е хардуерно, и затова - по-качествено.

3) да ползваш режим Dual View, при който ще си влачиш прозореца на който дисплей искаш и overlay ще се превключва автоматично на дисплея, на който се възпроизвежда видеото.

Сподели другаде

Забравих за това, извинявам се. Това не е нормално. Досега не съм попадал на комбинация от видео карта и драйвери, която да изисква рестарт, за да заработи нормално вторият дисплей, бил той телевизор или втори монитор. С коя версия на драйверите си и откъде си я инсталирал?
Сподели другаде

Не съм работил с този новия контролен панел. Аз си стоя с по-стари драйвери и там панелът е далеч по-разбран (според мен, де). Наистина не се сещам какъв съвет да ти дам.
Сподели другаде