Jump to content

Не мога да записвам музикално СD на скорост по-ниска от 10-та

Препоръчан пост

Искам да си запиша музикално СД на Нерото за колата на скорост по ниска от 10-та, за да го чете сидито. Преди да си преинсталирам Windowsa имах на Нерото по-ниски скорости от 10-та и без проблем сидито ги четеше. Сега съм с Неро 7. Не знам на какво се дължи. Вече похабих 10 диска, които компа ги чете, но не и сидито в колата.Моля за помощ!
Сподели другаде

Не е задължително да е от скоростта на запис. Може да зависи и от марката дискове или от режима на запис. Порбвай версията, с която си била преди преинсталацията.
Сподели другаде

Нерото нестава за музика.....

Става де ама ако искаш "ламаринен бас" . Пробвай с EAC или Burrrrrn.Втората е по лесна за работа и прави не лоши записи. И пробвай и с по качествен диск ест. :thumbsup:

Сподели другаде

Става де ама ако искаш "ламаринен бас" . Пробвай с EAC или Burrrrrn.Втората е по лесна за работа и прави не лоши записи. И пробвай и с по качествен диск ест. :thumbsup:

абе човека не може да си подкара да му чете сд-то ти му говориш за бас и ламарини

а може ли да почета някъде - защо например нерото не става за музика и за кое по добро ?

Сподели другаде

Няма никакво значение коя програма се ползва за запис на аудио дискове. На практика единствената разлика може да съществува, ако дадена програма ползва наистина некачествен MP3 декодер, за декодиране до WAV, но в днешно време всяка записваща програма притежава добър декодер. Оттам насетне качеството е идентично. Не харесвам Nero като програма, дори го ненавиждам в последните му две версии, но откъм качество при запис на аудио диск не отстъпва на останалите. Вече дали изяжда някой друг фрейм при декодирането, е отделен въпрос.
Сподели другаде

А откъде да си сваля тази програма за която говориш?Моляте кажи ми?

Сподели другаде

Няма никакво значение коя програма се ползва за запис на аудио дискове. На практика единствената разлика може да съществува, ако дадена програма ползва наистина некачествен MP3 декодер, за декодиране до WAV, но в днешно време всяка записваща програма притежава добър декодер. Оттам насетне качеството е идентично. Не харесвам Nero като програма, дори го ненавиждам в последните му две версии, но откъм качество при запис на аудио диск не отстъпва на останалите. Вече дали изяжда някой друг фрейм при декодирането, е отделен въпрос.

Ми и аз си мислех че е така.....ама няколкото диска записани на Неро които имам звучат много далече от истината. Нерото няма корекции на грешките най-малкото , и според мен това е доста сериозна причина за калпавия звук.Освен тва е тежко и неудобно. Пича не спомена какви файлове записва ( mp3 , wav , конвертирани лослес). Ako e за мп3та разликата е незначителна , съгласен съм но я има.Проверено

По темата : Може да имаш и проблем със ЦД-то в колата.....Успех

Сподели другаде

За това, че Nero е тежка, съм съгласен. Качеството на запис не зависи по никакъв начин от записващата програма. Не разбирам за какви корекции на грешки говориш. За аудио диск е важно да се ползва Disc-At-Once режима, да се използват по-качествени носители и да се записва на добра стратегия - CLV или поне P-CAV, което става на по-ниски скорости и оттам идва вярването, че аудио дискове трябва да се записват на по-ниска скорост. На практика, ако записвачката записва на CLV на 40х, то не е проблем да се записват дискове и на тази скорост. Общо взето 1х-16х са равносилни на CLV в болшинството от случаи.
Сподели другаде