vesodimov Публикувано Февруари 18, 2008 Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Имам файл с разширение .avi , който е направен с фотоапарат. Но докато снимах не съобразих и завъртях апарата на 90 градуса. Как да обърна видеото, че да се вижда нормално ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Февруари 18, 2008 Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 (Редактиран) Трябва де видиш какъв кодек ти е необходим и да си го инсталираш. DivX, XviD, 3ivX и т.н. Опитай с AVI CODEC примерно.PS Извинявай, не разбрах че така е снимано. Не е това което казах по - горе - сори. Редактиран Февруари 18, 2008 от Pantockrator Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Февруари 18, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Трябва де видиш какъв кодек ти е необходим и да си го инсталираш. DivX, XviD, 3ivX и т.н. Опитай с AVI CODEC примерно Кодек ?Аз си мислих, че става с някоя програма ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 19, 2008 Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 VirtualDub може да се справи със задачата.1) стартираш VirtualDub и си зареждаш файла (ако даде грешка, значи ти липсва кодек);2) от меню Video избираш Filters... -> бутон Add...;3) двоен клик върху rotate -> избираш си градусите и посоката на завъртане -> OK -> OK;4) от меню Video избираш Compression... -> избираш си желания изходен кодек и настройваш параметрите му (не знам какъв кодек искаш да ползваш и не знам с какво качество е файла, за да мога да препоръчам битрейт, в случай, че не можеш да прецениш сам) -> OK на всички прозорци;5) File -> Save as AVI... -> пишеш му име, запазваш някъде и чакаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Февруари 19, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 VirtualDub може да се справи със задачата.1) стартираш VirtualDub и си зареждаш файла (ако даде грешка, значи ти липсва кодек);2) от меню Video избираш Filters... -> бутон Add...;3) двоен клик върху rotate -> избираш си градусите и посоката на завъртане -> OK -> OK;4) от меню Video избираш Compression... -> избираш си желания изходен кодек и настройваш параметрите му (не знам какъв кодек искаш да ползваш и не знам с какво качество е файла, за да мога да препоръчам битрейт, в случай, че не можеш да прецениш сам) -> OK на всички прозорци;5) File -> Save as AVI... -> пишеш му име, запазваш някъде и чакаш. Благодаря за отговора.За това нещо се сетих още снощи и го направих. С изключение на компресията. Но забравих да напиша в темата. За което се извинявам. Файлът е 15 МВ и е без звук. Искам да го завъртя / вече го направих / и ако е възможно да го смаля, за да го кача. Каква компресия ще ми препоръчаш, че без нея изходният файл е 223 МВ ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 19, 2008 Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 Ами стандартният кодек за компресия е XviD. Може и DivX. Настройките зависят от това каква разделителна способност е оригиналният файл и самият той с колко добро качество е. Не че не може да се пльосне някакъв произволен битрейт, но няма да е оптимален. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост