Jump to content

Как да завъртя .AVI файл?

Препоръчан пост

Имам файл с разширение .avi , който е направен с фотоапарат. Но докато снимах не съобразих и завъртях апарата на 90 градуса. Как да обърна видеото, че да се вижда нормално ?
Сподели другаде

Трябва де видиш какъв кодек ти е необходим и да си го инсталираш. DivX, XviD, 3ivX и т.н. Опитай с AVI CODEC примерно.

PS Извинявай, не разбрах че така е снимано. Не е това което казах по - горе - сори.

Редактиран от Pantockrator
Сподели другаде

Трябва де видиш какъв кодек ти е необходим и да си го инсталираш. DivX, XviD, 3ivX и т.н. Опитай с AVI CODEC примерно

Кодек ?

Аз си мислих, че става с някоя програма ...

Сподели другаде

VirtualDub може да се справи със задачата.

1) стартираш VirtualDub и си зареждаш файла (ако даде грешка, значи ти липсва кодек);

2) от меню Video избираш Filters... -> бутон Add...;

3) двоен клик върху rotate -> избираш си градусите и посоката на завъртане -> OK -> OK;

4) от меню Video избираш Compression... -> избираш си желания изходен кодек и настройваш параметрите му (не знам какъв кодек искаш да ползваш и не знам с какво качество е файла, за да мога да препоръчам битрейт, в случай, че не можеш да прецениш сам) -> OK на всички прозорци;

5) File -> Save as AVI... -> пишеш му име, запазваш някъде и чакаш.

Сподели другаде

VirtualDub може да се справи със задачата.

1) стартираш VirtualDub и си зареждаш файла (ако даде грешка, значи ти липсва кодек);

2) от меню Video избираш Filters... -> бутон Add...;

3) двоен клик върху rotate -> избираш си градусите и посоката на завъртане -> OK -> OK;

4) от меню Video избираш Compression... -> избираш си желания изходен кодек и настройваш параметрите му (не знам какъв кодек искаш да ползваш и не знам с какво качество е файла, за да мога да препоръчам битрейт, в случай, че не можеш да прецениш сам) -> OK на всички прозорци;

5) File -> Save as AVI... -> пишеш му име, запазваш някъде и чакаш.

Благодаря за отговора.

За това нещо се сетих още снощи и го направих. С изключение на компресията. Но забравих да напиша в темата. За което се извинявам.

Файлът е 15 МВ и е без звук. Искам да го завъртя / вече го направих / и ако е възможно да го смаля, за да го кача. Каква компресия ще ми препоръчаш, че без нея изходният файл е 223 МВ ?

Сподели другаде

Ами стандартният кодек за компресия е XviD. Може и DivX. Настройките зависят от това каква разделителна способност е оригиналният файл и самият той с колко добро качество е. Не че не може да се пльосне някакъв произволен битрейт, но няма да е оптимален.
Сподели другаде