Jump to content

Имам проблем с компютъра->графиката

Препоръчан пост

... Компютъра и преди ми е правил такива номера, но винаги съм ги оправял...

Та, напоследък като вляза в игри като ЦеЕс или УоУ, в началото всичко е наред, но, говоря главно за УоУ, като вляза в нея и графиката ми се прецаква много гадноо със засичане... искам да кажа, понякога се разваля картината... и най-главното е, че засича, което обезсмисля функцията на компютъра ми да играе на игри :)

Пробвах всички варианти: чистех компа отвътре сто пъти(платката, вентилатора към VC...), преинсталирал съм Уиндоус преди .. не мисля, че това е проблема, драйвър си намерих по-нов за ЕнВидиа(видео драйвър), с който трябваше да се оправи проблема с графиката, но не стана... DirectX 9/10(for windows) ги пробвах и с тях не става. Да не би да се е видяла сметката на видео картата ми или там на платката, но не вярвам... Ето ви моя Скайп(mistikul), пишете на него или по И-мейла ми, а може и тук да ми отговорите и помогнете.

Short info:

System: Windows XP

Media Center Edition 2002

Service pack 2

Comp: AMDAthlon XP

1.09 Ghz, 768 mb RAM

VC: GeForce FX 5500

Много съм убеден, че му трябват нови драйвъри, но тези, които пробвах, не свършиха работа, ХЕЛП :)

Сподели другаде

Все пак провери температурите на компонентите с EVEREST Ultimate. Ако не показва на видео картата, опитай да я пипнеш и опиши колко гореща е. На всяка игра ли има такъв проблем? Още с пускането ли се появява или това става постепенно? Дай шот или снимка, ако можеш.
Сподели другаде

Ето моментното състояние на компонентите:

Дънна платка 30 °C (86 °F)

Процесор 38 °C (100 °F)

Диод на процесора 44 °C (111 °F)

тези стойности пишеше(програмата си я бива :))

А платката на Видео картата... като постоя 3 секунди и запарва(което значи, че трябва да е замърсена, но я чистих вчера) :)

имайте предвид, че климатика е пуснат, но няма как, а игри не съм пускал скоро :?

... вие кажете?

Сподели другаде

Колко запарва? Можеш ли да си държиш пръста/ръката на радиатора на картата? Вентилаторът на картата върти ли се? Кутията ти затворена ли е или я държиш отворена?
Сподели другаде

Развалянето на картината, може да е в следствие на прегряла видеокарта, на FX5500, не могат да се проверят температурите, защото няма датчик... като я натовариш и като ти размаже пак, сложи си пръста отгоре, ако не можеш да ги държиш, значи прегрява... Помисли тогава за смяна на вентилатор или почисти и смажи сегашния... :)
Сподели другаде

Колко запарва? Можеш ли да си държиш пръста/ръката на радиатора на картата? Вентилаторът на картата върти ли се? Кутията ти затворена ли е или я държиш отворена?

Ами, сега пиша от у-ще ... та колко запарва хммм :) доста си пари, все едно гореща чаша чай :)

а вентилатора е от долната част на платката, аз пипам от другата страна и пари... вентилатора си върви, как няма :)

а кутията е затворена, понеже наще се оплакват, че влизало повече прах така, какво мислите вие? Иначе преди я държах отворена нарочно да се охладява и ще е помогнало

А на предния въпрос, главно като вляза в УоУ(с героя) ми забива, ЦеЕс се играе нормално, може би щото УоУ е по-обемна игра и затова. Та, забива и понякога като мине, графиката се размазва на някои места от екрана... а понякога просто си забива...

... като я натовариш и като ти размаже пак, сложи си пръста отгоре, ако не можеш да ги държиш, значи прегрява... Помисли тогава за смяна на вентилатор или почисти и смажи сегашния... :)

Еее ами оня ден го смазвах, ама не ми е ясно на тоя пуст вентилатор какво толкова има да му се смаже хах...

Състои се от две части нали, самия вентилатор, едната е перката, другата там поставката с намотки. Аз смазвам само оста, на която се върти вентилатора, понеже друго не знам какво. Т'ва ли се смазва ?

Сподели другаде

А да си клоквал картата, попринцип ФХ-овете греят много, и чат-пат и фабричните вентилатори не им стигат, отвори кутията и виж дали няма да се подобри малко... Друго... ако искаш изнеси компа на балкона и го пусни пак и виж как ще е, ако пак същото, ще мислим за други алтернативи :P
Сподели другаде

А да си клоквал картата, попринцип ФХ-овете греят много, и чат-пат и фабричните вентилатори не им стигат, отвори кутията и виж дали няма да се подобри малко... Друго... ако искаш изнеси компа на балкона и го пусни пак и виж как ще е, ако пак същото, ще мислим за други алтернативи :P

I will proceed :)

А температурите нормални ли са :)

Ще си направя и експериментче, като гледам дали вентилатора си върви нормално, щото ме съмнява

+ ще вляза в играта да видя дали ще се повишат температурите :)

П.С. Като отворя компа и играя, пак същата работа... като, че по-рядко забива, ама пак ..

Вижте:

http://img145.imageshack.us/img145/4492/wo...08213620qe1.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/9299/wo...08215755wl7.jpg

Сподели другаде

Баце кво искаш ? УоУ не е за такъв компютър 1.9 гигахерца и GeForce 5500 ?!?

Аз едвам го подкарах на 1ГБ рам 1.80 гигахерца 7500 geforce.

Вземи си ново пц и пак опитай.

Аз лично като имах много игри цс-а ми забиваше много изтрих нарочно всички и цс-а като вода.

Сподели другаде

I will proceed :)

А температурите нормални ли са :)

Ще си направя и експериментче, като гледам дали вентилатора си върви нормално, щото ме съмнява

+ ще вляза в играта да видя дали ще се повишат температурите :)

П.С. Като отворя компа и играя, пак същата работа... като, че по-рядко забива, ама пак ..

Това не мисля, че е от прегряване. Имах същия проблем с 2 игри - Midtown Madness и Bus Driver. И при двете се оправи, след като смених драйверите. Кои видео драйвери си пробвал да инсталираш досега?

Баце кво искаш ? УоУ не е за такъв компютър 1.9 гигахерца и GeForce 5500 ?!?

Аз едвам го подкарах на 1ГБ рам 1.80 гигахерца 7500 geforce.

Вземи си ново пц и пак опитай.

Аз лично като имах много игри цс-а ми забиваше много изтрих нарочно всички и цс-а като вода.

Компютърът е далеч от перфектен, но е достатъчен за WoW. Ето минималните и препоръчителните системни изисквания на играта:

Intel Pentium® III 800 MHz or AMD Athlon 800 MHz

512 MB or more of RAM

32 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting, such as NVIDIA® GeForce™ 2 class card or above

DirectX® 9.0c (included) and latest video drivers

6.0 GB available HD space

4x CD-ROM drive

A 56k or better Internet connection

Intel Pentium® IV 1.5 GHz or AMD XP 1500+ MHz

1024 MB RAM

64 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting, such as NVIDIA® GeForce™ FX 5700 class card or above

Broadband Internet connection

Two-button scroll-wheel mouse

Blowy се вмества напълно в минималните и почти се вмества в препоръчителните. На базата на това WarCraft III на какъв компютър я играеше мой познат, мога да съм 99% сигурен, че изискванията са доста точни. А и с оптимизирани драйвери (на Omega например) положението трябва да се подобри още.

Сподели другаде

То компа си е добър, преди всичко си вървеше ..

Ами първо, имам старите драйвъри, които ги дават с компа, но сиг. са прекалено стари

преди месеци бях изтеглил следния драйвър:

93.71_forceware_winxp2k_english_whql.exe

и скоро този, който изглежда е най-новия...

Product NVIDIA GeForce FX 5500

Current Installed Driver 169.21

Recommended Driver Your PC currently has the latest driver installed for your GPU. No driver update is necessary at this time.

името му е 169.21_forceware_winxp_32bit_english_whql.exe

Сподели другаде

Можеш да пробваш със същите драйвери, но да ги преинсталираш, като почистиш с Driver Cleaner, както е описано в тази тема. По принцип би трябвало тези версии да работят. Можеш да пробваш и с 56.72a версията на Omega, които при мен оправиха проблема, или 66.93, като чистенето с Driver Cleaner си остава при всяка смяна.

И се увери, че DirectX ти е най-новият.

Сподели другаде