Blowy Публикувано Февруари 17, 2008 Report Share Публикувано Февруари 17, 2008 ... Компютъра и преди ми е правил такива номера, но винаги съм ги оправял...Та, напоследък като вляза в игри като ЦеЕс или УоУ, в началото всичко е наред, но, говоря главно за УоУ, като вляза в нея и графиката ми се прецаква много гадноо със засичане... искам да кажа, понякога се разваля картината... и най-главното е, че засича, което обезсмисля функцията на компютъра ми да играе на игри Пробвах всички варианти: чистех компа отвътре сто пъти(платката, вентилатора към VC...), преинсталирал съм Уиндоус преди .. не мисля, че това е проблема, драйвър си намерих по-нов за ЕнВидиа(видео драйвър), с който трябваше да се оправи проблема с графиката, но не стана... DirectX 9/10(for windows) ги пробвах и с тях не става. Да не би да се е видяла сметката на видео картата ми или там на платката, но не вярвам... Ето ви моя Скайп(mistikul), пишете на него или по И-мейла ми, а може и тук да ми отговорите и помогнете. Short info:System: Windows XPMedia Center Edition 2002Service pack 2Comp: AMDAthlon XP1.09 Ghz, 768 mb RAMVC: GeForce FX 5500Много съм убеден, че му трябват нови драйвъри, но тези, които пробвах, не свършиха работа, ХЕЛП Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 17, 2008 Report Share Публикувано Февруари 17, 2008 Все пак провери температурите на компонентите с EVEREST Ultimate. Ако не показва на видео картата, опитай да я пипнеш и опиши колко гореща е. На всяка игра ли има такъв проблем? Още с пускането ли се появява или това става постепенно? Дай шот или снимка, ако можеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blowy Публикувано Февруари 18, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Ето моментното състояние на компонентите:Дънна платка 30 °C (86 °F)Процесор 38 °C (100 °F)Диод на процесора 44 °C (111 °F) тези стойности пишеше(програмата си я бива ) А платката на Видео картата... като постоя 3 секунди и запарва(което значи, че трябва да е замърсена, но я чистих вчера) имайте предвид, че климатика е пуснат, но няма как, а игри не съм пускал скоро :? ... вие кажете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 18, 2008 Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Колко запарва? Можеш ли да си държиш пръста/ръката на радиатора на картата? Вентилаторът на картата върти ли се? Кутията ти затворена ли е или я държиш отворена? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Февруари 18, 2008 Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Развалянето на картината, може да е в следствие на прегряла видеокарта, на FX5500, не могат да се проверят температурите, защото няма датчик... като я натовариш и като ти размаже пак, сложи си пръста отгоре, ако не можеш да ги държиш, значи прегрява... Помисли тогава за смяна на вентилатор или почисти и смажи сегашния... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blowy Публикувано Февруари 18, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Колко запарва? Можеш ли да си държиш пръста/ръката на радиатора на картата? Вентилаторът на картата върти ли се? Кутията ти затворена ли е или я държиш отворена? Ами, сега пиша от у-ще ... та колко запарва хммм доста си пари, все едно гореща чаша чай а вентилатора е от долната част на платката, аз пипам от другата страна и пари... вентилатора си върви, как няма а кутията е затворена, понеже наще се оплакват, че влизало повече прах така, какво мислите вие? Иначе преди я държах отворена нарочно да се охладява и ще е помогналоА на предния въпрос, главно като вляза в УоУ(с героя) ми забива, ЦеЕс се играе нормално, може би щото УоУ е по-обемна игра и затова. Та, забива и понякога като мине, графиката се размазва на някои места от екрана... а понякога просто си забива... ... като я натовариш и като ти размаже пак, сложи си пръста отгоре, ако не можеш да ги държиш, значи прегрява... Помисли тогава за смяна на вентилатор или почисти и смажи сегашния... Еее ами оня ден го смазвах, ама не ми е ясно на тоя пуст вентилатор какво толкова има да му се смаже хах...Състои се от две части нали, самия вентилатор, едната е перката, другата там поставката с намотки. Аз смазвам само оста, на която се върти вентилатора, понеже друго не знам какво. Т'ва ли се смазва ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Февруари 18, 2008 Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 А да си клоквал картата, попринцип ФХ-овете греят много, и чат-пат и фабричните вентилатори не им стигат, отвори кутията и виж дали няма да се подобри малко... Друго... ако искаш изнеси компа на балкона и го пусни пак и виж как ще е, ако пак същото, ще мислим за други алтернативи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blowy Публикувано Февруари 18, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 А да си клоквал картата, попринцип ФХ-овете греят много, и чат-пат и фабричните вентилатори не им стигат, отвори кутията и виж дали няма да се подобри малко... Друго... ако искаш изнеси компа на балкона и го пусни пак и виж как ще е, ако пак същото, ще мислим за други алтернативи I will proceed А температурите нормални ли са Ще си направя и експериментче, като гледам дали вентилатора си върви нормално, щото ме съмнява + ще вляза в играта да видя дали ще се повишат температурите П.С. Като отворя компа и играя, пак същата работа... като, че по-рядко забива, ама пак .. Вижте:http://img145.imageshack.us/img145/4492/wo...08213620qe1.jpg http://img145.imageshack.us/img145/9299/wo...08215755wl7.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DarkForces Публикувано Февруари 18, 2008 Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Баце кво искаш ? УоУ не е за такъв компютър 1.9 гигахерца и GeForce 5500 ?!?Аз едвам го подкарах на 1ГБ рам 1.80 гигахерца 7500 geforce.Вземи си ново пц и пак опитай.Аз лично като имах много игри цс-а ми забиваше много изтрих нарочно всички и цс-а като вода. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 19, 2008 Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 I will proceed А температурите нормални ли са Ще си направя и експериментче, като гледам дали вентилатора си върви нормално, щото ме съмнява + ще вляза в играта да видя дали ще се повишат температурите П.С. Като отворя компа и играя, пак същата работа... като, че по-рядко забива, ама пак ..Това не мисля, че е от прегряване. Имах същия проблем с 2 игри - Midtown Madness и Bus Driver. И при двете се оправи, след като смених драйверите. Кои видео драйвери си пробвал да инсталираш досега? Баце кво искаш ? УоУ не е за такъв компютър 1.9 гигахерца и GeForce 5500 ?!?Аз едвам го подкарах на 1ГБ рам 1.80 гигахерца 7500 geforce.Вземи си ново пц и пак опитай.Аз лично като имах много игри цс-а ми забиваше много изтрих нарочно всички и цс-а като вода.Компютърът е далеч от перфектен, но е достатъчен за WoW. Ето минималните и препоръчителните системни изисквания на играта: Intel Pentium® III 800 MHz or AMD Athlon 800 MHz 512 MB or more of RAM 32 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting, such as NVIDIA® GeForce™ 2 class card or above DirectX® 9.0c (included) and latest video drivers 6.0 GB available HD space 4x CD-ROM drive A 56k or better Internet connectionIntel Pentium® IV 1.5 GHz or AMD XP 1500+ MHz 1024 MB RAM 64 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting, such as NVIDIA® GeForce™ FX 5700 class card or above Broadband Internet connection Two-button scroll-wheel mouse Blowy се вмества напълно в минималните и почти се вмества в препоръчителните. На базата на това WarCraft III на какъв компютър я играеше мой познат, мога да съм 99% сигурен, че изискванията са доста точни. А и с оптимизирани драйвери (на Omega например) положението трябва да се подобри още. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blowy Публикувано Февруари 19, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 То компа си е добър, преди всичко си вървеше ..Ами първо, имам старите драйвъри, които ги дават с компа, но сиг. са прекалено старипреди месеци бях изтеглил следния драйвър:93.71_forceware_winxp2k_english_whql.exeи скоро този, който изглежда е най-новия... Product NVIDIA GeForce FX 5500 Current Installed Driver 169.21Recommended Driver Your PC currently has the latest driver installed for your GPU. No driver update is necessary at this time. името му е 169.21_forceware_winxp_32bit_english_whql.exe Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 19, 2008 Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 Можеш да пробваш със същите драйвери, но да ги преинсталираш, като почистиш с Driver Cleaner, както е описано в тази тема. По принцип би трябвало тези версии да работят. Можеш да пробваш и с 56.72a версията на Omega, които при мен оправиха проблема, или 66.93, като чистенето с Driver Cleaner си остава при всяка смяна.И се увери, че DirectX ти е най-новият. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост