charbadran Публикувано Февруари 17, 2008 Report Share Публикувано Февруари 17, 2008 Здравейте на всички. Току що се регнах. Имам следните въпроси.Скоро си купих компютър (не ми е първия от 1999 година имам компютър), но в момента съм безсилен пред проблема,та значи машината е: CPU: Athlon X2 4800+MB: MSI K9 Neo V3RAM: DDRII, PQI 2 x 1 GB / 800MHzHDD: Seagate Baracuda 320GB/16Mb/7200rpmDVD/RW: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55NVC: MSI XT2600XTCase: Foxcon 350W-FortronMonitor: ProView 19" WideScreen, 2 x analog outТова беше когато го сглобихме. С тази конфигурация монитора трептеше адски и доста от по новите игри не можеха да тръгнат като хората(под XP и същевременно изпробван и под Vista). След дълги опити смяна на какви ли не драйвери и софтуер подкарах монитора като хората, игрите вървяха добре но само че известно време след което компа увисваше и се налагаше да се рестартира от RESET бутона. Смених видео картата с Chaintech GF8600GT преинсталирах Windows-a сложих най-новите драйвери и пак същото игрите тръгват проблем с монитора няма, но вървят определено време и пак забива. Да се чуди човек какво му е (В темата говоря само за игрите Crysis и Unreal Tournament 3) с други игри проблем не съм имал, но всъщност не съм слагал по тежки игри от тези. Следващото нещо което направих е да сменя дъното (смяната на компонентите не ми струва нищо защото човека който ми прави компютъра ми е friend и осигурява за тест компонентите) в момента съм с Gigabyte GA-MA69GM-S2H, пак преинсталирах и пак същото нещо игрите тръгват и след около 1,2 мин. а понякога и по 1 час играя но винаги увисва в един момент. Подмених рам паметта с други две плочки и уви на същото положение съм. След пускането на Crysis за поредн път изследвах температурата на видео картата максимално достигнатата температура беше 70 градуса. След като увисне компюъра рестартирам влизам в биоса и температурата на системата ми е 37 градуса на процесора 42 градуса. При зареден windows без никакви програми и игри температурата на водеокартата е 49 градуса. Не знам дали е от игрите дали е от видеото. След всичко сменено компютъра изглежда така CPU: Athlon X2 4800+MB: Gigabyte GA-MA69GM-S2HRAM: DDRII, PQI 2 x 1 GB / 800MHzHDD: Seagate Baracuda 320GB/16Mb/7200rpmDVD/RW: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55NVC: Chaintech GF8600GT Case: Foxcon 350W-FortronMonitor: ProView 19" WideScreen, 2 x analog outМОЛЯ компетентните да изкажат мнение и да помогнат че не знам вече накъде. Благодаря ви предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 17, 2008 Report Share Публикувано Февруари 17, 2008 Направи си стартиращ диск (или дискета) с Memtest86 и MHDD и провери паметта и диска за грешки. Теста за паметта е добре да го оставиш да работи няколко часа, да направи няколко цикъла; диска можеш да тестваш с фирмения софтуер от сайта на производителя.Ако тестовете преминат успешно, инсталирай "чиста" (да не е "орязана", "оптимизирана" и т. н. т.) операционна система и без да добавяш драйвери или програми тествай с Prime95 (поне 24 часа) и CPU Burn-in последователно; през това време наблюдавай температурите и захранващите напрежения на компонентите, например с помощта на SpeedFan - не трябва да има отклонения от допустимите стойности (ще ги намериш в документацията на съответния компонент).Ако и тези тестове преминат успешно, можеш да инсталираш драйверите за дъното и видеото и да тестваш видеото с тестове за DirectX и OpenGL (можеш да си избереш от сайта BenchmarkHQ, например); по време на тестовете също следиш стойностите на температурите и напреженията и сравняваш с тези, които са описани в документацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Февруари 17, 2008 Report Share Публикувано Февруари 17, 2008 Мен ме съмнява захранването ужасно много !350 вата, за карта от този клас и огнегълтачницат на АМД, която е 120 Вата консумация при натоварване... Ако можеш сложи по-мощно захранване и виж как ще е, 450 Вата хич няма да е лошо А и първо провери напреженията... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
charbadran Публикувано Февруари 18, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2008 Колега panevdd забравих да спомена че настоящата конфигурация съм я пробвал с видео карта Saphir X1600 и тези игри ги играех само че не толкова добре но за сметка на това не ми е забил нито веднъж. Според теб може ли да е захранвамето вчера пуснах 3dmark06 и още на втория от видео тестовете ми заби. Днес го пуснах и извъртя теста безпроблемно цели 2 пъти. получи се резултат Result 4766 3DMarks; SM2.0 Score 1978; HDR/SM3.0 score:1837; CPU Score1900; каквото и да означава този резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 19, 2008 Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 Доста неща могат да предизвикат описания от теб проблем; ако не искаш да тестваш с всички посочени от мен тестове, пусни SpeedFan или друга програма за наблюдение, включи запазването на отчетените стойности (графика, log) и тествай с 3DMark, например. След тестовете ще можеш да видиш какво е отчетено като стойности за температурите и напреженията. Казваш, че температурата на видеокартата е достигнала 70 градуса; според мен това е прекалено висока температура за видеокарта, но не съм чел спецификациите на твоята. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Февруари 19, 2008 Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 Махни си капаците от кутията и така си пусни някоя тежка игра, за да разбереш дали ще ти увесне компа. ПП: А случайно да си правил някакви настройки на видеокартата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
charbadran Публикувано Февруари 19, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 Колеги настройките на игрите бяха на медиум, като ги намалих на лоу играх около 1 час и нямах увисване. Минах 3dmark06 два пъти подред и ми направи първия път 4766 точки, а втория 4760. Картата не вдигна повече от 64 градуса. Но май самата карта не може да понесе графиката на crysis и затова да забива. Относно теста с speedfan ще го пусна утре че имам свободен ден и ще ви покажа резултати. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Февруари 19, 2008 Report Share Публикувано Февруари 19, 2008 Възможно е наистина картата да прегрява и оттам да идват тези увисвания. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост