Jump to content

Проблем с e-mail

Препоръчан пост

Здравейте.

Използвам пощи в Hotmail и ABV и на двете места съобщенията, които получавам на немски трудно се разчитат, защото вместо всеки умлаут (ä ö ü + ß) излизат други знаци от рода на % § #.

Има ли начин това да се оправи от настройките в пощата? Аз търсих, търсих, но не открих...

Този форум ми е последната надежда. Никъда другаде не можаха да ми помогнат.

Сподели другаде

Това го правих вчера. Пробвах със всички възможни опции, но нищо не помогна.

Странното е, че като копирам някоя дума с умлат от пощата, която в там ми излиза с йероглифи, тук във форума се показва напълно нормално :crosseyes1:

post-4913-1203250906_thumb.jpg

Сподели другаде

С други browser-и пробвал ли си?

От един и същ сървър ли ти идват всички немски съобщения?... защото ако е така, проблема може да е при него.

Пробвай да си пратиш съобщения на немски от различни пощи(+Yahoo, Gmail).

Принципно от Абв всичко може да се очаква, но при хотмайл нещата трябва да са наред.

Сподели другаде

С IE и Firefox все същото. Писмата ги получавам от различни пощи, повечето от които са немски (web.de например). Така е не само при мен, а и при много познати...

Тия букви с точките отгоре за нищо ги нямат май :(

Сподели другаде

Можеш да се регистрираш в немски mail server и да настрой пощите си да ти препращат съобщенията там.

Като сложиш примерно всички съобщения идващи от .de да се препращат на новата ти поща.

Сподели другаде

• 1 month later...
Принципно начина на показване на символите зависи не само от избрания encoding, а и от настройките на самата страница, където ти е пощата. Доста е вероятно самите страници да не са настроени като хората и затова да не показват коректно тези символи, което според мен е в твоя случай. Така че май няма начин да се оправи, освен ако не направиш така, както ти каза Fellix.
Сподели другаде

• 3 weeks later...

На мен от abv ми отговориха така:

Здравейте,
Този проблем възниква, когато в писмото не е указана коректно
кодовата таблица за език и по тази причина не може да бъде
визуализирано правилно. Опитайте да запишете писмото в "eml"
формат на локалня компютър чрез бутона "запази в компютъра и да
го отворите с програма от типа на Outlook Express. Ако и по този
начин не успеете да го разчетете, остава единствено възможността
да помолите изпращача му да го изпрати отново в коректен формат.
-----------------------------------------------
Благодарим Ви за писмото.

НетИнфо - Отдел поддръжка

В de.yahoo.com няма проблеми с умлаутите.

Можеш да се регистрираш в немски mail server и да настрой пощите си да ти препращат съобщенията там.

Като сложиш примерно всички съобщения идващи от .de да се препращат на новата ти поща.

Това как става в abv, защото аз такава опция не откривам, а може би и няма.

Сподели другаде

Това как става в abv, защото аз такава опция не откривам, а може би и няма.

abv-то дори няма такава услуга.

Предложението по-горе беше да се направи нова поща, но на немски сървър(yahoo и google са добра алтернатива), а не в abv-то, което толкова си може и съответно предлага.

Сподели другаде

• 3 years later...
Аз имам въпрос за Gmail. Когато пращам съобщенията искам човека да вижда и някаква снимка. Има такава опция, но нещо не работи. Сложих снимка и пращам писма, но хората виждат само кой го е пратил, без снимка. как да го оправя?
Сподели другаде