Jump to content

Моля за помощ за проблем със звука на лаптоп

viki_70

Препоръчан пост

Здравейте! Изчезна ми звука през вградените тонклони на лаптопа,имам звук само ако включа слушаки или допълнителни колонки :blackcat: Благодаря на всички,които ще решат да ми помогнат !
Сподели другаде

Добре си дала конфигурацията, но ми трябва модела за да разбера с каква звукова карта е...

Проблема ти може да е от драйверите, от операционната система, както и в най - лошия вариант да е хардуерен.

Първото нещо което трябва да се направи е да се намерят драйвери. Ако ми кажеш модела ще ти дам линк, ако не можеш да разбереш => с лаптопа трябва да е дошъл диск с драйвери. Намери и ги инсталирай от там(като предварително си махнала старите).

Второ ако това не помогне, пробвай да сложиш някоя от последните версии на Ubuntu на LiveCD с надеждата да поддържа твоя хардуер => ще се разбере дали е от OS

Сподели другаде

Благодаря ти Fellix ,но явно трябва да си до мен за да стане работата :giggle: лаик сам...Пробвах с една програма Драйвер Гениус професионал 2007 ,която уж възстановява липсващи драйвери,но пак не стана ....Мисля ,че аз прецаках драйверите и сега ще си слушам на допълнителни тонколонки страхувам се да барам повече,че да не остана и без тях."От всяко дърво свирка не става "- казали хората :) Иначе ще го заведа на "доктор"и там ще му намерят лек ;) Цунки и извинявяй за загубеното време :kissed:

Между другото само- след опитите ми с по-горе упомената програма като е наполовина мушната буксата на слушалките си чува тихичко звука в колонките на лаптопа :giggle:

Сподели другаде

Опитай да реставрираш системата на дата на която ти е работел нормално компютъра. Това разбира се може да стане само ако ти е (била) включена тази функция.
Сподели другаде

Между другото само- след опитите ми с по-горе упомената програма като е наполовина мушната буксата на слушалките си чува тихичко звука в колонките на лаптопа :giggle:

Ами има вероятност куплунга да се омазал, но не ти препоръчвам да отваряш лаптопа :)

Ако е в гаранция го занеси да го погледнат, но вероятно ще те мотаят поне седмица или две.

Сподели другаде

Опитай се няколко пъти по-бързо и грубо да вкараш и изкараш жака на слушалките в буксата.

Това при пуснат плеър. При мен няколко пъти е помагало.

В буксата има едни пластини, които прекъсват звука към колонките когато вкараш жака. При по-продължително държане на последния в буксата, не се връщат достатъчно за да дадат хубав контакт.

Сподели другаде